reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

reklama
Ta pogodna mnie wykończy!
Widzę, że sporo dziewczyn korzysta z pogody i nie siedzi na BB albo też są totalnie wyparowane i nie mają siły(jak ja dzisiaj):baffled:
Byliśmy dziś u pediatry i alergologa, zrobiłam jeszcze drobne zakupy Małemu, ale w ten upał taki plan dnia to nielada wyczyn.. Mały padł w tarkcie kolacji.

Zosieńko dużo zdrówka z okazji skończenia pół roku!!!

Winki
fajnie, że już w domku po takich perypetiach.
Mycha może faktycznie zęby. Ja tez jestem zadowolona, bo ważę 56 kg (55 ważyłam parę dobrych lat temu za czasów studiów ;-). Bałam się, że zostaną mi kg, bo w ciąży dobiła do ponad 80:szok:
Aneczka, Mirelka uczyłyście dziewczynek robić kosi, szybko załapały? Mi jakoś to do głowy nie przyszło, musze popróbować.
Mirelka my Arturowi sporo takich drobnych rzeczy- ubranka, jakieś niewielkie zabawki. Od dziadków zamawiam miękki telefon-słuchawkę z V-Tech'a, projektor- pozytywkę, gąsiennicę do łóżeczka lub wózka, która gra.
AniaSm zdrówka dla Lenki!
Ssabrina jak spotkanie z bratem i jego dziewczyną, tak blisko siebie mieszkacie i nie spotykacie się często, oj praca aż tak ważna nie jest powiedz bratu!
Katarek podziwiam samozaparcia z prawkiem, jak masz tyle obowiązków na głowie! Trzymam &&&&&!!
Syl dobrze, że twój kręgosłup już wrócił do siebie, ale nie dźwigaj teraz za dużo Małego. A ty Igorkowi tak ostrożnie dietę rozszerzasz, ma jakąs alergię (ja jakoś nie umiałam się trzymać tych przepisowych 5 dni z 1 składnikiem). Jeśli chodzi o spanie i przewracanie, to poobserwuj go trochę, jeśli wybiera zawsze tą samą, to może skontaktuj się najpierw z pediatrą a może potem z rehabilitantem, bo może ma małą asymetrie ułożeniową.
Mikado gratki dla Filipka za 1 zębiszcze!!!

Jutro na 9 jedziemy na konsultację anestezjologiczną a w piątek też ok.9 zabieg :sorry2::sorry2:

winki - no niestety w Pzn tylko śr-czw, bo właśnie tylko na te dni mój mąż tam jeździ do pracy i tym razem chciałyśmy się zabrać z nim, żeby nie siedzieć w domu samej. Co do samego miasta, to znam, bo co jakiś czas bywam i jest ok, ale ja jestem lokalną patriotką i kocham WROCŁAW :-)

Angun Zosi nawet szybko poszło bo tydzień temu od wtorku pokazałam a w sobote pierwszy raz zrobiła, ale jej bardzo często klaskałam śpiewając kosi albo mówiąc brawo.ale teraz dzieciaczki na tym etapie pamiętają wydarzenia z paru dni więc może to dlatego.twra uczymy sie papap i takie dobre

hej dziołchy ;)

pochwalę się, że zdałam teorię wczoraj :)
mikado gratuluje ząbka! u nas też brak, a rozmawiałam wczoraj z koleżanką ośmio i półmiesięcznej dziewczynki i ona też bezzębna ;p

A mój mały jutro kończy pół roczku!:tak: Szok jak ten czas leci!:szok:

czesc dziewczyny,

my korzystalysmy z tego ze tata byl 3 dni z nami w domu i z ladnej pogody i duzo czasu spedzalismy poza domem, dzis bylismy na dlugim spacerze w lesie.
Dzis mialysmy fizjo i logopede, fizjo jak zwykle bardzo zadowolona z Kingi i stwierdzila ze wlasciwie to ona nie ma co z nia robic. Jedynie Kinga nie jest za bardzo zainteresowana siadaniem, ale stwierdzila ze w sumie jej sie nie dziwi bo ona w pozycji lezacej umie zrobic wszystko co chce i powiedziala ze nie zdziwi sie jezeli bedzie szybciej raczkowac niz siedziec.
Logopeda tez ok, powoli rozszerzamy diete.

Mikado
gratuluje Filipkowi zabka

Winki u nas tez ciagle zebow brak :-(

Mycha, Angun zazdroszcze wagi, 55 kg to moja wymarzona waga a utknelam na 59 i ani rusz :-(

Angun Kinga tez robi kosi lapki, ja w sumie tez na to nie wpdlam tylko kiedys nasza fizjo zaczela je robic z Kinga to ja potem tez kilka razy z nia robilam az tu nagle zaczela robic je sama :tak:
Powodzenia jutro u anastezjologa i trzymam kciuki za piatkowy zabieg.

Katarek powodzenia z prawem jazdy

Syl dobrze ze plecy juz nie bola. Ja tez wprowadzam powoli pokarmy. Narazie jestesmy po marchewce i ziemniaku, problemow nie ma, je tak sobie, sam ziemniak chyba poszedl nam najlepiej. A jutro razem z Mikado szykujemy obiadki dla naszych maluchow:-) Niestety nie wiem co ci doradzic z lezeniem na jednej stronie, u nas tak bylo na poczatku ze tylko prawa strona ale mobilizowalismy ja do lewej i teraz juz jest dobrze w obie strony.

Aneczka wszystkiego naj dla Zosi na te pol roku
marttika
gratuluje zdanej teorii, teraz tylko brac sie za jazdy i zdawac ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorową porą

u nas straszna duchota zapowiadali deszcze, burze a tu cisza, my prawie cały dzień na polu w cieniu, jutro już ma być ciut chłodniej przydało by się też trochę deszczu strasznie sucho jest w sumie nie pamiętam kiedy padało:tak:

Mikado gratuluję ząbka Filipkowi
u nas brak ząbków
Angun wcale się nie dziwię że jesteś zmęczona taka duchota potrafi zwalić z nóg, powodzenia na konsultacji i trzymam kciuki za zabieg Arturka, u nasz też Liwia szybko załapała tak jak Aneczka często jej powtarzałam rymowankę kosi, kosi i klaskałam teraz jak tylko powiem kosi, kosi to już łapki składa i klaszcze u nas teraz nauka papa
martttika dzielna jesteś gratuluję
Ssabrina fajnie że masz brata blisko siebie tylko szkoda że tak rzadko się spotykacie,

Miłego wieczorku

Do góry