reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

gola moja Lenka jest na MM i w nocy nie wstaje więc było nam łatwiej się rozdzielić ;-)
angun Arti się super prezentuje, a jaki ma ładny berecik :-)
katarek zdrówka dla synka i trzymaj się dzielnie dasz radę :tak:
marttika no to naprawdę lipa wyszła z tą pracą, jak tak można robić :szok: życzę obyś szybko znalazła coś lepszego
cocca no to witam w klubie, bo moja non stop się domaga towarzystwa, mendzi mi więc prawie cały dzień jestem na podwórku :-) bo na spacerach mogę posiedzieć na ławeczce w parku, który mam 2 minuty od domku i spokojnie poczytać książkę, muszę neta w komórce uaktywnić to będę na BB pisać :-D
niuniunia ja też ubrałam swoją małą ala księżniczka do chrztu, ubranko wisi w szafie czeka na następną dzidzię, albo komuś oddam, a na fotkach mała w tej sukieniuni wyglądała ślicznie :-) powodzenia w szukaniu kreacji ;-)ja też sama kupiłam strój, bo nie chciałam nikogo obciążać kosztami :no:
angie u nas też zmiany w żywieniu ;-) od kilku dni Lenka opuszcza mi jedną butlę mleka i je tylko pół słoiczka, a dziś zjadła tylko 2 razy mleko :szok: nie wiem o co chodzi z tym jedzeniem, może to zęby?
gola mój też lubi pograć na kompie, co często mnie wkurzało, ale już przywykłam :-pale na szczęście wie że ma jeszcze inne obowiązki, a ostatnio pomagał rozwiązywać małżeńskie problemy swego kumpla i rozmawiał z jego żoną (moją bardzo dobrą koleżanką) i ona mu wytłumaczyła jak kobiety widzą różne sprawy rodzinne i mój małżonek doznał olśnienia :-) i nie dość że załagodził ich konflikt to jeszcze sam się naprostował i teraz jest bardzo pomocny w domu i bardzo czuły dla mnie :-D
sabrina
moja mała się rzuca na komórkę jak tylko ją zobaczy :-) powodzenia w wyrabianiu paszportu,
helenka trzymam kciuki za zdrówko Olusia, na pewno wszystko będzie dobrze

Przeczytałam was i nawet udało mi się co nieco napisać, u nas dziś dość ciężki dzionek, walka z jedzeniem, walka ze snem w ciągu dni do tego beznadziejna pogoda więc tylko 1h spacerku, resztę dnia w domu, a wieczorem pojechaliśmy na zakupy do galerii. mała już śpi ja padnięta cały czas zastanawiam się co spakować na urlop. Biegam po lumpkach w poszukiwaniu fajnej kurteczki lub polarku dla małej :sorry: bo pogoda chyba nas nie rozpieści na wyjeździe :wściekła/y: no cóż zawsze tak jest, za rok wakacje w ciepłych krajach z gwarancją wysokiej temperatury, a w tym raczej kurtki i czapki:cool:

reklama
onanana powodzenia na wizycie :tak:
angun wam również , u mnie też nie palą się do takich rzeczy no ale u nas ostatnio jak katar minął to i oczko Lence przestało ropieć
angie mój kiedyś przeczytał że laska miała podobny problem z ropiejącym oczkiem i lekarz kazał nosek fridą po każdym jedzeniu i oczko przestało ropieć :tak:
helenka współczuje i wiem co przeżywasz ,bo sama jestem świeżo po zabiegu (tzn Kuba) ,mam nadzieje że wszystko się dobrze skończy ;-)
mikado oby córka znalazła wózek , ja swojej kupiłam używkę za 200zł w święta bo pewnie nie raz jeszcze posłuży , a potem sprzedam komuś dalej :-)
Sabrina oj ja też miałam przeprawe z konsulatem w sprawie paszportu :wściekła/y: , na szczęście udało się i dostaliśmy paszport tydzień przed wyjazdem do PL , u mnie jest taki radca za darmo tylko ile razy można chodzić podpisywać pismo bo się w konsulacie pani jeden wyraz nie podoba :wściekła/y:
trzymam kciuki żeby wam się w końcu udało :tak:

