reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witam nowe listopadowe mamusie :)

Niewiedza jest błogosławieństwem :tak:

U mnie dziś piękna pogoda, więc jak pójdę po syna do przedszkola do szybko nie wrócimy :) Planuje długi spacer :)
Samopoczucie dziś super, fizycznie i psychicznie :)

Chyba zaczynam czuć ruchy dzieciaczka :) Ale ciiiii, zobaczymy czy się nie mylę :)

Życzę miłego dnia :) Buziaki :)

reklama
Czesc dziewczyny, ja tez sie dzisiaj wyjatkowo dobrze czuje, ale cii zeby nie zapeszac.
Pogoda tez nie najgorsza, dosyc cieplo, sucho i tylko troche pochmurnie.
Dzies wieczorem czeka mnie wyjscie firmowe na obiad a potem do pubu ale po obiedzie chyba sie ulotnie do domu, same wiecie jak to jest byc jedyna niepijaca w towarzystwie :)
Ponko u mnie tez wg pierwszego usg wychodzi ze zaszlam w ciaze dzien przed planowanym okresem, we wtorek mam drugie usg to ciekawe co mi powiedza, juz nie moge sie doczekac.

Agutek całkiem możliwe z tym kopnieciem:tak: Ja w poprzedniej ciązy poczułam wyraźnie w 17 tc,ale kdybym wiedziała,ze to takie uczucie to może lzejsze ruchy juz wcześniej bym zaobserwowała.Teraz czasem mam wrażenie ,ze juz czuję,ale to chyba za szybko.
Ponko ja dokładnie wiem kiedy zaszałm w ciąże i czułam to od początku:tak:zwłaszcza,ze na drugi dzien miałam owulację (dlatego pewnie będzie chłopak;-)). Po tygoniu byłam u gina,bo już wcześniej miałam umówioną wizytę,ale nawet mnie wtedy nie badał,bo powiedział,ze to za wcześnie,zeby cokolwiek stwierdzić,polecił test i tego samego dnia zrobiłam,ale wyszedł negatywny.Później dzień przed @ zrobiłam i był już pozytywny:tak:

Madzia737 ja też wiem dokładnie kiedy, bo "celowaliśmy" :-) test zrobiłam w dniu, kiedy powinna była dostać @, dlatego też pomiary na USG są identyczne z moim wyliczeniem i wg OM.
Przy okazji - wczoraj dowiedziałam się, że jedna z dziewczyn, która chodziła ze mną na jogę urodziła "wcześniaka" - 3 tygodnie przed porodem... 59cm i 3900g :-D ale się uśmiałyśmy - oczywiście wszystko jest ok. To są dopiero wcześniaki!

agutek, ale Ci fajnie, mam nadzieję, że to co czujesz, to już ruchy :-)
mi dzisiaj tak brzuch wysadziło, że aż dziewczyny w pracy zauważyły, nie wiem od czego to zależy, raz brzuch widać, raz nie?

haszkal mi też wychodzi dokładnie taki sam teramin zobliczeń i usg,z OM wychodzi inny,bo ja miałam owulację w 10 dniu cyklu,a więc szybciej niż normalnie.
Rzeczywiście niezły wcześniak:-D
juliett mnie tez tak wysadza,wczoraj wieczorem to miałam bębęn jak w poprzedniej ciąży pod koniec 5 m-ca:szok:

hej
u mnie słonecznie ale zimno ,a jak wiatr zawieje to już wogóle koszmar ,no ale spacerek i plac zabaw zaliczyliśmy :)
Madzia wiesz że czasami mam podobne odczucia , jak się położe tak na spokojnie i zrelaksuje to mam wrażenie że czuję fikołki w brzuchu ,nie codziennie ale zdarzyło mi się to już 2 albo 3 razy i też mi się wydaje że to strasznie wcześnie
co do terminu zajścia to dokładnie wiem kiedy bo na 100% miałam w tym dniu owulkę , no i na kilka dni przed planowaną @ wiedziałam że jestem w ciąży , no i w konkretnym dniu jak zrobiłam test to wiedziałam że będzie + i był , a mój to nie mógł uwierzyć i kazał mi test powtórzyć :D (o Kubę się staraliśmy 4 lata) a tutaj pierwsze podejście i strzał w 10 !!!

reklama
Oj ja też wieczorem mam balon jak nie wiem:-) Wieczorem musze ciążowe spodnie zakładać jak gdzies idę bo w normalne się nie dopnę:zawstydzona/y:
A co do dokładnej daty poczęcia to ja też wiem i wczoraj dokładnie wszystko na USG wyszło ( wcześniej była lekka różnica). No i myślę że będzie z tego chlopak, chyba że jakis silniejszy i wytrwalszy żołnierz z wczesniejszego "zrzutu" się uchował i przebił;-)

Do góry