reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam:-) Tez zostanę mamusią w listopadzie. Według moich obliczeń termin wypada 2.11.2011. Pojawiam sie tak późno w wątku, poniewaz wcześniej pracowałam w dwóch miejscach i nie miałam za bardzo czasu na neta. Ale teraz jestem na urlopie, a po nim idę na L4 i mam już sporo czasu, wiec postanowiłam do Was dołączyć i z Wami przeżywać te 6 miesięcy:tak: Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do swojego grona. Przejżałam cały wątek, ale na pewno sporo czasu minie zanim się we wszystkim połapię;-)
witaj :)

reklama
Czesc dziewczyny, witaj Margana.
U mnie dzien zaczal sie slonecznie a teraz juz nadciagaja jakies chmury i strasznie wieje wiec chyba koniec sloneczka.
Ja czuje sie coraz lepiej, dzisiaj nawet wybieram sie na silownie zeby sie troszke poruszac, oby tak dalej.
Udanej niedzieli wszystkim zycze.

U mnie dziś pogoda ok, całą noc i nad ranem padało, na szczęście się wypogodziło, teraz jest w miarę ciepło i świeci słoneczko:-) Więc może jakiś spacerek :)

Przed chwilką wróciłam od dzieciaków, fajnie je było zobaczyć :-)

buziory maminki:)

pozdrawiam-y;)

Witam:-) Tez zostanę mamusią w listopadzie. Według moich obliczeń termin wypada 2.11.2011. Pojawiam sie tak późno w wątku, poniewaz wcześniej pracowałam w dwóch miejscach i nie miałam za bardzo czasu na neta. Ale teraz jestem na urlopie, a po nim idę na L4 i mam już sporo czasu, wiec postanowiłam do Was dołączyć i z Wami przeżywać te 6 miesięcy:tak: Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do swojego grona. Przejżałam cały wątek, ale na pewno sporo czasu minie zanim się we wszystkim połapię;-)

Witam serdecznie :) Gratuluję dzidziusia :)

U nas piękna pogoda trzeba korzystać :)

Miłej niedzieli dziewczynki.

Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie:-)
Może troszke napiszę o sobie i mojej fasolce:tak:
Jest to moja pierwsza ciąża i w całości zaplanowana. W listopadzie odstawiłam tabletki. Grudzień, styczeń zrobiliśmy przerwę i w tym czasie zrobilismy sobie pakiet badań, ja dodatkowo wybrałam się do stomatologa i ginekologa. W lutym pojechaliśmy na urlop do Karpacza i rozpoczęliśmy staranka:-D No i traf chciał, ze udało się od razu:tak:
A to, ze się udało czułam od początku (mozecie mi nie wierzyć, ale na prawdę tak było). Od razu czułam takie delikatne pobolewania brzuszka po jednej stronie i troszkę mnie muliło. Nie były to takie jednoznaczne objawy, ale to , ze piersi mnie tak bolały, ze sie dotknąć ie mogłam było bardzo podejrzane:-) Nigdy mnie nie bolały w połowie cyklu, a i przed @ nie az tak! Trwało to jakiś czas jeszcze po powrocie, a potem wszystko przeszło. No i zwątpiłam :baffled: Ale na kilka dni przed @ zaczął mnie delikatnie brzuszek pobolewać, noby jak zwykle przed, ale troszkę inaczej. Na dzień przed @ zrobiłam teścik i był negatywny, tzn. był taki jakby delikatny slad drugiej kreseczki, ale nie byłam pewna czy to nie sugestia (chociaz mój mąż też to widział). Za dwa dni nie było juz wątpliwosci:-)
No i tak do tej pory wszystko z fasoleczką jest ok, rozwija sie zdrowo. Tylko ja się fatalnie czuję. Mdłosci mnie meczyły okropne aż do teraz, nie dawałam juz sobie z nimi rady. Od paru dni wydaje sie być lepiej, ale nie chce sie nastawiać, bo juz raz tak było, po czym wróciły ze zdwojoną siłą:baffled:. Do tego zmęczenie, senność i okrepne rozdraznienie.

To by było chyba na tyle. Reszta wyjdzie w praniu:-)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie:happy2:

andzelika czekam na same dobre wieści od Ciebie!

Witaj Margana, fajnie że coraz więcej dziewczyn pojawia się na forum :)
Ja dziś nie czuję się najlepiej więc cały dzień siedzę przed komputerem albo śpię (tak na zmianę:]) i myślę o moim usg, które mam zaplanowane na 20 maja. Będe wtedy w 1 dniu 16 tygodnia i tak się zastanawiam czy będzie już można rozpoznać płeć?! Przeczytałam kilka artykułów na ten temat i znalazłam taką stronkę: Intelligender- test prognozujący płeć dziecka, można tam zamówić test, który wykrywa płeć już od 10 tygodnia ciąży i ma 90% skuteczność.
Co wy na to?

witam Was kobietki WINKI - moje kondolencje ja też w święta miałam przyre przezycia tylko że z dziadkiem
[*] współczuje

andrzelika -mam nadzieję że to fałszywy alarm i że jest już oki trzymam kciuki daj znać jak będziesz mogła bo się martwimy !!!!!
miss kumcia,pepsi,majuska i margana - WITAMY SERDECZNIE miło nam że nasze listopadowe grono się powiększa :))))
ja mam termin na 9 listopada :) moja pierwsza ciąża zaszłam przy pierwszym podejsciu :)))))
parę dni mnie nie było ale już doczytałam co i jak mam nadzieję żę andrzela się odezwie i że napisze że jest oki , a tak dziś przylecieliśmy z barcelony byliśmy 4 dni piękne miejsce ,cudowna pogoda, nawet wygrzalam się na plaży :)
ja i dzidzia lot znieślismy oki bez problemów całymi dniami zwiedzalismy , jedyne dolegliwości to obtarte nogi :) trochę zmęczona ale myślę że maleństwo znosło to oki nawet wesołe miasteczko - ale bez ekstremalnych kolejek oczywiście ;)
pozdrawiam i jeszcze raz witam wszystkie świerzynki na forum ;))

Hej dziewczyny! Ja dzisiaj caaaały dzień spędziłam na zakupach,aż mnie nogi bolały :D najpierw parę rzeczy z Ikei dla domu a potem trochę dla mnie w centrum handlowym, chociaż muszę przyznać, że ostatnio cały czas interesują mnie tylko wózki i tylko na nie zwracam uwagę, jakie kółka, jaki stelaż, kolor, marka... :D zamieniam się w wózkową wariatkę :-D
Miłego wieczorku Wam życzę, ja niestety spędzam go ucząc się do sesji egzaminacyjnej :-D

reklama
Kati82 witaj spowrotem:-) Cieszę sie, ze wyjazd się udał i pozwiedzaliscie sobie.

ponko ja też sie stałam maniaczką wózków:-D Jak tylko widzę na ulicy kogoś z wózkiem to się w niego wgapiam, oceniam i próbuję firmę dojrzeć:blink: Chociaż juz mam swój typ na razie internetowo- opiniowy, ale nie mogę sie doczekaćkiedy obejrzę na zywo.

Do góry