reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Pepsi polecam nurofen w syropie truskawkowy, wiem od wielu mam że ma najlepsze działanie na maluszka, my też go używamy. Paracetamol jest co prawda bezpieczniejszy u dzieci do 1 roku ( później zaczyna odkładać się w wątrobie) nurofen ma natomiast działanie przeciwzapalne, taki syropek jest uniwersalny dla każdego wieku więc przy ząbkowaniu może się przydać.

U nas nocka super Olo wstał o 1 i 5 na jedzonko i dospał do 7. Teraz od 10 ma drzemkę a później idziemy na spacer i zapisać się na jutrzejsze szczepienie. Dziś pierwszy raz małego do karmienia nie brałam na ręce tylko trzymałam mu butelkę, wypił wszystko i nawet się nie poruszył jak mu zabierałam.

reklama
hej laseczki:-)
pepsi ja też mam te czopki ale nie wiem do kiedy, dziwne żeby jakiś lek był do 3 miesięcy, ale się nie znam;-)
agutek super święta mieliście. Ja jakoś dziwnie podchodzę do wyjazdu z Mają. Boję się że się nie zaaklimatyzuje w nowym miejscu, nie będzie chciała spać itd..
magipka super wyjazd Wam się szykuje!!!
martttika wielkie graty!!!!! Bardzo się cieszę!! Wiesz już od kiedy zaczynasz??
Gola kto jak kto ale Ty spokojnie dasz radę załatwić wszystko na chrzest:tak: Masz rację, pogoda u nas cudna. My pewnie też niedlugo ruszymy w trasę:tak:
Ponko kurcze Paryż wow!! Super, zazdroszczę. Udanego wyjazdu kochana!!

U nas święta jak święta. Było znośnie:-) Pogoda nie bardzo, jedynie poniedziałek słońce wyszło ale nadal było zimno. Za to wczoraj pięknie. Prawie cały dzień na dworze spędziłyśmy. Wczoraj też na drugi spacer tatuś wyciągnął spacerówkę i Maja od razu w niej usnęła:-D Wczoraj ja byłam na zumbie i było super. Coraz bardziej mi się podoba bo i jakoś zaczyna mi to wychodzić.

Agutku
kiedy Ty wracasz do pracy?? Może byśmy się gdzieś w umówiły z Golą na jakiś spacerek (gdzieś w Kato czy w Chorzowie).??? Ja wracam za miesiąc.

onanana, bo one są w różnych rozmiarach, że tak się wyrażę, ja mam tę najniższą dawkę, a ona jest do 3 miesięcy, teraz kupię większą dawkę po prostu, dla starszego dziecka

Witam.

Martika gratulacje!!! Kiedy zaczynasz pracę? W jakim wymiarze i z kim mała zostaje? Napisz nam coś więcej!

Magipka ja meningokoki będę szczepiła po 1 roku(1 14 miesiąc) i też jedną dawkę. Wg tutejszego kalendarza szczepię.
pepsi ja mam czopki z paracetamolem

agutek gratulacje dla syncia! Czas leci niemiłosiernie...ja też ostatnio na Tymcia patrzę i mówię że już duży facet jest.

Gondola u nas ledwo, ledwo...jeszcze 2-3 tygodnie pojeździmy i do spacerówki się przesiadamy

Witam mamusie

u nas też od rana słoneczka na niebie, cieplutko i w ogóle czuć już wiosnę,:tak:tradycyjnie na spacer się wybierzemy, posiedzimy na ogrodzie,:-)

Gola Pola będzie wyglądać jak mała księżniczka w tych ubrankach koniecznie wstaw fotki po chrzcinach, powodzenia w dalszych przygotowaniach
Martttika gratulację, powodzenia w nowej pracy
agutek super, taki wyjazd w święta też mówię że w przyszłym roku wyjadę gdzieś w święta żeby uciec od tych przygotowań i w pełni cieszyć się świętami, wszystkiego dobrego dla Wojtusia:tak:

Dziś też małe urodzinki obchodzą Liwia, Kubuś od nimfi, Alanek od andrzeliki i od kasiek córka jak się nie mylę wszystkiego dobrego na te 5 miesięcy :-):tak:

My na gorączkę mamy Paracetamol farmina 50mg. i syrop Ibum malinowy tak na wszelki wypadek leżą w aptece :tak:

Które mamusie w najbliższym czasie wracają do pracy ja mam jeszcze do wykorzystania urlop zaległy później trochę wychowawczego i się zobaczy co dalej;-)

