reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

gola moja Lenka jest na MM i w nocy nie wstaje więc było nam łatwiej się rozdzielić ;-)
angun Arti się super prezentuje, a jaki ma ładny berecik :-)
katarek zdrówka dla synka i trzymaj się dzielnie dasz radę :tak:
marttika no to naprawdę lipa wyszła z tą pracą, jak tak można robić :szok: życzę obyś szybko znalazła coś lepszego
cocca no to witam w klubie, bo moja non stop się domaga towarzystwa, mendzi mi więc prawie cały dzień jestem na podwórku :-) bo na spacerach mogę posiedzieć na ławeczce w parku, który mam 2 minuty od domku i spokojnie poczytać książkę, muszę neta w komórce uaktywnić to będę na BB pisać :-D
niuniunia ja też ubrałam swoją małą ala księżniczka do chrztu, ubranko wisi w szafie czeka na następną dzidzię, albo komuś oddam, a na fotkach mała w tej sukieniuni wyglądała ślicznie :-) powodzenia w szukaniu kreacji ;-)ja też sama kupiłam strój, bo nie chciałam nikogo obciążać kosztami :no:
angie u nas też zmiany w żywieniu ;-) od kilku dni Lenka opuszcza mi jedną butlę mleka i je tylko pół słoiczka, a dziś zjadła tylko 2 razy mleko :szok: nie wiem o co chodzi z tym jedzeniem, może to zęby?
gola mój też lubi pograć na kompie, co często mnie wkurzało, ale już przywykłam :-pale na szczęście wie że ma jeszcze inne obowiązki, a ostatnio pomagał rozwiązywać małżeńskie problemy swego kumpla i rozmawiał z jego żoną (moją bardzo dobrą koleżanką) i ona mu wytłumaczyła jak kobiety widzą różne sprawy rodzinne i mój małżonek doznał olśnienia :-) i nie dość że załagodził ich konflikt to jeszcze sam się naprostował i teraz jest bardzo pomocny w domu i bardzo czuły dla mnie :-D
sabrina
moja mała się rzuca na komórkę jak tylko ją zobaczy :-) powodzenia w wyrabianiu paszportu,
helenka trzymam kciuki za zdrówko Olusia, na pewno wszystko będzie dobrze

Przeczytałam was i nawet udało mi się co nieco napisać, u nas dziś dość ciężki dzionek, walka z jedzeniem, walka ze snem w ciągu dni do tego beznadziejna pogoda więc tylko 1h spacerku, resztę dnia w domu, a wieczorem pojechaliśmy na zakupy do galerii. mała już śpi ja padnięta cały czas zastanawiam się co spakować na urlop. Biegam po lumpkach w poszukiwaniu fajnej kurteczki lub polarku dla małej :sorry: bo pogoda chyba nas nie rozpieści na wyjeździe :wściekła/y: no cóż zawsze tak jest, za rok wakacje w ciepłych krajach z gwarancją wysokiej temperatury, a w tym raczej kurtki i czapki:cool:

reklama
onanana powodzenia na wizycie :tak:
angun wam również , u mnie też nie palą się do takich rzeczy no ale u nas ostatnio jak katar minął to i oczko Lence przestało ropieć
angie mój kiedyś przeczytał że laska miała podobny problem z ropiejącym oczkiem i lekarz kazał nosek fridą po każdym jedzeniu i oczko przestało ropieć :tak:
helenka współczuje i wiem co przeżywasz ,bo sama jestem świeżo po zabiegu (tzn Kuba) ,mam nadzieje że wszystko się dobrze skończy ;-)
mikado oby córka znalazła wózek , ja swojej kupiłam używkę za 200zł w święta bo pewnie nie raz jeszcze posłuży , a potem sprzedam komuś dalej :-)
Sabrina oj ja też miałam przeprawe z konsulatem w sprawie paszportu :wściekła/y: , na szczęście udało się i dostaliśmy paszport tydzień przed wyjazdem do PL , u mnie jest taki radca za darmo tylko ile razy można chodzić podpisywać pismo bo się w konsulacie pani jeden wyraz nie podoba :wściekła/y:
trzymam kciuki żeby wam się w końcu udało :tak:

moje dzieci śpią , oglądnęłam Chirurgów i ide się wykąpać ,a potem karmienie i do spania :-) , chociaż pewnie jeszcze tu zajrze ;-)

angun wam również , u mnie też nie palą się do takich rzeczy no ale u nas ostatnio jak katar minął to i oczko Lence przestało ropieć
angie mój kiedyś przeczytał że laska miała podobny problem z ropiejącym oczkiem i lekarz kazał nosek fridą po każdym jedzeniu i oczko przestało ropieć :tak:
fajnie ze u Lenki juz dobrze z oczkiem, mam nadzieje ze tak juz zostanie. Ja tez slyszalam o tym odciaganiu noska ale to dotyczylo dzieci karmionych piersia bo wtedy cos sie dostawalo z piersi do noska. U nas tez jest obecnie lepiej, mam nadzieje ze minie wkrotce calkowicie.

fajnie ze u Lenki juz dobrze z oczkiem, mam nadzieje ze tak juz zostanie. Ja tez slyszalam o tym odciaganiu noska ale to dotyczylo dzieci karmionych piersia bo wtedy cos sie dostawalo z piersi do noska. U nas tez jest obecnie lepiej, mam nadzieje ze minie wkrotce calkowicie.
trzymam za Kingusie kciuki żeby oczko już nie ropiało :tak:

Ja już leżę w łóżku bo cholernie mnie boli całaa prawa strona twarzy i ucho :-( mam nadzieje że aspiryna na noc pomożee bo tylko jeszcze mi choroby na urlopie brakowałoo :-( Dobranoc mamusie miłych snów.

Ja tylko na sekundkę wpadam się pochwalić, ponieważ Oluś dzisiaj przespał pierwszą noc bez karmienia :)!!!

Zjadł 180ml mleczka o 22.30 a następne karmienie miał dopiero o 5.30 i też nie zaszalał, zjadł 80 ml.
Co prawda o 2 wzięłam go do siebie, bo się niemiłosiernie kręcił, ale i tak jest pewien sukces :)!!

Dzień dobry kochane:)
Ssabrinaa
- Fuck! Ci to mają chore jazdy, mam nadzieję, że sprawa z paszportem rozwiąże się pomyślnie:tak:. Może tak jak radzi angie, warto udać się do notariusz?? Fajnie sobie pospacerowaliście, ja ostatni raz na spacerze i przy okazji na zakupach byłam z Polą w poniedziałek - u nas zimno, wieje , że chce głowę urwać i padało.
angie - masz rację, mnie też łatwo nie jest. TRzymam kciuki za dizsiejszą wizytę :)&
margo - ocieplenie od soboty zapowiadają, jutro już w sumie ma być ładniej:tak: Fajnie, że jedziecie :) Mojego też by mógł Twój naprostować ;-) Jak dziś ucho? Kurcze, to jest straszny ból, niestety przy uchu zaraz głowa boli, oko, nos - współczuję , mam nadzieję, że dziś już lepiej
Julianna super, oby tak już było zawsze ;)

U nas kochane 2 nocne karmienia, pobudka o 6:30 , ale młoda poszła dalej spać. Widzę , że wieje u nas niemiłosiernie, ach gdzie to słoneczko i ciepełko?? Wczoraj jeszcze raz ochrzaniłam porządnie mojego przez tel. mam nadzieję, że coś do tej pustej łepetyny dotarło!:wściekła/y: Liczę, że w południe będzie cieplej i pojawi się słonko, bo już chce oszaleć w domu ( Pola też już pewnie za spacerkiem tęskni ;)

Julianna wielkie gratki!! Wie jaka to radość:-D
Mikado a nie warto Wam kupić jakiejś używanej spacerówki tutaj??
margo ale super masz z tym wyjazdem. Zazdroszczę. Pogoda ma sie pdoobno poprawić, takze moze nie będzie źle:-D
Angie mam nadzieję że od dziś zczniecie rozszerzać dietę!! I ze z oczkiem będzie dobrze!!
AniaSm dzięki:tak:

Kochane ja sie na szybko witam, bo potem pewnie znów polecicie z pisaniem i będę miała problem nadrobić. Ja wczoraj o 22:30 już spałam jak zabita. Pierwszy raz od nie wiem kiedy tak wcześnie poszłam spać. Maja niestety przed 2 się obudziła ale zjadła i poszła spać. Mam nadzieję że wróci do normy ze spaniem. Ja teraz jestem juz w pracy ale zaraz jade po moje dzieci i jedziemy do kato do dermatologa i potem wracam do pracy. Niania wczoraj spoko, Maja się do niej cieszyła i bawiła z nią. nawet jej deserek dała i zjadła z apetytem czyli niania juz jest best friend bo jej dała smakołyk.

Miłego dnia kochane!!

edit:
Gola mam nadzieję że Twój się poprawi. Co do spacerków to moi dziennie chodzą:tak:

Czesc dziewczyny,
u nas nocka oki, jedzenie o 3.00 i pobudka o 6.30, szkoda ze nie pospala do 7.00 ale trudno. Za godzinke wybieramy sie na spotkanie zywieniowe :tak:

margo jak tam samopoczucie? mam nadzieje ze aspiryna pomogla.

julianna gratuluje przespanej nocy, oby tak dalej.

Gola to u was nocka chyba tez nie najgorsza, fajnie ze Pola jeszcze poszla spac, moja jak wstanie to juz nie ma szans.

onanana powodzenia u dermatologa, fajnie ze Maja zaakceptowala nianie.

reklama
Hej maminki :-)
U nas nocka ok Sami ladnie spal a jadl dopiero o 4:30 i pospalismy jeszcze do 7,lobuz teraz bawi sie u siebie a Ja popijam kawke :-)
Angun powodzenia dzisiaj &&&&&&&
angie powodzenia,mam nadzieje ze dostaniecie juz zielone swiatelko na inne jedzonko i Kingusia znowu zacznie jesc z wielkim apetytem.Trzymam kciuki co by z oczkiem bylo dobrze i nic sie nie zmienilo.
Gola no to mialas dosc dobra nocke,fajnie ze sie powloi i u Ciebie nocki normuja pewnie juz niedlugo i Polunia bedzie przesypiac wiekszosc nocki.Wspolczuje pogody u nas jak jest sloneczko to jest normalnie swieto narodowe i trzeba korzystac maksymalnie :-D ale nie powiem wczoraj niby bylo slonecznie i cieplo ale wial taki chlodny i dosc silnawy czasem wiater wiec nie bylo az tak cudownie no ale chociaz nie padalo,ale nie lubie takiej pogody bo nigdy nie wiem jak ubrac Samiego ,slonce i wiatr w jednym :nerd:
AniaSm fajnie ze u Lenki z oczkiem juz jest lepiej mam nadzieje ze juz tak jej zostanie.
Julianna gratki przespanej nocki ;-)
angie i Gola no z tym notariuszem to raczej nie wypali bo to jest u nich podstawa ze w papierach musi sie znalezsc jakas osoba z angielskim paszportem ktora Cie zna minimum 2 lata i w dodatku musi pracowac mysmy podali znajomego on akurat pracuje musze przyznac chyba az za duzo hehe ostatnio stracil b.dobra prace i teraz robi za mniejsza kase(10funta/h) jak dla mnie super kasa bo moj A. ma 6,50F/h :nerd: wiec kumpel dorabia w pizzeri jeszcze i dodatkowo robi licencje na taksowkarza no jednym slowem kiedy sie z nim kontaktowali poprostu nie mial chlop czasu odebrac tego telefonu i teraz potrzebuja nowy kontakt :szok: wczoraj juz inny znajomy dal nam swoje dane i obiecal ze nie przegapi telefonu i na pewno odbierze wiec dzisiaj wysylamy papiery i znowu czekanie bedzie no i tym razem mam nadzieje to juz bedzie koniec i dostaniemy jakas odpowiedz czy malemu dadza ten paszport czy nie:confused2::sorry:

Do góry