moje dzieci śpią , oglądnęłam Chirurgów i ide się wykąpać ,a potem karmienie i do spania :-) , chociaż pewnie jeszcze tu zajrze ;-)

angun wam również , u mnie też nie palą się do takich rzeczy no ale u nas ostatnio jak katar minął to i oczko Lence przestało ropieć
angie mój kiedyś przeczytał że laska miała podobny problem z ropiejącym oczkiem i lekarz kazał nosek fridą po każdym jedzeniu i oczko przestało ropieć :tak:
fajnie ze u Lenki juz dobrze z oczkiem, mam nadzieje ze tak juz zostanie. Ja tez slyszalam o tym odciaganiu noska ale to dotyczylo dzieci karmionych piersia bo wtedy cos sie dostawalo z piersi do noska. U nas tez jest obecnie lepiej, mam nadzieje ze minie wkrotce calkowicie.

fajnie ze u Lenki juz dobrze z oczkiem, mam nadzieje ze tak juz zostanie. Ja tez slyszalam o tym odciaganiu noska ale to dotyczylo dzieci karmionych piersia bo wtedy cos sie dostawalo z piersi do noska. U nas tez jest obecnie lepiej, mam nadzieje ze minie wkrotce calkowicie.
trzymam za Kingusie kciuki żeby oczko już nie ropiało :tak:

Ja już leżę w łóżku bo cholernie mnie boli całaa prawa strona twarzy i ucho :-( mam nadzieje że aspiryna na noc pomożee bo tylko jeszcze mi choroby na urlopie brakowałoo :-( Dobranoc mamusie miłych snów.

Ja tylko na sekundkę wpadam się pochwalić, ponieważ Oluś dzisiaj przespał pierwszą noc bez karmienia :)!!!

Zjadł 180ml mleczka o 22.30 a następne karmienie miał dopiero o 5.30 i też nie zaszalał, zjadł 80 ml.
Co prawda o 2 wzięłam go do siebie, bo się niemiłosiernie kręcił, ale i tak jest pewien sukces :)!!

Dzień dobry kochane:)
Ssabrinaa
- Fuck! Ci to mają chore jazdy, mam nadzieję, że sprawa z paszportem rozwiąże się pomyślnie:tak:. Może tak jak radzi angie, warto udać się do notariusz?? Fajnie sobie pospacerowaliście, ja ostatni raz na spacerze i przy okazji na zakupach byłam z Polą w poniedziałek - u nas zimno, wieje , że chce głowę urwać i padało.
angie - masz rację, mnie też łatwo nie jest. TRzymam kciuki za dizsiejszą wizytę :)&
margo - ocieplenie od soboty zapowiadają, jutro już w sumie ma być ładniej:tak: Fajnie, że jedziecie :) Mojego też by mógł Twój naprostować ;-) Jak dziś ucho? Kurcze, to jest straszny ból, niestety przy uchu zaraz głowa boli, oko, nos - współczuję , mam nadzieję, że dziś już lepiej
Julianna super, oby tak już było zawsze ;)

U nas kochane 2 nocne karmienia, pobudka o 6:30 , ale młoda poszła dalej spać. Widzę , że wieje u nas niemiłosiernie, ach gdzie to słoneczko i ciepełko?? Wczoraj jeszcze raz ochrzaniłam porządnie mojego przez tel. mam nadzieję, że coś do tej pustej łepetyny dotarło!:wściekła/y: Liczę, że w południe będzie cieplej i pojawi się słonko, bo już chce oszaleć w domu ( Pola też już pewnie za spacerkiem tęskni ;)

Julianna wielkie gratki!! Wie jaka to radość:-D
Mikado a nie warto Wam kupić jakiejś używanej spacerówki tutaj??
margo ale super masz z tym wyjazdem. Zazdroszczę. Pogoda ma sie pdoobno poprawić, takze moze nie będzie źle:-D
Angie mam nadzieję że od dziś zczniecie rozszerzać dietę!! I ze z oczkiem będzie dobrze!!
AniaSm dzięki:tak:

Kochane ja sie na szybko witam, bo potem pewnie znów polecicie z pisaniem i będę miała problem nadrobić. Ja wczoraj o 22:30 już spałam jak zabita. Pierwszy raz od nie wiem kiedy tak wcześnie poszłam spać. Maja niestety przed 2 się obudziła ale zjadła i poszła spać. Mam nadzieję że wróci do normy ze spaniem. Ja teraz jestem juz w pracy ale zaraz jade po moje dzieci i jedziemy do kato do dermatologa i potem wracam do pracy. Niania wczoraj spoko, Maja się do niej cieszyła i bawiła z nią. nawet jej deserek dała i zjadła z apetytem czyli niania juz jest best friend bo jej dała smakołyk.

Miłego dnia kochane!!

edit:
Gola mam nadzieję że Twój się poprawi. Co do spacerków to moi dziennie chodzą:tak:

Czesc dziewczyny,
u nas nocka oki, jedzenie o 3.00 i pobudka o 6.30, szkoda ze nie pospala do 7.00 ale trudno. Za godzinke wybieramy sie na spotkanie zywieniowe :tak:

margo jak tam samopoczucie? mam nadzieje ze aspiryna pomogla.

julianna gratuluje przespanej nocy, oby tak dalej.

Gola to u was nocka chyba tez nie najgorsza, fajnie ze Pola jeszcze poszla spac, moja jak wstanie to juz nie ma szans.

onanana powodzenia u dermatologa, fajnie ze Maja zaakceptowala nianie.

reklama
Hej maminki :-)
U nas nocka ok Sami ladnie spal a jadl dopiero o 4:30 i pospalismy jeszcze do 7,lobuz teraz bawi sie u siebie a Ja popijam kawke :-)
Angun powodzenia dzisiaj &&&&&&&
angie powodzenia,mam nadzieje ze dostaniecie juz zielone swiatelko na inne jedzonko i Kingusia znowu zacznie jesc z wielkim apetytem.Trzymam kciuki co by z oczkiem bylo dobrze i nic sie nie zmienilo.
Gola no to mialas dosc dobra nocke,fajnie ze sie powloi i u Ciebie nocki normuja pewnie juz niedlugo i Polunia bedzie przesypiac wiekszosc nocki.Wspolczuje pogody u nas jak jest sloneczko to jest normalnie swieto narodowe i trzeba korzystac maksymalnie :-D ale nie powiem wczoraj niby bylo slonecznie i cieplo ale wial taki chlodny i dosc silnawy czasem wiater wiec nie bylo az tak cudownie no ale chociaz nie padalo,ale nie lubie takiej pogody bo nigdy nie wiem jak ubrac Samiego ,slonce i wiatr w jednym :nerd:
AniaSm fajnie ze u Lenki z oczkiem juz jest lepiej mam nadzieje ze juz tak jej zostanie.
Julianna gratki przespanej nocki ;-)
angie i Gola no z tym notariuszem to raczej nie wypali bo to jest u nich podstawa ze w papierach musi sie znalezsc jakas osoba z angielskim paszportem ktora Cie zna minimum 2 lata i w dodatku musi pracowac mysmy podali znajomego on akurat pracuje musze przyznac chyba az za duzo hehe ostatnio stracil b.dobra prace i teraz robi za mniejsza kase(10funta/h) jak dla mnie super kasa bo moj A. ma 6,50F/h :nerd: wiec kumpel dorabia w pizzeri jeszcze i dodatkowo robi licencje na taksowkarza no jednym slowem kiedy sie z nim kontaktowali poprostu nie mial chlop czasu odebrac tego telefonu i teraz potrzebuja nowy kontakt :szok: wczoraj juz inny znajomy dal nam swoje dane i obiecal ze nie przegapi telefonu i na pewno odbierze wiec dzisiaj wysylamy papiery i znowu czekanie bedzie no i tym razem mam nadzieje to juz bedzie koniec i dostaniemy jakas odpowiedz czy malemu dadza ten paszport czy nie:confused2::sorry:

Do góry