reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej maminki :-)
U nas nocka taka sobie,ze spaniem spoko ale Sami spal cala noc ze mna :sorry: stekal i pojekiwal co jakis czas i domagal sie smoka wiec z wygody polozylam go kolo siebie :-pWczoraj bylismy rozgladac sie za jakims gadzetem do Samiego i pojechalismy do takiego duzego supermarektu Toys ale tam bylo zabawek normalnie nie wiedzialam gdzie oczy zawiesic,oczywiscie Sami przetestowal kilka zabawek a i zalapal sie na chustawke hehe ale dla takich mniejszych dzieci on sie tam miescil tak na styk teraz ale ile mial zabawy i smiechu hehehe cieszyl sie tak bardzo jak go to bujalo i jeszcze gralo mu,moj A. nawet powiedzial ze gdyby wiedzial ze to tak na niego dziala to by mu ja kupil jak sie urodzil no ale gabaryt taki potezny ze nie wiem gdzie by to trzymal :-D
Ja mam dzisiaj dzien latany,musze na miasto pedzic poplacic rachunki potem z papierami trzeba mi pozalatwiac,cale szczescie pogoda jest super,sloneczko swieci to az sie chce wyjsc na to miasto :-)
Gola do telefonu to on sie wyrywa jak szalony hehe i pewnie jakby go tam wczoraj nie widzial to by sie spryciarz nie przekrecil :tak::-)
agutek super ze pierwszy dzien w pracy taki udany byl i ze jestes taka zadowolona :tak::-)
Anek trzymam kciuki co by tatus Zosi spisywal sie na medal i zeby sie mu nie odwidzialo ;-) wspolczuje wczorajszej sytuacji z placzem,oj te zebiska az sie boje co to u nas bedzie.

Milego dnia mamusie ;-):-)

reklama
anek82 ja Calimilli nie polecam. za 15 zł dostałam 10 ampułek, które to podaje sie po 2-3 dziennie i guzik dały w moim przypadku. Za to ponoć jest fajny żel Dentinox N. Dzisiaj kupie i zdam relacje. U nas ślinienie się i wpychanie piąstek do buzi to już norma, dziąsełka obrzmiałe, o dziwo w miejscu dwójki aloi trójki :eek:

anek82 ja Calimilli nie polecam. za 15 zł dostałam 10 ampułek, które to podaje sie po 2-3 dziennie i guzik dały w moim przypadku. Za to ponoć jest fajny żel Dentinox N. Dzisiaj kupie i zdam relacje. U nas ślinienie się i wpychanie piąstek do buzi to już norma, dziąsełka obrzmiałe, o dziwo w miejscu dwójki aloi trójki :eek:

Ja mam właśnie ten że na dziąsełka i nim smaruje je Zosi... czy działa? Hmmmmmm:cool:

Cześć mamusie!!!

onanana - marudzi, płacze albo wrzeszczy! Herbatki ostatnio żadnej nie chce pić, tylko gryzie smoczek od butelki. Chciałabym ją jakoś wyciszyć, bo jest wciąż jakaś nabuzowana, albo chociaż zmęczyć, ale nic nie działa, wciąż jest pobudzona
U mnie przez tydzień był protest butelkowy, mimo że wcześniej piła sok z butli to od tygodnia nie chciała-wprawdzie nie chodziło o spanie ale o picie, ale może pomoże mój sposób-dzisiaj podgrzałam soczek przed podaniem żeby nie był w temp pokojowej jak dotąd tylko cieplejszy i zaskoczyło! Wypiła cały sok (50 ml soku wg schematu + dodalam wody żeby się nasycił brzuszek) a potem jeszcze poprawiła samą ciepłą wodą!!!

Agalodz Jeśli masz dwa oddzielne skierowania na rehabilitację możesz spokojnie chodzić z małym w dwa miejsca naraz i nikt się nie doczepi.
zgadzam się! pozatym moim zdaniem w NFZ jest taki burdel że nawet jakbyś miała takie same skierowania i poszła do 2 różnych rehabilitacji to też by przeszło...

dziś w nocy małą wrzuciłam do spania w śpiworek, bo stwierdziłam, że tak nie będzie mi się blokować, bo z spod koca się wykopuje.i to był szczał w dziesiątkę było lepiej, choć królewna ucięła sobie pogawędkę o 4,40 dałam smoczusia i poszła dalej spać:-D

Dostałam ostatnio komplet pościeli po wnuczce sąsiadki mojej mamy. W tej pościeli jest jeden pozszywany element : prześcieradło z gumką z doszytymi ochraniaczami na wszystkie szczebelki i zamkiem do kołderki. Kołderkę doczepia się na dwóch zamkach na całej jej długości-jak śpiworek ale doczepiony do łóżeczka za sprawą prześcieradła z gumką :-) Długo Patrycji schodzi żeby z tego wypełznąć :-D i śpi przykryta (zapięta )

onanana - już "melduję" co u nas w kwestii B. :sorry: otóż jak się mogłam tego spodziewać - zmiękłam i nie wiem, czy to Święta, czy co... ale jak na razie od ok. 2 tyg. tata Zosi jest u nas codziennie. Zaraz po pracy (bo w końcu ją znalazł - na razie na lewo, ale ponoć umowa ma być) czyli ok.18 jest w domu i przez te 2 godz. zajmuje się Zosią. Kąpiemy razem (jak przedtem), robi małej butlę... W weekendy chodzi z nią na spacer. Święta też spędziliśmy razem, nawet zaprosiłam na świąteczny obiad jego tatę. Co do kasy... to cóż... Zosia dostała "na życie" pierwsze pieniądze od swojego taty - "całe 200pln". Sama nie wiem, mam mętlik w głowie. Oddałam mu pierścionek zaręczynowy (z XII 2010), ale go nie przyjął, twierdząc, że"i tak się ze mną ożeni"... Bosheeee czemu to wszystko jest takie zagmatwane.
jadę dziś do DOZ odebrać zamówienie, to kupię tą CAMILIĘ na ząbkowanie, ciekawe co to za "cudo".
Aaaa coś n.t. DOZ jestem bardzo zadowolona z tej apteki i karty dla Mamy i maleństwa. Wyobraźcie sobie, że Enafamil 2 - MM Zosi os 6mż kupiłam za 24, 02pln!!!

Jeśli chodzi o faceta to bądź twarda ;-) łatwo powiedzieć no nie?
ja od swojego obecnego męża dwa razy przed zaręczynami odchodziłam i z perspektywy czasu widzę że za szybko za ostatnim razem zmiękłam , nie zdążył się wszystkiego dobrze nauczyć...

Zresztą u nas jest chwilami "złoto" a chwilami bardzo ciężko.

Co do apteki DOZ ja mam mieszane uczucia odkąd za Falvit mama zapłaciłam 100% więcej niż był w ziko-bo akurat przechodziłam i mi się przypomniało a potem w ziko porównałam cenę-trzeba sprawdzać bo zapewne zdarzają się okazje ale jak sie człowiek rozpędzi to można za połowę zakupów zapłacić z obniżką a za drugą grubo przepłacić i wyjdzie na to samo...

SSabrinaa : kochana ale chodzika to chyba lepiej nie kupować... nie słyszałam jeszcze żadnej dobrej opinii na temat takiego sprzętu...

w 90% patrycja śpi sama w łóżeczku, ale jak się nad ranem około 5-6 na karmienie budzi to już ją zostawiam najczęściej, bo wtedy mam szansę na przerywane dwoma karmieniami drzemki do 9 nawet-bo nad ranem nawet co 2 zasysa cycusia :-)
Jesli śpię z nią dłużej to tak jak Majuska budzę się zdrętwiała bo odruchowo leżę bez żadnego ruchu na jednym boku

Dzień dobry kochane mamuśki - witam się w deszczowy poniedziałek ( u nas leje od nocy! i jest b. zimno tylko 5 stopni:-()
Agutek - miło czytać, że jesteś bardzo zadowolniona ;) z powrotu do pracy, brawo dla Twojego , że dał sobie super radę z chłopakami :tak:
agalodz- hehe rozbawiłaś mnie, bo nie wiem co jest na rzeczy, ale chyba już z 3 czy 4 raz się którejś mamię śnię - nawet sny prorocze były o mnie i o nowej prpstownicy do włosów :-D:-D Nie martw się z malutkim wszystko będzie dobrze! W sobotę był u nas 10 miesięczny Oskarek z rodzicami - zaczął raczkować jak miał 9 i pół mca, teraz 23 skończy 10 m-cy i sam nadal nie siedzi ( tzn jak się Go posadzi to super siedzi, nie giba go nic na boki) ,ale żeby samemu się podnieść i usiąść nie. A jest bardzo mocny, a tak zapiernicza na kolankach, że aż piszczy z radości!!Teraz dzieci różnie się rozwijają, nie ma też co porównywać, bo za ok rok czy 2 lata wszystkie będą już na tym samym etapie i wszelkie różnice się zatrą:tak: Powodzenia w rehabilitacji!!
onanana- kochana jesteś, że chce Ci się wstępować do tego komisu - ja to jestem w Twoim krzesełku zakochana i też muszę poszukać na All i jeśli się trafi to kupuję !!!Bo jest super! Jesli bę∂zie ten model co Ty masz, to daj proszę znaka , to bym kupiła :-) Nio , żeby było w fajnym stanie :)
Jak się czuje Maja? Mam nadzieję, że katarek mija. Pola też śpi od początku w łóżeczku, jeszce na pocz czasem musiałam ją ululać i dopiero, a teraz od chyba3 m-cy zasypia od raza sama - odkładam ,daję smoka i pielusię, włączam "kubusie piuchatki" w karuzelce i wychodzę, ale tak te dzieci szybko rosną, i pomimo ciężkeigo u nas startu (kolki) to już żałuję, że Polcia już taka duzia i , że już nie jest taką maleńką kruszynką, bo wtedy też karmiłam ją na leżąco , czasem zasnęła przy piersi, teraz je tylko jak siedzę, kurde muszę spróbować na "leżaka" :-)
Anek - to prawda ceny są przeróżne w różnych aptekach, a faktycznie wcześneij nimfii o tym pisała w DOZ jest najtaniej:tak: Najważniejsze, że tata Zosieńki znalazł robotę, trzymam kciuki, żeby było już tylko lepiej i żebyście stworzyli fajną rodzinkę dla Zosi :) Czytając Twój post o powrocie do pracy, uświadomiłam sobie, że gdybym miała do czego wracać to właśnie tak bym się czuła, jakby miał być to 1szy dzień nowej roboty :)

