reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

maggipka ja podaje kleiki i kaszki łyzeszka. Nie robie ich tak bardzo gestych na poczatek. Ale nie chce podawac z butli, zeby sie mlody przezwyczail do jedzenia z lyzeczki :)

reklama
Hej maminki :-)
U nas nocka kiepska tak samo wieczor,juz myslalam ze jak Sami wczoraj poszedl spac o 20 to juz do rana no ale coz przebudzil sie po 21 i na moment byl ok a potem zaczal te swoje marudzenie,plakanie,wrzeszczenie ehh pierwszy raz taki byl i stwierdzilam ze moze go cos boli bo jeszcze nigdy taki nie byl wiec dalam mu paracetamolu w syropku potem jeszcze dostal butla po 22 no i poszedl spac ale w nocy w cale lepiej jakos nie spal wstawalam do niego czesto bo sie przebudzal a to stekal i domagal sie smoka :baffled::nerd: Wczoraj zamowilismy wkoncu krzeselko do karmienia :-)
angie super ze sie wam dzien wczoraj udal :tak:
Niunia Gratki za zdany egzamin no i to b.duze gratki za ta 5 ;-) a Wiki wazy sobie super ;-)
Angun dzieki kochana za rade pomogla mi i zakupilismy wlasnie z tymi regulacjami co pisalas i mam nadzieje ze nam wlasnie posluzy na dlugo :tak: sliczne japonki :tak:
helenko powodzenia kochana i trzymajcie sie tam w szpitalu i mam nadzieje ze po tym remoncie sprzatanko szybko pojdzie.

Spoznione ale szczere moje kochane :
Julianna Wszystkiego najlepszego dla Aleksa na te 7 miesiecy,duzo zdrowka !!!
winki Wszystkiego najlepszego dla Olinka na te pol roczku,duzo zdrowka !!!!

Hej mamusie, nie mam czasu ostatnio na odpisywanie, bardzo mi przykro. U nas piękna pogoda i prawie w ogóle nie ma mnie w domu, chodzimy po parkach z Filipkiem, który ostatnio jest strasznie spokojny i mało daje mi w kość. Śpi elegancko, mało płacze i zjada wszystko co mu daję do ostatniej łyżki! Zdziwiłam się, ale wczoraj zjadł cały słoiczek marchewki z ziemniakiem, aż mu się uszy trzęsły! Już dawno mi tyle nie zjadł tak więc bardzo się cieszę :tak: Wcześniej co 3 łyżki był płacz i myślałam że go to zakleja więc dawałam coś do picia i chyba go tak zapychałam więc nie zjadał wszystkiego. A teraz jest elegancko.

Dziewczyny, jakie macie sposoby na usypianie maluszka? Filip zasypia tylko przy piersi i powoli zaczyna mnie to męczyć. W wózku też jest okej ale my mieszkamy na 3 piętrze i nie wnoszę wózka do góry więc odpada jeśli nie idziemy na spacer. Boję się, że jak będę go odstawiać to już mi nie zaśnie a nie jestem w stanie nosić go na rękach jak czasami robi A., no ale on ma więcej siły :tak:

Jeszcze wszystkiego najlepszego dla dwóch Aleksandrów!!! Spóźnione ale szczere ;-)

ponko niestety ja małego usypiam butlą, albo czekam, aż będzie konkretnie śpiacy i wtedy smoczek, na boczek i po sprawie.

Ponko u mnie tez nie lepiej, na drzemki usypiam smokiem i laulaniem, na noc podobnie+pieluszka. Także jak narazie zasnać potrafi mi tylko na rekach :-(
Ssabrina cieszę się, że pomogłam. Ja też nie miałam lepszej nocki od ciebie..
Za chwilę spadam na spacer, jak się Mały obudzi, odezwę się później, papaty!!

ponko ja w tej książke "Jezyk niemowlat" przeczytalam ze najlepiej aby dziecko od samego poczatku przezwyczajac do zasypiania w swoim lozeczku.
O ile z Mackiem musialam sie przemeczyc swoje - zasypial tylko przytulony, albo bujany... To przy Kubie nie chcialam popelnic tego bledu. Udalo mi sie od pierwszych dni zrobic tak aby go odkladac do lozeczka i zeby tam zasypial.
Na poczatku bylo z tym latwiej, bo nieswiadomy noworodek byl tak zmeczony życiem że zasypial szybko i bez problemu. Teraz juz go denerwuja dźwieki i obrazy jakie widzi wiec wiecej marudzi przy zasypianiu. Maciek go rozbudza. A wiec robimy tak - odkladam go do lozeczka - od razu zaczyna plakac i sie zloscic - wiec glaskam go i daje mu buziaki, az sie uspokoi. Wlaczam mu szum - samo nagranie szumu mu nie zawsze starcza i jak Maciek halasuje to wlaczam suszarke. Przy tym sie wycisza. Poglaskam go po brzuszku lub pleckach jak lezy na boku, lubi tez trzymac mnie za reke. Za moment wkladam mu do reki zabawke zeby mnie tak ie trzymal w nieskonczonosc :p No i jak go przykryje kolderka lub kocykiem po same uszy to zaczyna zasypiac.

wiec u nas podstawa jest to aby najpierw sie uspokoil i wyciszyl. To juz 90% sukcesu do samodzielnego zasniecia :)

Hejka,

julianna, nimfi - dzięki za info, z dodawaniem kleiku/kaszki do mleka będzie trudno, bo karmię piersią. No chyba, że ja się najem kaszki i podam przez mleko :-) Może cyckowe mamy coś doradzą?

ponko - mam ten sam problem, Mała zasypia prawie wyłącznie przy cycku, czasem udaje się mężowi ją ululać na rękach, ale przy 8kg mi jest już ciężko ją nosić. Póki co też jesteśmy na etapie szukania sposobu na jej SAMODZIELNE zasypianie...

Dziewczyny - polecam fajną stronę o rodzicielstwie bliskości przytul mnie mamo - Rodzicielstwo Bliskości

PS. Nie ma żadnej poznanianki chętnej do spotkania jutro??

reklama
Witam mamusie

u nas nocka ok. Liwia spała do 8.00, pobudka na mleczko o 6.00 ostatnio różnie się budzi na poranne mleczko jej godz. to 5.00, 6.00 ale fajnie że znowu zasypia od razu po mleku i śpi też różnie raz do 7.00 czasem potrafi jak dziś spać do 8.00

Ssabrin, Angun współczuję ciężkiej nocki oby dziś chłopaki dały wam pospać
Angun udanego spacerku my już po od godz.10.00 spacerujemy Liwia teraz ucina sobie pierwszą drzemkę
Helenka powodzenia, no i żeby remont szybko i sprawnie przebiegł
niunia zdolna jesteś gratulację za dobre ocena z egzaminów, powodzenia

u nas już coś pogoda się zaczyna psuć chmury na niebie się pojawiły słoneczko już nie świeci jak wczoraj na dziś zapowiadają deszcze i burze

Miłego dnia :-):tak:

maggipka z tego co się orientuję to Kati jest z Poznania ale ona teraz rzadko zagląda na BB, ja z chęciom bym się spotkała ale ja nie z Poznania

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry