reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Witam kochane.

No i jestem w domku. Podroz powrotna minela bez atrakcji ( wiadomo -ja prowadzilam )
Dziekujemy z Olinkiem z zyczenia. Bardzo to mile.

Gola gratuluje sukcesow butelkowych. to bardzo pomocne ,szczegolnie jak jest tak goraco. Oli wiecznie cos tam ciumka z butelki. Zazwyczaj soczek rozwodniony woda.
Angus -widzisz ,podrozowanie nie takie straszne. Fajnie ,ze wyszlo bez problemow. Szkoda bidulka synusia. Bal sie ,ze mu butki zabiora. mojemu nie zabrali prawa jazdy ,tylko dostal zakaz prowadzenia w Polsce przez 12 mies.
Angie -super ,ze Kingusia tak swietnie sobie radzi.
Niuniunia- gratki za egzamin i powodzenia na zawodowym. Super pomysl z tym namiotem. Zobaczysz ,wszystko sie pieknie uda
Ponko- karmie butelka Olinka po kapieli ,juz w pizamce i zwsze zasypia przy koncu butelki. Potem po prostu odkladam go do lozeczka, misiek -szmatka kolo buzi i spi.
Morgana ,Alma -milych zabaw kobiety. Pieknie sie wyszykujcie i bawcie sie do upadlego.
Maggipka -a nie moglas kolezanko ,zadac spotkania w Poznaniu np. wczoraj jak tam jeszcze bylam??? Jutro niestety mnie tam nie bedzie. A co bedziesz tam robic. I jak dlugo? Absolutnie ,jest to najfajniejsze miasto w Polsce.

Ja karmie Olinka kaszkqa rano z miseczki ,lyzeczka. On lubi ciepla ,nie jaks mega mega gesta ,tylko tak akurat. Mam smoczek "kaszka" do butelki ,ale jeszcze nie uzywalam. Choc kupilam teraz w Pl mleko Hipp na noc, i to jest niby z kaszka. Ale jeszcze nie probowalam.

Sabrinna -ty masz jazdy w nocy a my w dzien. Choc zwalm to na dluga podroz autem i spanie ze mna na mini waskim lozku na promie. Dziecko moje bylo dzis absolutnie nie do zniesienia. Ciagle na raczkach. A ja masa rozpakowywania ,prania ,ratowania ogrodu ,a on buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu caly dzien.
Tez zwalam na zeby ,ale ida gdzie daleko ,bo zaden jeszcze nie doszedl.

Zakupilam w Pl 30 sloiczkow obiadku ,bo sa takie fajne smaki. Tutaj po 6 mies to glownie spaghetti z miesem i klopsiki. Naprawde takie sloiczki tu sa dla dzieci. A tak to mamy kroliczka ,cielecinke.. no ale wy to i tak wszystko znacie.
Aha , no i moje dziecko uwielbia te dlugie chrupki. Szkoda ze potem jest caly oblepiony nimi jak skorupa. Czy one maja w sobie gluten???:happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
winki jeśli to są chrupki kukurydziane to nie mają w sobie glutenu, mój też woli te długie bo te małe jak flipsy to zaraz mu gdzieś giną (najczęściej pod paszką i cała bluzka upitolona):-) no i po raz kolejny muszę napisać że jesteś moją idolką za te podróże i przygody no i dajesz rade ze wszystkim, zazdroszcze:-)

sorki dziewczyny że tak na chwilę ale u nas ostatnio był kosmos, praca istny młyn, w domu wszyscy chorzy, przez tydzień chodziłam do pracy na noc potem do domu i jeszcze kończyłam to cholerne prawko (na macierzyńskim był luzik dużo czasu na jazdy a teraz po pracy to spałam za kierownicą):tak: ale już skończyłam teraz czekam na dokumenty i ide zdawać jak najszybciej by nie zapomnieć:-)

mycha ja tez jestem z łodzi powiedz mi gdzie wam się udało takie fajne miejsce znaleść na spacer bo po blokach nie mogę poznać

hej dziewczyny znów mnie parę dni nie było ale produkcja do nadrobienia, pewnie cieszycie się z pieknej pogody.
Gola brawo dla Poluni, może musiała dorosnąć do butelki albo była tak spragniona picia ,że nie miała wyjścia
winki powiem to kolejny raz, normalnie Cię ubóstwiam za te podróże,nie złe mieliście przygody w PL szacun za stalowe nerwy ja chyba w takiej sytuacji bym usiadła i płakała
niuniunia pieknie zdałaś egzaminy oby tak dalej na zawodowym
ponko kurcze musisz jakoś sobie wypracowac system zasypiania, Zośka poprostu zostaje odkładana do łóżeczka, pogada i zasypia, ale jak marudzi to wiem że chce dopić cyca albo się napić
angie Kinga super robi postępy

a my korzystamy z pogody, z piątku na sobotę spała u mnie bratowa z bratem i dziećmi, ale była jazda.ich mały 9mc kiepsko spał w nocy bo idą mu zębole więc często się wybudzał budząc mi Zośkę w rezultacie zasnęłam po 4 a od 6 dzieciaki zrobiły pobudkę jak gdyby nic się nie stało.dziś pannica kończy 6mc ale zleciało.aaa od soboty Zośka umię robić brawo/kosi kosi super to wygląda np. jak się budzi i bije brawo albo jak ją przebieram.teraz uczymy się robić papa i takie dobre jak coś je.mykam bo glizdon chce spać
a i lubi na youtobe gummy bear oglądac nie ma dziecka wtedy tylko wtedy ja nie moge z kompa korzystac

