reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Hej laski

no i ja mam lenia jak i Wy ale staram się pisać jeśli tylko znajdę czas.
Ogólnie to wysprzątałam już prawie cały dom jeszcze tylko wc i korytarz i będzie wysprzątane, jutro jedziemy do teściów po całego świniaka bo chowali nam na chrzciny -> o losie będzie mi dom śmierdział tydzień czasu;/ najważniejsze, że wysprzątane jest.

Nie mam siły Wam już odpisywać, jutro ciężki dzień pełen w trasie więc uciekam spać.

Wszystkim mamusiom z BB życzę Wszystkiego Najlepszego w Dniu Matki (naszego pierwszego kochane;)
1934.jpg

reklama
Hej maminki :-)
U ns kolejna dziwna nocka ale pewnie dlatego ze jest cieplo i duszno w pokoju,Sami przebudzil sie o 2 w nocy i nie chcial spac,rozgadal sie w lozeczku i bawil sie smoczkiem i kocykiem :eek: dalam mu butle ale dalej mu nie bylo spieszno do spania wiec o 3 wzielam go do siebie wlaczylam wentylator i jakos usnelismy razem,chociaz nie powiem ze coraz gorzej mi sie z nim spi bo sie rozwala na cale wyro :eek: spalam na samym skrawku lozka a ten sie rozwalil praktycznie w poprzek i ulozyl se nogi na moich plecach i spal se w najlepsze tak do 7:30 :-D
Pogoda nadal dopisuje,juz sloneczko daje czadu :-)
Angun brawa dla Arturka ze byl tak dzielny no i super ze juz macie to za soba teraz tylko zeby bylo lepiej i nie bylo nawrotu tego.
AniaSm fajnie ze dzien sie wam tak super udal no i brawa dla Lenki za proby w pelzaniu :-) oj Ja to zle znosze takie upaly,strasznie sie mecze,nie lubie sie opalac i smazyc na sloneczku ale i tak wole taka pogode niz te wieczne deszcze co tutaj mamy,wiec korzystam ile wlezie chociazby siedzeniem na ogrodku :-)
mirelka tez jestem ciekawa jak dlugo bedziemy mieli takie ciepelko,ale znajac wyspy to roznie z tym bywa niby zapowiadaja jeszcze przyszly tydzien nawet a co dalej to nie wiem zobaczymy :-)
ankusch nie mam pojecia czy to skok bo w dzien maly jest dosc grzeczny chociaz i bardzo meczacy bo musze wiecznie byc kolo niego ale stawiam bardziej na cieplo :tak: gratki dla Martysi za te 3 zabale,ale fajnie a u nas nadal brak zabkow.Milego spotkania ze znajomymi ;-)
Mikado fajnie ze spotkanko sie udalo z angie (zazdroszcze wam kochane) a Filipek moze juz byl zmeczony i temu poplakusial sobie.

Mamunie witajcie w nasze święto!!!

A to taki mały prezencik dla nas wszystkich od naszych bobasików kochanych!
dzień mamy.jpg

Arturek dość ładnie spał w nocy, niestety wkraplanie kropli oraz kąpiel taty (sypialnia sąsiaduje z łazienką i strasznie słychać jak leci woda) wybudziła go po 2, wkurzona byłam, bo tata oczywiście wio do wyrka a ty matko usypiaj dziecię. Chciałam go udusić normalnie!!

Gola po raz kolejny powtórzę słowa dziewczyn, z Poluni naprawdę rośnie mała dama, widzisz, nawet Dama Gaga :-)
Ponko oj, nie pamiętam kiedy jeździłam na rowerze, ale frajda duża na pewno, może będzie okazja w najbliższym czasie i ktoś da się gaznąć (pamiętacie taki zwrot z dzieciństwa?):-DBrawo dla młodego mężczyzny, że tak ładnie je i śpi!!
Ania baba trzyma z babami, normalne,ale pewnie i tak mała będzie córeczką tatusia, tak jest zawsze- WNM;-)
Brawo dla Lenki, że tak szybko łapie o co chodzi w raczkowaniu, a co do starszego bata, to nie wiem, ale mnie zawsze wzrusza taki obrazek-brat i siostra bawią się razem czy przytulają:-p
Mirelka zazdroszczę porządku w domku, ja przez te wizyty lekarskie mam trochę syf, mąż ciągle w pracy, dziś też. Ale powoli ogarniam, zaraz wieszam pranie nr1, potem kolejne a wieczorem na kolacje do mamy, na sushi zaprasza :-)
Ankusch masz rację, że powinno się dziękować, że dzieciątko zdrowe i poważnie nie choruje, ja wczoraj starałam się stres zwalczać uśmiechem, bo myślałam o rodzicach, którzy przezyli, bądź przeżywali większe stresy (np.jak nasza Angie). Fajny prezent dla koleżanki, miałam już raz te noże w ręku, ale się nie zdecydowałam, ponoć długo są ostre, ale trzeba uważać, bo przy upadku moga pęknąć.
Mikado Artur tez miał okres "strachania hałasów", ale chyba mu przeszło. Może był zmęczony? Fajnie, że się spotykacie razem z Angie i Kingunią!
Niuniunia brawo za perfekcjonizm w sprzątaniu! Widzę, że już jesteś na półmetku do chrzcin!
Ssabrina Artur tez lubi tak leżeć jak Sami, na pewno gorzej śpi z powodu duchoty, pomaga ponoć ustawianie butelek przy wentylatorze, spróbuj może tak zrobić przed nocą. Nawilżanie powietrza w takie upały dużo daje.

