reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Wygląda na to, że większość z nas wie dokładnie kiedy "to" się stało, bo u mnie jest tak samo :) A z płcią to i tak loteria, bo ostatnio gdzieś czytałam, że to nie do końca prawda z tą szybkością i krótkowiecznością męskich plemników :)

reklama
Witajcie dziewczyny!
angie, ponko ja zauwazylam u siebie owulację 2 dni przed @ ale nie bylam pewna. wkurzylam sie ze juz nigdy nie zajdę w ciąże skoro mi sie owulka zjawia tuz przed@; juz sie na te in vitro sykowalam ale postanowilam odczekac. przez kolejne 2 tyg. siedzialam jak na szpilkach, zrobilam tonę testów, pierwszy pozytywny wyszedł po 14 dniach:)

Milego dnia!

hi dziewczyny! moi panowie poszli na plac zabaw wiec mam chwilke! u mnie tez raz widac brzuch a raz nie.... i tez pare razy wydawalo mi sie, ze czuje delikatne laskotanie, ale gin dzisiaj powiedzial, ze to jeszcze za wczesnie.... chyba sie z nim nie zgadzam, bo w pierwszej ciazy poczulam ruchy juz w 16 tygodniu a teraz to przynajmniej wiem, co moze byc smyraniem maluszka a co na pewno nie! i tak samo jak w pierwszej ciazy maluch uaktywnia sie jak zjem cos slodkiego.... lasuchy!!! ;)

moj maluszek ma juz 7,5 cm! i podobno bedzie chlopak! czy wam juz lekarze powiedzieli, co bedzie? niestety nie jestem w stanie czytac wszystkiego, bo calymi dniami jestem sama z synkiem i chce mu poswiecic max uwagi, a wy piszecie taaaaaaakie ilosci! ;) jakos mi sie nie wydaje, zeby mogl miec juz taka pewnosc. w pierwszej ciazy lekarz okolo 16-17 tyg. mowil mi, ze chlopak, ale tak na 70-80%.... ze pewnosci nie ma. a tu nic nie bylo widac, poza biala plamka i on stwierdzil, ze chlopak bo to cos za duze jak na dziewczynke.... sama nie wiem, czy sie tym sugerowac?!

Witaj!! u mnie na usg genetycznym lekarz stwierdził ze bedzie chłopak na 85 procent ale on rozrozniał pracie a u dziewczynek mowił ze jest w druga strone na łechtaczke:-)

Kurcze Andrzelika nadal nic... pewnie jest na obserwacji tak jak pisałyście.. ale cały czas o niej myślę:-(

Tez mysle o Andrzelice i mam nadzieje ze wszystko jest ok,ale na pewno pojechala do szpitala a tam ja zostawia na pare dni pod obserwacja,mam nadzieje ze wkrotce cos od niej uslyszymy :tak:
Ja to mniej wiecej wiem kiedy mialam owulke ale nie jestem pewna na 100% :-)

Wydaje mi się, że pewnie Andrzelikę dopiero w poniedziałek usłyszymy choć mam nadzieję, że wcześniej i że wszystko w porządku.

Chciałabym by wieczory były już cieplutkie bo teraz jest mi tak zimno, że aż mnie trzęsie więc uciekam do łóżeczka. A co do owulki to ja w sumie też wiem kiedy mam choć czasem się przestawia jednak o dzień lub 2 więc podejrzewam, że właśnie w ten sposób powstała moja kruszynka. Życzę dobrej nocki;)

To ja się dołanczam bo też zastanawiam się co z Andrzeliką. Musi być wszystko dobrze.

Dziś miałam piękną pogode ,porobiłam trochę w ogródku i miałam później takie dziwne uczucie ,jakby ciągneło mnie na dole. Chyba troszkę zwolnie i jutro bede się obijać cały dzień :rolleyes: Podobno ma być ładna pogoda :cool2: Dobranoc ,lece spać.

Cześć dziewczyny :) Widzę że dzisiaj śpicie do późna :-D Ja dzisiaj mam w Trójmieście piękną pogodę, tak więc wybieramy się na rowerach do mojej mamy na obiad.
Czuję się całkiem nieźle, trochę mnie brzuch pobolewa i niestety chyba pomimo dwóch antybiotyków nie wyleczyłam sobie gardła i ta podła angina została... martwię się tym trochę, mam nadzieję, że to nic groźnego dla maleństwa, w końcu gorączki nie miałam, tylko jest osad na migdałkach... trzymajcie kciuki, żeby to się dało wyleczyć.

reklama
Hej mamusie;)
Nareszcie świeci słoneczko i jest cieplej;) Ale wiaterek jest zimny niestety...
Ważyłam się dziś i powiem Wam, że zastanawiam się czy ze mną jest wszystko w porządku bo ja od 3 tyg nie przytyłam ani ciut ciut, a nawet schudłam tyci tyci bo tam jakieś 40dag. Wizytę mam za tydzień i to USG bardzo ważne co sprawdza czy z dzidzią wszystko w porządku. Jak myślicie czy wszystko ok u mnie jak jest moja waga mniejsza?
Za miesiąc mam swój ślub więc może mój organizm robi mi dodatkowy prezent oprócz mojej dzidzi to będę może szła jeszcze ładnie do ślubu, na czym w sumie mi zależy. Ale dodam, że jem normalnie, a nawet troszkę sporo więc zdziwiłam się jak zobaczyłam moją wagę. Wiem, że to nie dużo ale myślałam, że przytyłam ze 2 kg a tu waga w dół idzie.

Andrzelika trzymamy kciuki;)

Do góry