Powodzenia na szczepieniach dla dzieciaczków które się dziś wybierają, krótkich i bezbolesnych igiełek życzę:tak:

Miłego dnia

Hej maminki :-)
Widac ze jest po swietach bo znowu jest ruch na forum :-) mnie nie bylo wczoraj bo byla ladna pogoda a ze tatus mial wolne to chcielismy wykorzystac ten moment i spacerowalismy a potem do Tesco pojechalismy i kupilismy Samiemu troche ubranek bo juz powoli wyrasta z tych co ma na 3-6 :tak: a weekend spedzilismy w domciu ale bylo super oczywiscie pogoda kiepska byla jedynie wczoraj sie u nas poprawilo a i dzisiaj tez jest ladnie wiec pewnie pozniej na jakis spacerek na pewno pojdziemy :tak::-)

Wszystkim zchorowanym mamusia oraz dzieciaczka zycze duzo zdrowka oraz szybkiego powrotu do zdrowia kochane ;-)

agutku ale super wypad sobie zrobiliscie ;-)
martttika gratulacje kochana,super ze sie udalo z praca ;-)
Gola ale mialas wczoraj dzien i super ze udalo sie tak tanio obkupic Polunie ;-)
ponko milego pobytu w Paryzu !!!! zazdroszcze kochana ;-)

Liwia,Kubus,Alanku,Olu Wszystkiego Najlepszego dla was na te 5 miesiecy ktore dzisiaj konczycie ;-)

No i tyle pamietam do odpisania,przepraszam jesli kogos pominelam ale moja maruda juz mi nie pozwala na wiecej
:sorry:

Hej dziewczyny,
Ja się czuję lepiej ale Filip ma katar :crazy: Sapka strasznie. Nie dokucza mu to jakoś, ale wyciąganie fridą strasznie go wkurza i to jest najgorsze. Macie jakiś sprawdzony sposób na katarek u maluszków? U nas jest pierwszy raz i martwię się, wyjazd wisi na włosku, nie pojedziemy, jeśli mu się pogorszy :-(
Teraz mały się bawi, nie jest jakoś niezadowolony, ale mimo wszystko już się ode mnie zaraził i może być gorzej :-( Szczepienie miało być jutro ale nie pójdziemy, wykuruję go w domu i może się uda. Szkoda mi kurczę tego wyjazdu strasznie.

Dzisiaj bąbelek kończy pół roczku!:-D Ale ten czas zleciał. Za 10 minut minie dokładnie 6 miesięcy od pierwszego krzyku. Aż mi się łezki w oczach kręcą :-)
Dodatkowo 6 mcy to imieniny Filipka (wszystkim Filipkom wszystkiego dobrego :-)), wczoraj była z tej okazji mała imprezka, byli dziadkowie, najbliższe ciocie i wujek (moje siostry i chłopka jednej z nich) było bardzo fajnie, kupiliśmy ciasta i najedliśmy się, pośmialiśmy, Filipek trochę marudził ale to wina chyba tej infekcji... Po długim płaczu poszedł spać i spał do 5:00 czyli ponad 7,5 godziny bez przerwy! Cieszę się bardzo z tego powodu, raz się mogłam wyspać :laugh2:

reklama
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, jestescie kochane:)
Filip juz troche lepiej, ale dzisiaj dla odmiany jade z Zuzia do lekarza bo ma kaszel...wiec modle sie zeby to byl tylko zwykly kaszel...
Ponko ja to chyba jestem juz specjalistka od kataru u dzieci bo moja Zuzia ma go juz 5!! raz.
Psikaj malemu do nosa wode morska i oczyszczaj frida, ja daje tez wit C w kropelkach mozesz dac nawet 3x 10 kropli bo wit C nie idzie przedawkowac bo jest wydalana razem z moczem
smaruje tez mala mascia rozgrzewajaca PULMEX BABY- na opakowaniu napisane jest ze jest od 7 mies ale najpierw posmaruj mu plecki i klatke kremem a pozniej ta mascia i bedzie ok- tak mi lekarz powiedzial i pozniej wkladam jej pieluche tetrowa zeby miala cieplo , wkrapiam jej tez kropelki nasivin soft dla niemowlat- sprobuj moze szybko mu przejdzie i nie bedziecie musieli odwolywac wyjazdu

Przepraszam ze nie wszystkim odpisuje

Do góry