Dziewczyny, wiem, że pogoda piękna i z niej korzystacie, ale proszę, piszcie choć parę słów, bo wreszcie nam forum padnie, jak każdy będzie zaglądał a nie pisał ;-) Mam nadzieję, że się nie obrazicie kochane:cool2:
Miłego świętowania w NASZ pierwszy dzień Matki!!!

Ostatnia edycja:
Mikado, mój Filipek też się boi niektórych rzeczy, raz blendera a raz jak znajomy przyszedł i się śmiał to przeraził nam dziecko, to chyba naturalne może masz małego wrażliwca?
Co do nawału to myślisz ostatnio sporo o cyckowaniu? Jak ja myślałam o odstawianiu to miałam ciągle cycki twarde, ja tu chcę odstawiać a mleka leci bo mózg wie, że mi karmienie w głowie ;-)

U nas piękna pogoda i idziemy na plażę. Filip właśnie wspina się na kanapę żeby ściągnąć mi komputer na podłogę. Ślicznie spada na pupę.

Życzę Wam wszystkiego co najlepsze, pociechy z dzieciaczków i choć chwili odpoczynku z okazji naszego święta!

A mi Olek wczoraj zrobił prezent i zaczął się przekręcać na brzuszek, ustawiać do pozycji na raczka i nawija jak zaczarowany "tatatatatatata" :):)
A Mój Tż właśnie wrócił ze "spożywczaka" z różyczkami od Olusia :p:):) Ależ mi się miło zrobiło :)!

Dzien dobry kochane.

Cudownego dnia mamusi wszystim nam zycze!!!

Napisalam wczoraj pieknego posta i mi go wcielo. Tak sie wkurzylam ,ze wylaczylam komputer.
coz dzis kolejne podejscie.

Angun- super ,ze po zabiegu wszystko dobrze ,miejmy nadzieje ze oczko juz zostanie zdrowe. Dzielny maluch.

Ponko -super ,ze jestes taka zadowolona mamusia. Filipek grzeczniutki to mama zadowolona. Zazdroszcze meza robiacego sushi.
Jam am piekny bialy rower ,z koszykie, ale niestety zazwyczaj przegrywa w konkursie z autem. Teraz z Olim to juz zupelnie. choc Malmö to miasto wybitnie przyjazne rowerzysta. Wszedzie sa sciezki. Wroce do niegto jak Oli dostanie rowerek.

Sabrina -super ,ze u was nareszcie cieplo. Opalaj sie kochana choc troszke, bys pieknie wygladala.
Ja nie wiem jak one to robia. My tez mamy duze lozko ,a jak rano biore Olka do siebie to budze sie po godzinie centralnie na skraweczku.

Ankusch -super ,ze Martyka juz trzy zabki. Racja ,z tym ,ze musimy sie tylko cieszyc z naszych zdrowych bobikow.
Milego dnia na rocznicy przyjaciolki.

Gola -no twoja lady GAga jest przesliczna. Jakie ma ladne ubranka. Korzystajcie ile wlezie z bycia na "polu"
:-)
Aha, ten skoczek to popularna tutaj zabawka. Oli uwielbia ,ale trzymam go w tym max 20 min. choc on by mogl duzzzzo dluzej.
No ale hustawka tez super sprawa. Tylko haki trzeba wbic.

AniaSm
- no bobiki nasladuja siebie nawzajem. Fajnie ,ze Lenka chce dogonic starszaka. Zazdroszcze jej ,ze ma starszego brata a ty caly ten ambaras juz za soba.

Mikado -fajnie ,ze jestescie z Nagie z tego samego miasta i mozecie sie czasem spotkac. Niep rzejmuj sie ,ze Filipek niesmialy. Wyrosnie z tego. Widze ,ze wielki dzien cory sie zbliza.

Niuniunia- calego swiniaka??? i Wy wiecie co z nim zrobic.. no , nie zazdroszcze. super ,ze juz posprzatane ,tyeraz tylko pewnie jedzenie ogarnac. Z ta pogoda to przyjecie w ogrodzie na poéwno bedzie super. Koniecznie zdjecia prosimy.

Julianna- jake mile prezenty dostalas od Olusia. Super

U nas wszystko dobrze, piena pogoda wiec wiekszosc czasu spedzamy na ogrodzie. Oli pelaz-raczkuje potrawie bo na kocu nie usiedzi. Niech chlopak poznaje nowe powierzchnie, choc troche kleszczy sie boje. Ale mam krociutki trawnik a one podobno siedza w chaszczach i wysokiej trawie.
Spotykamy sie czasami z kolezaneczka z styczniowek ,ktora mam malego Robinka. ( 4 mies) Oli zaczeopia go ,chce go ciagnac za usta i oczy. Robinek niestety tego nie lubi.
Oli tez dluzej spi. Wstaje jak zawsze kolo 7.30 ale po 20 min u mnie w lozku zasypiiamy i tak czasem do 11. Dla mnie super.

Ide konczyc omlet ,bo juz po 12 i sniadanie trzeba zjesc. Dzis dzien na prace w ogrodzie.
Milego dnia mamusie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry