reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry kochane wreszcie u mnie lepszy humor, macie rację wszystko się w końcu poukłada!:tak:

martttika- kochanie, musimy myśleć pozytywnie, bo niczego i tak na razie nie zmienimy, a takie dołowanie się tylko pogarsza sprawę, damy radę , bo silne z nas baby są!!:-D:tak::tak:

ponko - gratki dla Fifiego!!!!!!!!

helenka - kurcze, a więc intuicja Cię nie zawiodła, współczuję zapalenia ucha, biedny Oluś - która miała z nas to wie jaki to ból :-( Kurcze piszesz, że to już 4 raz, lekarze muszą coś zaradzić, musi być jakaś bakteria, skoro stan zapalny ciągle wraca!!

angie - sto lat dla Waszej gwiazdeczki na te 6 mcy+1 dzień, fajno, że mała taka grzeczna :) Pola się nam też ostatnio "się naprawiła":tak:

Cocca - współczuję jelitówki :-( Też miałam , chyba 2 m-ce po porodzie, Pola się nie zaraziła, Franuś też pewnie będzie zdrowy :)Fajnie, że Wam młody przespał całą nockę, może już mu tak zostanie?:) U mnie nigdy praktycznie nie ma cichych dni, ale za to żremy się jak pies z kotem, ostatnio niemalże codziennie :-( Sama nie wiem, co gorsze... i czemu tak się kłócimy, chyba te wszystkie problemy powoduję, że jesteśmy bardziej nerwowi:-(

AniaSm - i ja zazdoszczę dyżurujących mężoof;) Od urodzenia Poli jeszcze nikt inny do neij w nocy nie wstał :/

asia
- też śmigamy w spacerówie od jakichś 3 dni, Pola zachwycona bo wszystko widzi , myślę, że i Zuzince się spodoba:):tak: Dobrze, że to tylko 3 dniówka, mam nadzieję, że mała już czuje się całkiem ok:)

U nas kobitki cudne słonko i cd upałów, choć zapowiadali już burze wczoraj. Po południu jedziemy do mojej Hani ( mamy chrzestnej Poli) na grilla. Cieszę się bardzo, mam nadzieję, że Polcia będzie grzeczniutka :):tak:
PS dziś też Poła (tak ją woła córa niespełna dwuletnia sąsiadki, stoi na balkonie i woła Pooołłłaaa:-D:laugh2:) wstała przed 7 :-D
miłego dnia laski!

reklama
hej Maminki i Bobiki:-)
Gola super że włączyłaś pozytywne myślenie, tak trzymaj!!! U mnie tez piękne słońce(aż się chce żyć)! miłego grillowania Wam życzę i żeby Polcia grzeczniutka była.
Kurcze wskoczyłabym w jakąś mini ale nogi mam białe jak cholera:baffled: no ale jakoś muszę je opalić przez spodnie raczej się nie da:-D U nas ciąg dalszy marudzenia Zuzia wstała o 7 i marudziła strasznie ale teraz padła to moze z 20 min.pośpi. Jeśli to na zęby to proszę niech juz wyjdą. Czy Wasze dzieci tez takie marudne ostatnio? czy tylko moja daje mi popalić.
Miłego dnia dla wszystkich

hej dziewczyny :-)
Miałam ostatnio focha na wszystko i brak ochoty na pisanie na głównym, ale dziś już mi trochę przeszło:rofl2:
My po chrzcinach, wszystko ok :-)

cocca łazienka tak chciała Ci podziękować za to, że tak o nią dbasz i przygarnęła Cię na trochę :-) A tak poważnie to strasznie Ci współczuję...
gola ja tez chciałam Ciebie zapytać czy księgowa nie ponosi za to jakiejkolwiek odpowiedzialności? ja też staram się dzisiaj nakręcić pozytywnie :-) Ludzie mają gorsze problemy, jesteśmy zdrowi, dzieci także, więc reszta jakos będzie!

Ja ubieram swojego jedynie w body z krótkim rękawkiem i to chyba mi się zgrzał, bo dzisiaj na plecach na wysokości pieluszki zobaczyłam mnóstwo pryszczyków i czerwone, ze hohoh:szok: Mam nadzieję, że taka tego przyczyna, bo wczoraj po raz pierwszy zjadł pół biszkopta... Narazie zasmarowane kremikiem i zobaczymy.
Maruda straszna, właśnie leży i wyje, że pewnie pół okolicy słyszy, ale jakoś na mnie to nie działa i nie reaguje na jego wymuszanie (kluska waży blisko 8 kg i nie mam ochoty go ciągle nosić:baffled:)

Witam mamusie

U nas dalszy ciąg ładnej pogody, Liwia już drzemkę sobie ucina na świeżym powietrzu,

Martttika właśnie miałam pytać jak u Was po chrzcinach,
Gola, Martttika fajnie że już lepiej u Was macie dla kogo żyć, powodzenia
Cocca oj biedna to się wymęczyłaś, życzę aby było już lepiej
asia u mnie tak samo nogi blade śmigam po ogrodzie w krótkich spodenkach zaraz też zmykam na słońce niech koloru nabiorą :tak:

m wczoraj zamontował nam spacerówkę ale jakoś mi się nie podoba mamy Espiro Vector Pro, dziś rano założyłam z powrotem gondolkę m zły co ja to robię nie wiem kiedy mi przejdzie i zmienię z powrotem na spacerówkę :no:

dziś przyjeżdża siostra na grilla więc dzień szybko i miło zleci czego i Wam życzę :-):tak:

Wypoczywajcie :-)

cześć laseczki :)
tęsknię za Wami strasznie :(
wpadam na chwilę żeby sie zameldować że u nas wszystko ok
dzisiaj sie przeprowadzamy i jedziemy do moich rodziców to postaram się Was ponadrabiać i napisać coś więcej

a narazie życzę Wam miłego majówkowania :****

hej
angie ja mojego oszczędzałam jak się młody urodził bo on jedyny żywiciel rodziny :tak: no ale teraz przy dwójce to ciężko jak sie oboje obudzą więc on chodzi do Kuby bo jemu wystarczy że słyszy kogoś w pokoju , bo z Lenką to już gorzej jak się obudzi na szczęście nie zdarza jej się to zbyt często ;-)
gola no u mnie tak samo z tym wstawaniem , mój czasami po prostu idzie spać z Kubą do pokoju ale wtedy Kuba się nie budzi , a Lenka mam nadzieje przestanie się budzić jak jej to przeziębienie minie :-)
mirelka miałam vektora :tak: tylko zwykłą wersje no i spacerówka z racji że jest kubełkowe siedzisko to nie jest zbyt wygodna dla maluszka który sam nie siedzi ,ale potem już jest ok ;-)
marttika super że chrzciny udane :tak:
u mnie świeci piękne słońce więc ide trochę sprzątnąć kuchnię i na jakiś spacer z rodzinką :tak:

angie 20 czerwca lecimy, pogoda ma sie poprawić wiec spotkamy sie jeszcze:tak:Poza tym możesz wpaść na kawkę, zapraszam:) Fajnie Ci Kingusia pospała ja dziś wstawałam 7 razy:) Super masz z dyżurami przy córce, mój cycka nie poda:)
Cocca proszę bardzo;) i tak blog dostępny w sieci więc chyba jej nie zagrożę foks-fashion Współczuję jelitówki ja wylądowałam w szpitalu na to bo się odwodniłam i straciłam przytomność (2 lata temu) Przeszłam to tylko raz i nigdy więcej!!
helenka współczuję zapalenia ucha, moja córka miała 2 miesiące jak to przeszła i zastrzyki były. Nie wiedziałam jakie są tego objawy, teraz już wiem.
asia333 też to przechodzimy, minie:)
Gola na pewno się ułoży, nie ma bata:) Udanej imprezki, ślinka mi pociekła na myśl o kiełbasce z grilla.
mycha super, czas na parapetowe:)

U mnie ciąg dalszy monsunów, @#$%^&*()_+ wyjdzie to słonce czy nie?
Filip woła baba:) a teściowa w 7 niebie:)

Hej maminki :-)
U nas wczoraj byla dosc ladna pogoda,slonecznie no ale wietrznie ale wykorzystalismy okazje i cale dopoludnie bylismy na spacerku tak przed 10 do 13 :tak: no a dzisiaj juz zmiana,zimny wiatr i lekko juz pada deszcz :eek::confused2: Nocka u nas ok butla o 22:30 a potem dopiero po 4 wiec sobie pospalam no a i rano zesmy tez pospali bo Sami wstal juz oczywiscie po 6 ale po 7 dostal butle i przygarnelam go do siebie bo mialam taki bol glowy zaraz z rana ze szok i nie mialam ochoty jeszcze wstawac no i Sami byl taki kochany i zasnal razem ze mna obudzil mnie dopiero po 10 :szok:
Niunia Ja nie zakladam Samiemu czapki jak otwieram okno u niego w pokoju jak bylo cieplo ostatnio :tak:
ponko dzieki kochana oj przydaloby sie troche tego slonca :-D;-) wielkie GRATKI dla Filipka wow juz ma 3 zabki ;-)
Mikado nom fajnie tak odswiezyc chatke a zwlaszcza te tutaj w UK bo tutaj taka wilgoc zawsze jest w domach przez te deszcze ze odswiezac zawsze trzeba po zimie grzybek sie lubi u nas w sypialni zalegac :-( Kochana wspolczuje sytuacji z Filipkiem i to jest normalne ze tak sprawdzasz malego czy oddycha itd Ja tez czesto sprawdzam malego a i moj A. czesto lata do niego pokoju i sprawdza,poprostu to juz tak jest ze sie martwimy o te nasze szkraby ;-) zycze Ci kochana oby sie juz taka sytuacja Ci sie nie zdarzyla z synkiem.
Gola super ze Polunia daje Ci sie wyspac,nalezy Ci sie kochana ;-) a Ja chora jako tako nie jestem poszlam po recepty na antygwaltki a i jeszcze inne masci i duperele a z glownie szlam z moim himorodkiem :zawstydzona/y: jest maly niby i na razie nie chce wyslac mnie na zabieg baba i teraz dala mi jakies czopki i mam wrocic za 3 tygodnie o zobaczy czy jest poprawa jak nie to dopiero wtedy posle mnie na zabieg usuniecia :tak:
Kochana strasznie sie ciesze z Tweojej postawy,tak trzymac kochana i masz racje nie ma sie co zalamywac jedynie trzeba isc do przodu z wysoko podniesiona glowa,zycze Ci kochana oby szybko sie u was poprawilo ;-)
helenka zdrowka dla Olka,oby antybiotyk szybko zadzialal i z uszkiem bylo lepiej ;-)
angie Kingusia Ci dala niezly prezencik,nie ma to9 jak sie wyspac porzadnie :-D mam nadzieje ze z tym oczkiem Kingusi sie wam unormuje szybko.
AniaSm no i u was tez zeby to oczko Lenki samo wrocilo do normy szybko.
Cocca wspolczuje tego wirusa zoladka oj a takie cos tak poradzi zlamac z nog ze szok super ze Twoj facet tak zareagowal no i ze Franus tez tak ladnie spal w nocy zycze wam zdrowka kochana co by Franusia nie zlapalo tez.
mycha milej przeprowadzki co by wam to szybko i sprawnie poszlo kochana ;-)

reklama
czesc dziewczyny,
u mnie nocka oki, Kinga jadla o 2.00 a potem spala do 7.00, dostala butle, pogadala z nami i od 8.00 do 9.15 jeszcze pospalysmy. Jak juz pisala Mikado u nas pogoda nadal fatalna. Kiedy to sie w koncu zmieni.:-(

Mikado 7 razy???? podziwiam, chyba bym padla. Odezwe sie jak bede wiedziala kiedy mam troche wolnego.

Gola tak trzymac, pozytywne nastawienie duzo daje, no i super ze Pola juz wiecej spi rano.

Ssabrina no to fajnie Sami rano pospal.

Do góry