reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ponko trzymamy kciuki również i za Ciebie;)
Myślę, że nie powinno wpłynąć to na Twoją dzidzię bo moja siostra też brała antybiotyki w ciąży bo niestety ciągle chorowała i z córcią wszystko dobrze, więc główka do góry;)
Musimy być pozytywnej myśli;)

reklama
dziękuję za kciuki! :-) Ja też nie przytyłam w ogóle, bardziej nawet schudłam, ale brzuszek mimo wszystko mi wyleciał. Chyba muszę się zacząć lepiej odżywiać, chociaż sama nie wiem jaki jest powód mojej małej wagi ;)

Ja właśnie się zastanawiam czy może też się jakoś słabo odżywiam bo w sumie jednak słabo bo owoców prawie nie jem, ale warzywami trochę nadrabiam. Najgorsze dla mnie jest to, że mam odruchy wymiotne jak jem np śniadanie czy obiad.

Niuniunia20 ja schudłam 5 kg i choć lekarka była trochę zdziwiona to stwierdziła, że nie jest to groźne. Nie byłam szczuplutka, więc można powiedzieć, że miałam z czego zrzucać :)

U nas też bardzo ładna pogoda i choć świeci słońce za oknem to mam problem podnieść się z łóżka.. byłam już na spacerze z psem, zjadłam śniadanie i byczę się w łóżku. Tym bardziej, że od rano kręci mi się w głowie i nie wiem skąd się wzięło i jak się tego pozbyć..

Hej dziewczyny :)

U mnie o 6 rano piękne słońce i tak było do 10tej, teraz coś się chmura i jest chłodniej, posprzątałam cały dom i miałam z mamą jechać nad zalew, ale chyba coś spadnie z nieba;)

Ja mam 1 kg na plusie, ale do końca ciąży jeszcze trochę zostało ;-)

witam!
Ja wręcz przeciwnie przytyłam juz 6 kilo pieknie jak tak dalej pojdzie to bede sie toczyc:)

No to możemy sobieć podać ręce, u mnie też tyle kg na plusie i strach się bać jak to będzie dalej. Najwyżej po ciąży i karmieniu weźmiemy się ostro za siebie :)
W pierwszej ciąży przytyłam 22 kg, a w drugiej tylko 8 , więc nie ma chyba na to żadnej reguły.

Chwalicie się ładną pogodą a u mnie dzisiaj aura ala późny listopad:no:

Ja przytyłam już 2,3kg, ale nie miałam mdłości - dziewczyny, które je miały, na początku chudną. Mi też waga od 3 tyg. nie rusza - ale zaczęłam się inaczej odżywiać - kurczaczek, nabiał i warzywka - ja uwielbiam warzywa i mogę jeść każdą ilość. Boję się rozstępów, dlatego chcę kontrolować przybieranie na wadze - mam nadzieję, że mi się to uda, chociaż wiem, że nie musi mnie to uchronić od rozstępów. A zdrowe jedzonko tak czy siak wyjdzie tylko na dobre.
Przed ciążą nie byłam super szczuplutka (57kg przy 160cm), ale całe życie na diecie, więc mam niestety już "wrodzony" strach przed tyciem, a niestety u mnie cała rodzina się z tym męczy...

reklama
Mnie waga nieznacznie ruszyla, dokladnie dowiem sie we wtorek na kolejne wizycie. natomiasy puchne coraz więcej.... Uda, pupa, recę (obrączka zaczyna być ciasna) oraz na buzi. No i brzuch w rozmiarze XL :p Ojjjj cos tak czuje ze tym razem przytyje wiecej niz 11kg :p:p:p

Do góry