reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

reklama
Witajcie maminki!
Z okazji pierwszego w zyciu święta naszych pociech, dla wszystkich bobików zyczenia aby ten dzień był kolejnym dniem pełnym miłości, zabawy, głośnego śmiechu- wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka !!!
baby-boy-gift-baskets.jpg

Nadulko wszystkiego najlepszego kochana dla ciebie z okazji ukończenia pół roczku!!!!

Noc minęła nam całkiem fajnie, Artur obudził się tylko ok.4 chyba już wyspany i musiałam usypiać go na rękach, ale odłożony po jakimś czasie do łóżeczka ładnie spał. Obudził nas tel.męża, wkurzyłam się, że dzwoni tak wcześnie (mamy spuszczone rolety) a była juz 7.50, budzik się nie włączył, dobrze, że ktoś dzwonił, bo zaspałby do pracy:sorry2:
Gola mam nadzieję, że wasze problemy wkrótce się rozwiążą. Pomyśl, że najważniejsze juz macie- wspaniałą córeczkę, zdrowie, siebie, jakoś się wszystko ułoży!!! Przytulam:happy2:
Niuniunia skąd ja to znam, mój mąż też czasem ma straszną obsuwę, ale nauczył się dzwonić, jak wie, że mamy coś zaplanowane. Wczoraj zaskoczył mnie, że jeszcze nie wie, kiedy będzie miał obronę i czy przypadkiem nie w terminie naszych wakacji. No ręce mi opdały... Kochana, wiem, że chrzciny tuż tuż, ale daj sobie trochę luzu, zostaw te kurze i prześpij się kobieto. Należy ci się jak nic innego!!
Maggipka- brawo dla Amelki,dzielna dziewczynka! Arturek tez tak "spr eżynuje" na nóżkach i zarzuca dooopką :-) Oczywiście sam nie siada,bo to trudna sztuka, sadzony siedzi ładnie, ale wiadomo, że nie można tego robić za często.
Julianna biedulko, ale ząb dał ci w kość, dentystka musi szybko naprawić swój błąd, żebyś się dłużej nie męczył.
Syl ja tez często zasypiam z Arturem w łóżku podczas karmienia, choć ostatnio odkładam go zaraz do łóża i chyba śpi mu się lepiej, jest pewnie chłodniej i spi grzeczniej.
Ankusch może zapodaj sobie jakąś aspirynkę i dużo ciepłego pij.

Pogoda syfiasta, padało prawie całą noc, teraz z przerwami, ale wyjśc na spacer trzeba,bo nie wyobrażam sobie całego dnia w domu.
Buziory kochane!!

Cześć dziewczyny nie pisałam do was bo całe dnie siedzę i rycze. Nadal jesteśmy w szpitalu i mały musi zostać jeszcze minimum 7 dni bo jest na antybiotyku złapał bardzo brzydką bakterię szpitalną w układzie moczowym. Ja niestety od poniedziałku idę do pracy bo szef nie zgodził się na urlop ani opiekę i muszę zostawić mojego maluszka z babcią w szpitalu, dopiero w czwartek go będę mogła odwiedzić. Pomimo tych wszystkich chorób mój maluszek trzyma się nieźle, wstaje mi o 5 rano więc ja pomału padam bo kładę się po 24, czekam aż kroplówki zlecą.

Mamy super dzień dziecka.

Witam mamusie:-)

ja tylko na chwilkę wpadam się przywitać u nas.ok.wczoraj siostra do nas przyjechała i zostaje do jutra więc czasu na BB troszkę mało, oznajmiła nam miłą wiadomość będzie nowy dzidziuś w rodzinie fajne już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę znowu taką małą kruszynkę i wezmę na ręce:-):tak:

u nas pogoda tak jak u większości, pada deszcze, wieje wiatr, jest zimno

Mycha, Mikado wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków na te 6 miesięcy, dużo zdrówka:-)
Ankusch zdrówka życzę
Gola oby problemy Was szybko opuściły,
Jiulianna biedulko oby ból zęba szybko minął
Niunia odpocznij sobie trochę
Helenka oj nie dobrze trzymaj się dzielnie kochana zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Olka życzę, cóż to za szef nieludzki opieka jak najbardziej ci się należy na dziecko ach szkoda słów

