reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam mamusie :-)

u nas nocka ok. Liwia ucina sobie pierwszą drzemkę, ja zdążyłam poprasować, kwiatki podlać i kurze pościerać jeszcze tylko obiad przygotować i na dziś koniec z robotą na jutro trzeba sobie coś zostawić co by się nie nudzić:tak:

Gola u nas też już ciut chłodniej, słońce chowa się za chmurki, fajnie że u was dobrze, Gesslerowa była wczoraj w Gorzowie Wielkopolskim Aneczka tam mieszka
Angun powodzenia jeszcze raz, oby wszystko gładko poszło

Miłego dnia :-)

reklama
Hej maminki :-)
U nas pogoda nie odpuszcza,kolejny dzien pieczenia sie,jest tak cieplo ze sie nie da wytrzymac na polu,Sami wlasnie spi ale u siebie w pokoju bo na ogrodzie jest taki skwar ze nie ma czym dychac :shocked2: my juz bylismy dzisiaj na spacerkach od 9:30 bo bylo tak fajnie i przyjemnie no ale jak juz wracalismy o 12 to juz sie gotowalam normalnie,teraz wiem jak sie czuje kurczak w piekarniku :-D Nocka podobna do poprzedniej czyli kiepsko,Sami sie czesto budzil i domagal sie picia i jadl 2 razy o 1 i 4.
Angun kochana kciukasy zacisniete,mam nadzieje ze Arturek dobrze zniesie ten zabieg i szybko do siebie dojdzie.
Niunia i u nas ostatnio Sami ma jakies takie gorsze dni ze musi miec mnie w polu widzenia jak mu znikne to jest wrzask i lament :sorry:
AniaSm mam nadzieje ze Lenka juz bez goraczki i lepiej sie czuje ;-)
Gola milego spotkania z kolezanka ;-)
ponko tylko sie cieszyc ze Fifi ma takie dobre spanko,moj to rano wczesnie wstaje ale za to w dzien ma dobre spanie zwlaszcza ta ostatnia drzemke nawet do 3,5h :-D

hej dziewczyny wpadam na chwilę się przywitać bo idę zaraz po glizdę do mamy
Gola to u mnie wczoraj była Gesslerowa tj. pod Gorzowem ale żadna rewelka

u nas słonecznie ale też ciut niższa temperatura, juz nie nadążam jak się ubierać

Witajcie dziewczynki popoludniową porą!
My juz w domku. Artur zniósł zabieg dzielnie, po obudzeniu się z narkozy od razu usmiech na twazy, potem już były piski, zaczepianie sąsiadów, przewalanie po łóżku, takze kochany byl. Bałam sie jak zniesie bak cycusia od 3 rano, a on nawet nie zapłakał. Teraz wedruje raczkiem po podłodze :-)
Mam nadzieje, że oczko się udrożni ładnie, bo czasem niestety kanalik znów zarasta, także zobaczymy, narazie krople+masowanie.
Dziękujemy bardzo wam wszystkim za &&&&&&&&&&, na pewno pomogły!
Ponko zazdroszczę takich umiejętności twojemu A., sushi na pewno wychodzi pyszne i o wiele tańsze niż w knajpie. Może ja też kiedyś spróbuję. A polecasz jakiś konkretny gotowy zestaw do robienia czy kupujecie oddzielnie składniki? Jeśli chodzi o Fifka, to tak jak piesze Gola, może ma jakis skok rozwojowy i potrzebuje dużo wypoczynku i regeneracji w śnie.
Nimfii zgadzam się z tobą, dzieciaki tak szybko rosną i oj czasem dają w kosć, ale wiele rzeczy sie nie powtórzy i tak jak tęsknimy za ciążą, to niedługo będziemy tęsknić za tym okresem ich życia.
Gola widzę,że ostatnie dni spędzasz z Polunią b.aktywnie, to fajnie, że jesteście mobilne i korzystacie z pięknej pogody. Ja już myślę o powrocie do pracy (6.07) i muszę się pospotykać z paroma koleżankami i zobaczyć ich bobiki, potem nie będzie czasu!!
Ssabrina a to ci niespodzianka, że na Wyspy taki upał dotarł, ale jak tak goraco to też niefajnie i nie w pełni można skorzystać ze spacerków :-(