Ssabrinaa - ja na początku myslałam, żeby kupić Poli taką huśtawkę z Fisher Price - ale cholerstwo drogie było coś 500 zł i tylk odo 9 kg, więc dobrze, że nie kupiłam bo zaraz by z niej wyrosła, bo już waży prawie 7 kg. Korzystaj z pogody u mnie zimno i leje ...:/

Pola śpi, zupkę pomidorową na wczorajszym rosołku zrobiłam, czekam na pierniczone zaproszenia na Chrzest , jak tylko przyjdą muszę je wręczyć
PS teraz otworzyłam pani listonosz i są zaproszenia!!!!!!! wreszcie , bo aż wstyd, że tak późno je dam :-(

A u mnie pogoda juz sie drametalnie zmienila,chmury takie przylazly ze pewnie bedzie lalo jak mi bedzie trzeba bylo isc i w deszczu bede musiala wszystko zalatwiac :confused2:
Katerinka nic ciekawego nie znalazlam wiec na razie sie wstrzymalismy i pewnie zmienimy zdanie i kupimy cos innego :tak:
Gola drogie sa takie chustaweczki jak cholera mysmy wczoraj widzieli z Graco,fajna byla ale tak jak pisalam Sami ledwo w tym sie juz miescil wiec taki sprzet jest moim zdaniem zbednym wydatkiem bo jak dziecko zaczyna korzystac i miec z niej frajde to juz robi sie za male a takiego maluszka tez za dlugo w takim czyms nie mozna trzymac na samym poczatku wiec no jednym slowem zbedny i juz no chyba ze ktos Ci w prezencie by dal :-p :-) Powodzenia z zaproszeniami ;-)

A moj dzisiaj mega marudny,nie wiem co jest grane :confused2::baffled:

a u nas bezdeszczowo ale wietrznie, chciałam wóziora zniesc jak mała spała, a tu lipa mężuś zamknął nas na 2 razy(gerda), i dupa.dzwoniłam po posiłki-mama by mnie otworz\yła.dobrze ze ma 5 minut drogi

Co do apteki DOZ ja mam mieszane uczucia odkąd za Falvit mama zapłaciłam 100% więcej niż był w ziko-bo akurat przechodziłam i mi się przypomniało a potem w ziko porównałam cenę-trzeba sprawdzać bo zapewne zdarzają się okazje ale jak sie człowiek rozpędzi to można za połowę zakupów zapłacić z obniżką a za drugą grubo przepłacić i wyjdzie na to samo...

Ja mam w poblizu Ziko apteke i apteke Doz. Ilekroc mam cos kupic to sobie sprawdzam ceny w internecie najpierw, zeby wiedziec gdzie sie wybrac ;) Jednak Ziko jest tansza, a Doz tylko jka sie zamawia przez neta albo z promocji, bo nieraz maja naprawde świetne.
Minus taki ze z Ziko apteki nie mozna sprawdzic cen lekow na recepte przez internet, za to Doz mozna sprawdzic leki na recepete w necie :)

Co nie zmienia faktu ze w Krakowie najtansze apteki jakie znam to "Słoneczne" - min na Ujastku jest wlasnie apteka tej filii.

reklama
Taki dzień senny - Pola nadal śpi ;-) Ja też usypiam, zaproszenia są przepiękne, po południu z nimi pojadę. Laski słyszałam, że od środy ma być cieplej i od sb czy nd znowu ochłodzenie, mam nadzieję, że bez deszczu chociaż będzie... No i gdzie ta wiosna,kto mi powie?:(

Do góry