Z okazji Dnia Dziecka życzę miłego, spokojnego radosnego dnia Wszystkim dzieciaczkom przede wszystkim dużo zdrówka bo to najważniejsze :-)buziaczki:tak:

Miłego dnia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobry dzień:)
Gola, Niuniunia
zaszalałyście dziś z pobudką:)
Julianna oj współczuję i nocy i bólu..
mycha wszystkiego najlepszego dla Nadinki na pół roczku!
ankusch to nawet blisko mnie bo ja na Felinie:) ślub będzie na KUL-u a wesele za Świdnikiem.
helenko mocno przytulam Ciebie i Olinka, oby szybko wyzdrowiał!

Nasza nocka pomimo szczepienia i gorączki od zębów całkiem dobra.
Filip dziś jakoś dziwnie spokojny ale i ospały, trochę się martwię, będę obserwować. Nie wiem czy go ciągnąć na spacer z gorączką.

Hj!!
z tym siadanim to jst tak jak dzicko raczkuj to szybcij samo usiądzi z posycji na kota a jak ni robi podjścia pod raczkowani to musi upłynąc troch czasu aż wpadni na to jak si siada moja córka jak sidziała sama bz podparcia miała 6 miś a siadała sama jak miała 8 misicy. Korni sam sidzi jak skończył 6 miś a siada juz traz z tj pozycji na czworaka bo mu łatwo tylko odpchnąć si rka Tak jak Fifi u Ponko tz tak siada. Wszdzi gdzi luka powinno byc e. Al moja klawiatura je omija.a ni chc mi si tak dużo wkljać.

Mycha dużo zdrowka dla Naduni!!!!

Hej maminki :-)
Kochane dzieciaczki zycze wam :-)
Kolorowych snów...
uśmiechu od ucha do ucha...
Pięknych bajek na dobranoc...
Co dzień nowych przygód...
I wesołej rodzinki...

U nas nocka ok maly sie obudzil o 1:30 na butle a potem o 5 i spalismy tak az do 9 :szok::-D bylam w szoku jak popatrzalam na godzine w telefonie :-D oczywiscie pogoda jest kijowa juz od wczoraj jest chlodno i pada deszczyk no ale to jest normalne po takiej sielance musialo przyjsc ochlodzenie tutaj z deszczem tylko ciekawi mnie jak dlugo sie tak utrzyma.Ja jeszcze dzisiaj na miasto chce isc do banku potem na jakies male zakupy dla Samiego no i jutro popoludniu wyruszamy do znajomych na kilka dni do Birmingham bedziemy miec dlugo weekend bo krolowa ma urodziny wiec moj ma wolne od pracy tak wiec korzystamy i wyrywamy sie z domu na 2-3 dni :-) pewnie przez ten czas nie bede zagladac na forum dziewczyny wiec odezwe sie dopiero jak bedziemy w domciu :-)
margo super ze sie wam wyjazd udal i ze wypoczelas ;-):-)
onanana podziwiam Cie ze udalo Ci sie az tyle nadrobic kochana,super ze Majunia jest bardzo zadowolona z niani no i wy takze to jest najwazniejsze :-) no i gratki dla Ciebie ze sie juz tak wdrozylas w prace,trzymam kciukasy za kolejne kg ;-)
Mikado ach ta pogoda na wyspach :dry: super ze Fifi dobrze zniosl szczepienie bo u nas to ostatnie szczepienie bylo najgorsze wlasnie maly sie strasznie darl :-(
Angun jak na razie jest cisza z mrowkami nie sypalismy tym proszkiem bo chcielismy sprawdzic czy te dziory co polatal malzon z pola i jak na razie nie ma zadnej i mam nadzieje ze tak zostanie :tak: brawa dla Arturka za samodzielne siedzenie oj Ja juz sie normalnie nie moge doczekac kiedy ta nasza glizda bedzie juz sama siedziec no i pewnie u was to juz lada moment i Arturek bedzie sam zasuwal po pokojach :-)
Gola fajnie ze Pola taka odwazna przy innych bo nasz to jest taki straszek ale pewnie dlatego ze ma maly kontakt z innymi.Gratki dla Poluni za samodzielne siedzenie !!!
mycha Wszystkiego najlepszego dla Nadinki z okazji ukonczenia pol roczku !!! :-)
Niunia wspolczuje Ci takiego wczesnego wstawania mam nadzieje ze w dzien bedzie ladnie spala i bedzie grzeczna cobys sobie odpoczela troche.
Julianna oj biedna jestes a bol zeba to jest okropienstwo mialam kilka lat temu i jeszcze do roboty musialam lazic z takim bolem bo tutaj procedury u dentysty sa tragiczne oj po scianach lazilam a w nocy spac sie nie dalo.Biedny Aleks tez nocke mial ciezka zycze wam udanego dnia obyscie odpoczeli i pospali sobie.
ankusch duzo zdrowka zycze moze warto przejsc sie do lekarza zeby sie to nie pogorszylo Ci tylko.
helenko zdrowka wam zycze oby Olinkowi sie szybko poprawilo !!!