Hej Hoł czołem, kluchy z rosołem :)

mirelk o- ja widzę, że Ty podobnie jak ja - wariat do roboty ;)
Ssabrinaa -ależ macie lato! A raczej jeszcze wiosnę ;) Pola też na polu miała bidę usnąć... Dziś już chłodniej więc zaliczyła 2 dłuższe drzemki;)
Aneczka, ja dziś kilka razu zapinałam, odpinałam Polę, ubierałam, rozbierałam, przykrywałam i odkrywałam - nie wiadomo jak się ubrać... Oglądałam Gesslerową - w sumie racja bez szału ;)
Angun - brawo dla Artiego, że tak dzielnie zniósł zabieg! No i gratki za raczkowanie! Pola jeszcze dupkę trzyma w dole, choć coraz częściej zdarza się jej podnosić i podciągać nózie, ale to jeszzce nie to ;)

Laski my całe dnie na polu. Polcia jest kochana śmieje się dużo i robi te swoje Gaaa Gaaa, nasza domowa Lady (Z)Gaga;) A jak płacze to zawodzi myy myy , myy myy .

Hej laseczki, Fifi spał do 9:00, wariat jakiś :D Byłam dzisiaj na wykładach z prawa jazdy i pojechałam rowerkiem. Cudowna sprawa! Niby 10min w jedną stronę a daje tyle przyjemności! :-D Tęskniłam za tym a ostatnio jak miałam okazję pojechać to A. zarąbał klucze od piwnicy :-p
Dzisiaj Fifi był kochany, słodki, uśmiechał się, prawie nie płakał i zjadł wszystko co mu dałam w tym 190g budyniu na dobranoc z Hippa. Rośnie mi mały żarłok :-D a ostatnio martwiłam się, że jest niejadkiem :-D No i śpi elegancko, mam chyba ostatnio najweselsze i najbardziej bezproblemowe dziecko świata :-D

Przepraszam, że Wam nie odpiszę ale siedzę z lapkiem na kanapie a Fifi mi wchodzi co chwila na klawiaturę i ciężko jest. A jak się odwrócę żeby coś napisać to już siedzi na szafce :-D Jutro wpadne na dłużej bo mam tylko chwilę zajęcia.
Buziaki dla Was mamusie, miłego wieczorku.

hej
Sabrina ja to lubię taką pogodę ,a u mnie to jak na lekarstwo , a Lenka już dzisiaj super dziękuję :tak:
angun super że wszystko się udało , wiem jaka to ulga dla matki jak się maluch z narkozy wybudzi :tak: , chociaż u mnie Kuba się obudził z wielkim rykiem ,ale dla mnie było ważne że się wybudził :-)
gola fajnie że macie swoją lady gaga :-D , moja za to ciągle woła MAMA i BABA mój się śmieje że znowu zazdrosny bo TATA zawsze ostatnim słowem jest i się doczekać nie może :-D
ponko super że Filipek się zrobił taki grzeczny ,a tego spania to zazdroszcze ,moja się budzi ok 6-7 i potem godzinkę gada sobie i czasem jeszcze zasypia ale za to Kuba punktualnie o 7 wstaje ,a kiedyś spaliśmy do 10 :szok:

odwiedziła mnie dzisiaj koleżanka z synkiem starszym od Leny o 1,5 m-ca który już raczkuje i zabiera się do chodzenia , no i mała się napatrzyła i chyba pozazdrościła koledze i mieliśmy dzisiaj pierwsze próby pełzania za zabawkami :tak::-) , a po południu się wypogodziło i poszliśmy na plac zabaw i Kuba zjeżdżał na zjeżdżalni a ja razem z Lenką na kolanach i miała taką radochę że szok , cały czas się zanosiła ze śmiechu :-) - warto było iść :tak:

Witam się wieczorową porą :-):-D

Angun fajnie że zabieg już za Wami i że Arturek tak fajnie go zniósł
Gola, ale rymujesz:-D u nas dziś dziwna była pogoda raz słońce, raz chmury do tego porywisty wiatr że głowę można było stracić ale pospacerowałyśmy pogoda nam nie straszna ale tak samo jak ty Gola rozbierałam, ubierałam, itd, masakra:tak:oj ze mnie straszny wariat do roboty poleciałam dziś na całego jak Liwia tylko zasnęła po 19stej., wymyłam wszystkie podłogi z góry na dół więc jutro nic nie robię;-)
Ponko ​ przejażdżka rowerem super sprawa ja wstyd się przyznać ale nie pamiętam kiedy na rowerze jeździłam, fajnie że Fifi taki radosny
Ssabrina ciekawe jak długo będą u Was takie upały :happy2:
AniaSm ja też lubię jak jest słonecznie, cieplutko dla mnie całe lato by mogło takie być, fajnie że zabawa na placu zabaw się udał i było tyle śmiechu, kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat :-)

Liwia dziś miała tylko 2 drzemki zawsze robiła sobie 3, ok.18stej była już taka marudna, zmęczona wykąpałam ją przed 19stą, wypiła 210ml mleka i po 19stej już spała:tak:

Miłego wieczorku:-):tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka :-)
Ponko fajnie jak tak ci Filipek śpi..moja koza dziś spać wcale nie chce wstała o 6 powariowała 30min cyca zjadła i padła na 1h i wstała po 7 potem spać poszła koło 10 spała 1h a potem na spacerze po 16 spała 30min i tyle,Wykąpałam ją zjadła cyca i myślałam że przyśnie a gdzie tam..znowu szaleje pewnie na tatusia czeka a wróci po 22 masakra z tym moim dzieckiem ;-)a jak się kapałam to ją do łazienki z leżaczkiem wziełam.
gola moja kłapie cały czas tata i baba...mama nie chce :-(
Angun fajnie że już po aby teraz było tylko wszystko dobrze :-)
Ssabrina może Sami ma skok albo po prostu może mu ciepło ;-)

U nas wszystko oki czytam was ale jakoś mi się nie chce odpisywać mam lenia:-)
Martysia ma 3 ząbki i nadal się ślini może jakiś kolega się szykuje następny ale nie chce pokazać :-)Ogólnie jest strasznie ciekawa świta każdy szmer nasłu****e obserwuje co się w około dzieje :-)I od dziś zaczyna powoli do raczkowania się przygotowywać fajnie to wygląda...ogólnie śmieszka w końcu po mamusi :-p Jejku jak ja ją kocham i nacieszyć się nie mogę aż płacze tak ją ściskam.:-D Cudowny dar mieć dzieciątko :-)

Mam znajomą co pracuje na intensywnej terapii noworodków co oni mi opowiada szok dziękuję Bogu że mam zdrowe dziecko a jakieś kolki,wysypki to pikuś z tym co inne mamy przeżywają ...

Jutro jedziemy do przyjaciółki na rocznicę ślubu i zapowiada się fajny dzień a na prezent kupiłam noże ceramiczne na stojaku bardzo fajne.

Miłego wieczorku

reklama
I ja się witam wieczorową porą:)
Podobnie jak ankusch mam strasznego lenia w odpisywaniu ale czytam.
U nas lato w pełni ale tylko do niedzieli więc całe 4 dni będzie trwało tego roku:)
Wczoraj miałam miłe spotkanie z Angie i z Kingusią ale Filip na koniec strzelił focha i się rozbeczał.
Martwi mnie to,że moje dziecko wszystkiego się boi znaczy głośniejszych lub nieznanych dźwięków ale pod spódnicą go chować nie mogę bo niedługo jedziemy do cywilizacji, do ludzi...
Czekamy na drugiego ząbka bo już prześwituje. Zaskoczył mnie tym pierwszym i tyle radochy było:)
Znów mam mlekotok o so chodzi?

Miłego weekendowania dziewojki :)

Do góry