Hej maminki :-)
U nas nocka lepsza,maly sie wybudzal kilka razy ale bylo o wiele lepiej jak wczoraj no i pewnie dlatego ze spalam popoludniu to tez duzo dalo a w nocy tak cieplo i duszno bylo ze szok :baffled: U nas juz od rana sloneczko swieci i prazy a w poludnie musze leciec na miasto :-)
ponko u nas maly pokazuje ze jest zmeczony,jest marudny i oczka ma malutkie i je trze i na nic nie ma sily i wtedy zabieram go do lozeczka przekrecam na boczek troszke poglaszcze po dupce albo pleckach no i sam zazwyczaj zasypia no i oczywiscie maly ma smoka zawsze wtedy.
winki fajnie ze juz w domciu jestescie no i ze droga powrotna mieliscie spokojna,wspolczuje Ci humorkow Olinka oj mam nadzieje ze to te zabki i szybko mu wyjda a humorek mu sie poprawi.

hej
oj u nas kiepskawo bo Lenka dostała gorączki po szczepieniu ,a za oknem tak pięknie :oo2: no ale zobacze jak się prześpi to może się wybierzemy na jakiś spacer
winki najlepiej sprawdz na opakowaniu tych chrupek czy mają gluten czy nie ;-) , co do obiadków w słoiczkach to u mnie też straszna lipa ale już mam pomrożone warzywka , jeszcze tylko dokupię mięsko i Lenka będzie jadła moje obiadki :tak:
Aneczka dużo zdrówk dla Zosi na to pół roczku :-)

winki Ja mam tez te dlugasnie chrupy kukurydzianne i na nich pisze ze sa bezglutenowe wiec sprawdz najlepiej na opakowaniu :tak: u nas nie jest zle ze sloiczkami maja duzy wybor smakowy w obiadkach i deserkach :tak::-)
AniaSm oby Lence ta goraczka szybko przeszla.

Aneczka Wszystkiego najlepszego dla Zosi na te pol roczku !!!:-)

Witam mamusie

u nas słoneczko od rana świeci jest duszno :-)nocka ok. mała spała jak zabita do 5.00 wypiła mleczko i pospałyśmy do 8.00. my już zaliczyłyśmy spacerek Liwia ucina sobie pierwszą drzemkę na tarasie:-)

Aneczka Wszystkiego dobrego na te 6 miesięcy dla Zosi:-) Liwa też potrafi robić kosi, kosi łapki jak tylko zanucę jej tę rymowankę odrazu łapki składa i ładnie robi kosi kosi uroczy widok jak dziecko robi postępy
AnaSm biedna Lenka oby gorączka szybko zeszła
Ssabrina fajnie że nocka była lepsza ależ żeście wczoraj pospali fajnie że spotkanie z bratem tak się udało a brat blisko Was mieszka jest starszy czy młodszy od ciebie, miłego spacerku
Winki fajnie że powrotna droga do domu była bez niespodzianek,
katarek powodzenia na egzaminie, ja się właśnie tego boję że jak wrócę do pracy na nic nie będę miała czasu i że wszystko będę robiła w biegu i z jęzorem na wierzchu a dzieci kto ci pilnuje, podziwiam

Życzę miłego dnia :-)

mirelka tez bylam w szoku wczoraj jak nas tatus zbudzil i powiedzial ktora jest godzina az nie moglam mu uwierzyc i sprawdzalam godzine hehe a gdyby nas nie obudzil to bysmy dalej spali :-D a moj brat starszy jest o 3 lata skonczyl 30 pare dni temu a ja za kilka dni bede miala swoje urodziny :-D a mieszka kilka ulic od nas on pracuje wiec nigdy czasu nie mial no ale teraz dziewczyna przyleciala wiec trzebalo przedstawic siostrze no a za 1h wychodzimy na miasto z bratem i jego luba pogoda jest super wiec pewnie caly dzien na swiezym powietrzu spedzimy :-D

Milego dnia wszystkim zycze oraz slonecznego ;-):-)

AniaSm oj biedulka, niech szybko jej przechodzi gorączka,

my na szczepienie 01.06 przełożyliśmy z 30, chcemy iść z bratową razem, ona wiecznie te ostatnie szczepienie musiała przekładać, wszystko jej się wydłużyło przez ospę a potem mały chory, przeziębiony itp.a kończy mały 02.06 9mc.no więc na dzień dziecka "funduje" małej atrakcje w postaci szczepionki, mam nadzieję że dzielnie to zniesie bo to będzie dzień do świętowania;męża urodziny plus dzień dziecka..jak zwykle mój portfel zubożeje bo jeszcze dla chrześniaków prezenty

reklama
Do góry