Milego dnia maminki :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyn ja oszaleję ja źle się czuję z nosa non stop leci ciurkiem i w ogóle słabizna jestem ...a ta moja mała koza ciągle marudzi,spać nie chce tylko 10min spała bawić się nie chce sama tylko na rękach...jestem zła jak osa jeszcze coś ode mnie załapie masakra :wściekła/y:

Musze od razu zmykac bo dzis mamy Dzień według Dziecka :p Maciek decyduje w wiekszosci o tym co bedziemy robili a wiec mama przy kompie nie posiedzi dlugo.
Idziemy sie bawic :]
Popieklismy tez ciastka kukurydziane :)

Chcialam Wam tylko napisac ze przyszlu do mnie nakolanniki. Wzielam frotte bo sa bardziej miekkie niz z bawelny. Fajne sa ale przyznam ze bardzo dlugie :p Na ktorkie nózki Kubusia to bedzie nimal jak spodnie :p:p:p
Ale mysle ze sie przydadza. Zobaczymy jak przetestujemy.

reklama
Onanana super, że do nas zajrzałaś, dobrze, że w pracy nie jest źle. Wiadomo, że teraz więcej czasu poświęcasz Mai, trzymaj się cieplutko
Mikado, sto lat dla Filipka z okazji pół roczku! Co do kasku to już się nad tym zastanawiałam na poważnie, bo on sobie zaraz jakąś krzywdę zrobi

Gola, brawo dla Poluni, że już siedzi sama! A niestety wypadki się zdarzają, Filipek jak się uczył siadać to leciał do tyłu na potylicę więc uczyliśmy go siedzieć jak był na łóżku rozłożonym, żeby miał miękkie podłoże na upadki
Maggippka u nas od siedzenia do siadania była krótka droga, jednego dnia nauczył się siedzieć a parę dni później już siadał sam ładnie,.

Julianna, współczuję bólu zęba, oby przeszło szybko, idź do dentysty kochana jak najszybciej!
Mycha sto lat dla Nadinki!
Helenka, strasznie mi przykro, że się tak tułacie po szpitalu... mam nadzieję, że w końcu wrócicie do domu. A z pracą to uważam, że wyszło strasznie, szef chyba serca nie ma, nie rozumiem takiego obrotu sprawy. Ale trzymam kciuki, żeby się w końcu Wam ułożyło.

Teraz Filipek siedzi przy regale i wrzuca wszystkie DVD na podłogę, a co! W Gdańsku otworzyli fajny sklep z zabawkami i kupiliśmy mu takie piłki z wypustkami na dzień dziecka :) Ucieszył się bardzo, są ciekawe w dotyku i może je wziąć do rączki.
U nas słaba pogoda, więc nie poszliśmy na spacer, jak nie będzie padać to pójdziemy za około pół godzinki, jak przyjdzie moja siostra.
W ogóle Filip pospał do 7:00 dzisiaj, zdaję sobie sprawę, że niektóre dałyby się pokroić za taką porę ale ja jestem niewyspana Mały znalazł sobie właśnie nową zabawę - wspinanie się na drzwi od łazienki. Idę go powstrzymać, zanim sobie krzywdę zrobi Buziole mamusie.
Jeszcze WSZYSTKIEGO NAJ NA DZIEŃ DZIECKA DLA WSZYSTKICH MALUSZKÓW!

Do góry