reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witaj Margana, fajnie że coraz więcej dziewczyn pojawia się na forum :)
Ja dziś nie czuję się najlepiej więc cały dzień siedzę przed komputerem albo śpię (tak na zmianę:]) i myślę o moim usg, które mam zaplanowane na 20 maja. Będe wtedy w 1 dniu 16 tygodnia i tak się zastanawiam czy będzie już można rozpoznać płeć?! Przeczytałam kilka artykułów na ten temat i znalazłam taką stronkę: Intelligender- test prognozujący płeć dziecka, można tam zamówić test, który wykrywa płeć już od 10 tygodnia ciąży i ma 90% skuteczność.
Co wy na to?
fajna sprawa taki test ,ale osobiście wolałabym wydać te pieniądze np na usg 3d :) albo na detektor tętna ;) ,jestem ciekawa kto siedzi u mnie w brzuszku ale wytrzymam do usg ,zresztą w pierwszej ciąży nie chciałam znać płci :D

reklama
A mi jakos cieżko uwierzyć, ze to rzeczywiscie działa:baffled: Wydaje mi sie, ze to naciąganie na kasę.

Mi jakoś szkoda by było kasy, tak jak Ania wolałabym je wydać np na USG 3D. A płeć tak czy siak niedługo wszystkie będziemy znać:-)
Dziewczyny ja jutro jadę z moim bąbelkiem na usg prenatalne ( mam nadzieję że lekarz mi je jeszcze zrobi- bo to już końcówka 14TC). Trzymajcie kciuki!!

czesc dziewuszki:) musialam nadrobic tak dlugo nie zagladalam:)

mnie juz brzusiol wyskoczyl i jestem w polowie 4 miecha:) a przytylam od poczatku 1kg-1,5kg:)

tylko od 3 maja jelita mi doskwieraja i musialam diete uspokoic, bo zesz;y weekend grillowane zarcie i ziemniory, potem wyjazd nad morze i tez jedzenie tego co nam sie chcialo i juz mialam problemy w wyproznianiem i prawa strona kluje nadal ale nie tak mocno. Nawet balam sie ze to wyrostek ale sie obmacalam i nic na to nie wskzuje:) przystopowalam tez z nadmiernym ruchem zeby sie nie nadwyrezac:) za 2tygodnie mam wizyte i doczekac sie nie moge:) pewnie juz nam powie gin co tam moze byc miedy nozkami.

Andrzelika czekamy na pozytywne wiesci. Tez na poczatku ciazy krwawilam ale jest na szczescie jest ok. Trzymam kciukasy:*

powiedzcie dziewczyny o co chodzi z usg prenatalnym ? bo ja nie mam zielonego pojecia?!! to to samo co zwykłe usg ? po co się robi i czy ja tez powinnam?

witaj Margana i wpadaj do nas :-) jaki jest Twój typ wózka?

onanana, trzymam kciuki za usg !

Kati, na usg genetycznym lekarz mierzy przezierność karkową i sprawdza obecność kości nosowej, odchylenia w tej kwestii mogą świadczyć o ryzyku wystąpienia chorób genetycznych m in zespołu Downa i Edwardsa. To usg nie różni się niczym od normalnego, tylko dłużej trwa, bo lekarz wszystko dokładnie sprawdza. Jeżeli chodzisz na NFZ, to nie wiem, czy jest to badanie, które wykonuje się standardowo, musisz się dowiedzieć.

A do mnie przed chwilą dzwoniła moja mama, obstawia chłopaka, mój mąż natomiast dziewczynkę, ciekawa jestem kogo intuicja zawiedzie ;-)

Ostatnia edycja:
julieet a Ty co obstawiasz?? Mój bratanek chciałby kuzyna;-) Ja mam jakieś przeczucia na chłopaka ( ale być może to dlatego że mam ciche nadzieje na chłopaka). A mój D. to się w sumie wcale nie wypowiada:-D
Kati usg prenatalne z tego co wiem zalecane jest pewnej grupie kobiet ( chyba po 35 roku życia, i z jakimś obciążeniem genetycznym czy jakoś tak). U mnie co prawda nie jest spełniony żaden z warunków, ale u mojego gina jest bardzo słabe usg że nawet przezierność nie zbadał, więc dostałam skierowanie na prenatalne i jadę je zrobić dla świętego spokoju:tak:

onanana, wiesz co, chyba coraz częściej zdarza mi się myśleć, że to będzie jednak chłopak :-) u mnie w rodzinie same baby więc przydałby się jakiś rodzynek

A u nas same chłopy przydałaby się dziewczyneczka i o tym marze..:)ale ważne aby zdrowe było...

reklama
Onaona tez mam jutro prenatalne. Boje sie tak ze mi niedobrze. Boje sie czy dzidzia żyje. Nie wiem dlaczego tak mam. Ale marnie daje sobie radę. Trzymajcie kciuki poproszę jutro.

Kati82 witamy ponownie. Tez uwielbiam Barcelone i zazdroszczę trochę tych kilku dni.

Mój mąż obstawia chłopaka.
Mi jest absolutnie wszystko jedno byle by było zdrowe.

Do góry