reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

niunia- ja bym dała mleko następne Alanowi też się za nie długo jeden skończy i będę mu dawać dwa pediatra mówił,że nawet nie trzeba mieszać 1 z 2 jak piszą na opakowaniu , bo to nie robi różnicy;-)

anek- współczuje ci problemów z chłopem, ehhh nie myślący jak tak można , co on robił w tym czasie, było trzeba mu nagadać do tego móźczku...:angry:

helenka
gratulacje Olusiowi 6 miesięcy :-)

Ania 14,5 kg? WOW może on taki długi i nie widać waży jeszcze raz tyle co mój...:szok:

ankusch-
super,że po grilowaniu martynce nic nie jest no i gratki ząbków :tak:

mim-
w tych szpitalach sam tłuki oby było z synusiem dobrze niech zdrowieje

mikado
nie mam zamiaru was opuścić kochana zawsze staram się luknąć na bb:-)

reklama
Angun ja kupuje Hipa ale teraz kupię kilka gerbera wcześniej te bezmięsne miałam a z rossmana mój nie chce bo sa takie gęste i nie podchdzą mu spróbuje jak będzie starszy znów mu dać.
Dziś jadł z boovity i mu smakowało.
Gola Ssabrinaa Matttika Ja mam fotelik ten drugi już od miesiaca w nosidle Kori bardzo protestował i nie chciał jeździć firmy Chicco po Tosi byłam z niego zadowolona i jestem nadal ale tego modelu pewnie już nie robią bo to sprzed 10 lat .Można pozycje siedząca i na leżąco jak w razie zaśnie fajny, ale ciekawe na ile posłuży Tonia jeździła w Nim krótko bo jak miała 2,5 roku kupiliśmy większy też Chicco taki co potem zrobiliśmy z niego siedzisko samo też jestem zadowolona Niema co przepłacać te są niedrogie i fajne i sie spisują.

Angun - ja miałam Hipp, Bobovitę i Gerbera - dziś p oraz pierwszy kupiłąm BabyDream ale taki duży deserek jabłuszko i banan i chyba morela. Cieszę się, że Arturkowi kjójćek sakował :-D
A wy dziewczyny na raz dajecie taki standardowy słoiczek Hipp czy Bobovita?
PS ja pół słoiczka zupki jarzynowej z kurczaczkiem zostawiłam na jutro, może Pola zje jednak co nieco ? Może dziś przez to ząbkowanie za bardzo smaku nie miałam, bo pierś też 3 min max i dość. Teraz już okąpciana i śpi - ale jadła 20 min prawą pierś, lewą muszę odciągnąć, bo wcześniej tylko 3 min z niej zjadła...Bardziej się chyba napiła
Niuniunia - super, że marchew zasmakowała, u mnie podobnie jak u Angun mafefka blee - tzn raz jej moja mam próbowala dać, bo wracalam z K -wic , a Pola obudziła się i chciała jeść, ale nie przeszło - pluła i nie chciala połknąć

Laski , które karmią naturalnie: Czy w te upały dopajałyście?? Ja bralam z każdym razem 3 butle : 2 z wodą czystą (TT i Avent) i jedną z herbatką Avent ( różne bo nie wiem czy pamiętacie , że moje dziecko z żadnej pić nie cchciało, więc się łudziłam, że może jednak) , ale nadal nic!!!! Pola bawi się butlą, gryzie i nic! Muszę chyba zakupić niekapek, da się jakoś nauczyć dziecko pić z butelki?

alma - a właśnie, owiedz mi ile lat musi mieć dziecko, żeby mogła z samą tą nakładką jeździć?

my jesteśmy cykowe ale problemu z butlą nie mamy. Ja małą dopajam herbatką. Przez cały dzień potrafi około 200 ml wypić. Z niekapka tez pije tylko czasami się krztusi a że ja panikara jestem więc z powrotem daje z butli.

My dziś prawie cały dzień w terenie, chociaż pogoda taka sobie, w sensie że cały dzień wydawało się, że za chwilę zacznie padać,ale nie zaczęło i aż mnie nogi bolą od tego spacerowania. Muszę przyznać, ze spacerówka to nowa jakość, naprawdę, dziecko nie przesypia mi już całych spacerów (może powodem jest również to że coraz wiecej spacerujemy), za to jak wracamy to odsypia a ja mam czas żeby coś w domu zrobić. Byliśmy też na zakupach w lidlu, ja właśnie zrobiłam sernik, zakupy na weekend śa tylko pogody trzeba i będzie wszystko co potrzebuję do szczęścia. Za to Igorowi zęby dokuczają, na szczęście nie płacze tylko jest marudny i gryząco-śliniący. No i zaczęłam go nosić w nosidle, jestem z niego bardzo zadowolona, naprawdę, odciąża kręgosłup a dziecko zachwycone.

gola - mam ten sam problem Igor kompletnie ignoruje butelkę, raz tylko wypił mi całą herbatkę i już myślałam że ebędzie ok, a tu lipa, znowu się zaparł, gryzie smoczek i tyle, dlatego cześciej przystawiam go do piersi, ale na dłuższą metę też chyba będę musiała pomyśleć o niekapku. No wiesz generalnie nie wygląda na spragnionego, ale wolałabym podawać mu z butli jednak.

marttika - szkoda że musicie czekać tyle na zabieg, ale może jest szansa że obędzie się bez, może się wchłonie, pewnie sami nie wiedzą i dlatego czekają. tego wam życzę.,

angun - ja dziękuję cywilizacji za słoiczkowe jedzenie w którym jest królik bo ja mimo że mięsożerna i dzień bez schabowego jest dla mnie dniem straconym, to przysięgam, ze królika bym nie dała rady ugotować, głupie to moze i niekonsekwentne ale tak mam i już.

sabrina - a propos fotelików, wyobrażasz sobie jak nasze dzieci będą wazyly 36 kg??? hahaha, ja nie potrafię, ale nie chce mi się, aż wierzyć, a znając zycie to już niebawem:)

niuniunia - a ty jak rozszerzasz dietę to mm kiedy będziesz dawała? Zastąpisz jakiś posiłek cyckowy nim czy tylko na szkołę?

anek82 - uważam dokładnie tak samo jak laski, ciężko od faceta wymagać tego czego od siebie wymagamy, szczególnie gdy nie spędza z dzieckiem tyle co my, ale pocieszę Cię, im Zosia będzie starsza tym będzie lepiej.

helenka, gola - -Stoo lat dla waszych dzieciaczków, Zdrowia Zdrowia Zdrowia

Syl i u nas odkąd jest spacerówa, to Pola tyle nie śpi - choć i tak dosyć dużo ;-) Nie wiem czy dobrze pamiętam Wam ukradli stelaż od Mutsy? Jesli tak to jaką macie teraz spacerówkę??
ewika - to sporo, kurcze że też ta nasza gwiazda nie chce butelki, pozostaje mi jeszcze podawać jej łyżeczką na spacerkach, albo z kieliszka - dopóki nie kupię niekapka, choć na razie nie zapowiadają upałów

Gola - No my w końcu kupiliśmy Casualplay vintage 2, ktoś tutaj (chyba katarek) polecał no i w sumie jestem zadowolona, zależało nam na czymś lżejszym niż mutsiak i na piankowych kołach, i jest ok, kosz na zakupy ma o nieeebo lepszy i cała reszta też jest przytulna i funkcjonalna. Najważniejsze było również, żeby można było siedzisko w obie strony montować, bo na razie wożę Igora przodem do siebie (uwielbiam patrzeć na niego jak śpi, i jak nie śpi też) wolę mieć go na oku.

Syl ja jestem średnio z Mutsy zadowolona - nie jest zły ,ale na pewno nie wart tej kaski! Najpierw mi się zesrało kółko - tzn załatwiłam łożyska zakopując się co rusz w błocie przez 1,5 km, dokupiłam kosz też kupa kasy, a jak mam zamontowaną soacerówkę ( też wożę Poliszonka przodem do siebie), to w guzik mogę włożyć do tego nowego , dużego koszyka, bo od spodu ogranicza mnie spacerówka :-( A co ze sapcerówką Mutsy , sprzedawałaś? PS zaraz sobie obczaję jaki to wózior, o którym piszesz :):tak:

Angun przyłączam się do Twojego pytania o słoiczki z babydreama. Wydaje mi się, że jakiś czas temu ktoś wspominał, że mają bardzo dobry skład i o ile się nie mylę (jeśli kogoś przeoczyłam to przepraszam) to była pepsi

Anek właśnie dlatego mnie zaintrygowały te rossmanowskie, bo są większe, a mam w domu małego głodzillę

gola pewnie była bardzo głodna i dlatego nie chciała. Przy rozszerzaniu diety trzeba trafic w dobry moment :-) U mnie na początku wszystko było beee, a teraz aż się trzęsie jak je
co do butli to ja początkowo tez miałam ten problem, trochę "na siłę" wciskałam, aż moje dziecko sie poddało, bo zobaczylo, że ze mną nie wygra. Teraz mam ten etap z kubkiem niekapkiem. Zamiast pić bawi sie i gryzie, ale próbujemy codziennie aż załapie :-)

syl po prostu zabieg nie jest konieczny teraz, a wydaje mi się, że wiedzą co robią:-) najchętniej to w ogóle bym chciała tego uniknąć, więc ja po wizycie bardzo zadowolona jestem

No i ode mnie odeszło lato wieczorem :-(

reklama
anek82 hihi dobre z tym prostowaniem, ja noszę aparat już ponad 3 lata :tak: jeszcze z 4 miechy i się pozbędę tego świństwa, a co do chłopa to musisz zagryzać zęby i częściej tatusia zostawiać tylko tak się nauczy, może na kartce mu spisz co i jak ma robić :baffled:
mim oby synek szybko wyzdrowiał :-) niestety lekarze niechętnie robią tomografię, mojej siostrze po udarze mózgu robili już 4 razy od stycznia, bo cały czas ma problemy i boi się, że będzie nawrót choroby i jak jest naprawdę źle to tomografia to jedyny sposób aby sprawdzić czy stan się pogarsza :-(ale po ostatnim razie coś tam gadali, że nie można tak często
gola, syl ja podejrzewam, że to że nasze dzieciaki tyle nie śpią może wynikać z tego że są coraz starsze :tak:moja Lena śpi tylko 2 razy w ciągu dnia
marttika ja też mam małą głodzille w domu zjada duży słoik warzyw z mięsem i duży deserek :tak:

Hejka jakiś czas mnie nie było pierwszą część weekendu kłóciłam się z mężem :wściekła/y: a drugą (już pogodzeni :-D) spędziliśmy u znajomych za miastem i było bardzo miło! U nas pogoda była świetna, a dziś wieczorem walną deszcz, a teraz powietrze jest fajne, lubię zimne powietrze pachnące deszczem :-) Lenka jest z dnia na dzień coraz bardziej zabawna, rozwala mnie swoim gadaniem i minkami, a moją mamę dziś rozbawiła do łez podczas jedzenia obiadu :tak:każdą wolną chwilę spędzam z małą na świeżym powietrzu, bo już 4 czerwca wracam do pracy, a wspomnę szybciutko że moje problemy z nianią się wyjaśniły i wszystko jest oki będzie pilnowała mojej małej, a teść czy mu się to podoba czy nie musi to zaakceptować :-p

Do góry