reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Wszystkiego naj naj dla maluszków 5 i 6 miesięcznych.,
Ponko oprócz smarowania pod noskim maścią majerankową na lepsze oddychanie to słyszałam że można położyć pod łóżeczkiem cebulę pokrojoną w plastry(na jakimś talerzu)...nie testowałam tego sposobu.
pepsi szczepienia zaczynają troszkę później bo dopiero w 2 miesiącu życia. A pneumo szczepia w 2,3,4 i 11 miesiącu życia razem z szczepionką 6 w 1.

reklama
Pepsi polecam Pedicetamol, to syrop z fajną pipetką, którą można odmierzyć odpowiednią il.leku.

Tez to mam oraz Nurofen Forte w syropie.
Kupujac lek w czopku warto zapytac jaka w nim jest dawka leku przeciwbolowego np paracetamolu bo wiem ze sa wlasnie rozne dla noworodkow, a inne dla dzieci starszych.
Dlatego wole syropy bo tego odmierzam tyle ile trzeba i po problemie :)

Kubuś dziękuje za pamięć jego 5 cio miesiecznicy! :D
Było kilka maluszków z tego pamiętnego dnia :p
Liwia, Ola, Alan - Wszystkiego Naj i Wam :)

Ostatnia edycja:
My juz jestesmy po spacerku,bylo dosc ladnie ale wietrznie ale godzinny spacerek zaliczony oczywiscie Sami polowe spaceru ogladal i sie bawil a potem troche pospal a teraz znowu marudzi bo sie mu chce spac ehh cos ostatnio marudny jest.
ponko Wszystkiego Najlepszego dla Filipka na te 6 miesiecy ;-) oraz duzo zdrowka dla was.

Sporo dzieciaczkow bylo z 11.11 ale jeszcze byl takze Jasin od Emy....biedna nawet nie potrafie sobie wyobrazic co ona czuje i przezywa.......

pepsi my też nurofen w syropie i paracetamol w czopkach
marttika gratuluję nowej pracy :-)
onanana Lenka też już w spacerówie jeździ i jest bardzo grzeczna jak widzi trochę świata ;-)
mirelka ja wracam 4 czerwca i się cieszę :tak:właśnie wykorzystuję dodatkowy macierzyński
ponko ja robię małej inhalacje z soli fizjologicznej nawet 3 razy dziennie i katarek przechodzi :tak:z tą maścią, którą poleca filipkowa mama to bym uważała bo nam lekarz nie pozwolił smarować małej, jednak po coś są wskazania co do wieku na lekach
Wszystkim dzieciakom co dziś obchodzą urodzinki ;-) wszystkiego naj naj rośnijcie zdrowo :-)

My dziś już po pierwszym spacerku, po 16 wybierzemy się jeszcze raz z tatusiem jak wróci z pracy :-)
Opowiem wam jakiego mam fuksa: wczoraj poszłam na spacer z małą moją siostrą i psem, łaziłam po parku i musiałam posprzątać po moim psie :tak: i się schyliłam i nie zauważyłam, że telefon mi wypadł w trawę, poszłam do domu i się zorientowałam że nie mam komórki :crazy: poszłam z mężem do parku szukać telefonu, byłam taka na siebie zła bo to nowa komórka za którą zabuliłam 1300 zł :szok: i sobie po 10 minutach szukania przypomniałam, że kupkę zbierałam i dawaj biegnę w tamto miejsce i z daleka widziała jak telefon błyszczy w trawie :tak: jak dobrze, że nikt go nie zauważył. Dziś telefon do zapinanej kieszonki na spacerze :-D

Hej laski;)
Niuniunia - najpierw powinnaś się udać do neurologa, opinia pediatry w tym temacie nie jest istotna dla nikogo tak naprawdę, bardzo rzadko dostaję się orzeczenie o niepełnosprawoności na problemy z napięciem, kiedy na się szczęście można dostać je powiedzmy na rok, ale tak jak mówię, zdarza się to niezwykle rzadko, druga sprawa, to czy naprawdę warto przyklejać dziecku łatkę niepełnosprawności. Decyzja należy do Ciebie.

Agutek dzwoniłam dziś do tej całej fundacji zapytać co dokładnie potrzeba żeby móc tam mieć rehabilitację no i trzeba mieć to orzeczenie o niepełnosprawności które musi dziecko dostać od tej całej komisji. Jak sobie tak pomyślałam, że miałybyśmy nie dość, ze latać po tych wszystkich urzędach i wypełniać stertę papierów, potem czekać z 2-3miesiące minimum na tą komisję aż będzie nasza kolej i potem czekać na to całe orzeczenie aż nam wydadzą (niepowiedziane że nam w 100% by wydali) i potem jeszcze czekać w tej fundacji w kolejce na rehabilitację? Nie chce mi się... Więc jak usłyszałam, że to orzeczenie się załatwia w jakimś tam urzędzie to wolę iść całkowicie prywatnie. I tak nam neurolog dała raz w tyg ćwiczenia więc pójde u nas w miejscowości też raz w tyg za 60zł trudno wolę wydać dla dziecka niż miałabym czekać tyle czasu w kolejce...

Dla wszystkich dzieciaczków, które dziś mają swoje rocznice wszystkiego co najlepsze od cioci niuniuni i Wiki;)

margo ale miałaś szczęście, :-)

my też już po 2 godz. spacerku coś wrzucimy do brzuszka i wybierzemy się na następny spacerek ale coś słoneczko się chowa zza chmurki

Liwia bardzo dziękuje za życzenia, całuski dla Waszych dzieciaczków ślemy:tak:

Lenka ma dziś dzień urwisa :-pnie chce spać i cały czas piszczy jak ją zostawiam samą, a jest tak zmęczona, że oczki jej się przymykają :sorry:ale walczy i nie chce spać tylko oglądać TVN z mamą :-D zaraz przyjdzie moja mama to się wnusią zajmie, a ja zrobię pizze i zjem pyszną pomidorówkę z bazylią, która właśnie się pichci :-)

U nas dziś dzień wyjazdu był, rano byliśmy u neurologa który nam zapisał ile mamy się rehabilitować. Moje dziecko zjadło tam w przychodni mleczko i po powrocie do domu godz się pobawiło i poszła spać. śpi mi od 12:szok::szok::szok: 3godz śpi! i 5godz nie je???? aż dziwne to u małej.... Zaraz chyba obiorę ziemniaki i ją wybudzę... my mamy 10kotletów schabowych i kg pieczarek w lodówce które trzeba zużyć bo się popsują... dziś idę do księdza pogadać o chrzcinach bo chcemy 10czerwca zrobić u nas w domu - trochę żałuję że w domu ale lepiej dla nas;)

wszystkiego najlepszego dla maluszków, które kończą 5 i 6 miesięcy ale czas leci

co do leku przeciwbólowego, to ja miałam do wczoraj paracetamol w syropie, wielkie *****.mała miała gorączkę a to nie za bardzo pomagało, mój był wczoraj w aptece po swoje leki, i pytał się tak z ciekawości co dla małej, ona poleciła ibum, i nie była zdziwiona że paracetamol nie pomógł. mała wieczorem miała ponad 39 i ibum jak ręką odjął, więc Anek zgadzam się z Tobą.dziś Zosia jak nie te dziecko, bawi się, uśmiecha ale nadal coś tam jeszcze jest, byliśmy u lekarza 2h się naczekaliśmy, na szczęście na płucach czysto,w piątek do kontroli.nie wiemy co jest przyczyną gorączki-może ta 3 dniówka, spacer zaliczony uff,jak jest pogoda to można z małą wychodzić, bo wczoraj zostałyśmy w domu.no i pani dr dojrzała, że się u góry się jedynki rysują, ale do wyrzynania jeszcze trochę
ponko wow Paryż, oby Filipek wyzdrowiał, bo szkoda takiej wycieczki

już nie pamiętam co komu miałam odpisać

reklama
Witajcie dziewczyny!!

My już po szczepieniach - to nasza 3-cia seria; dziś było 5w1 + pneumo; meningo zrobimy albo przy następnej serii wzw, albo tak jak wy po 1rż. Mała jakoś dzielnie dziś zniosła te 2 ukłucia, owszem płakała, ale zdecydowanie mniej niż poprzednio. Jeszcze w przychodni dostała mleczka z piersi i od razu usnęła. Posiedzieliśmy pół godz, bo tak u nas zalecają po szczepieniu i na spacer.
Mój mąż zabrał dziś Małą sam na spacer do parku, a mnie pogonił do domu odpoczywać, i zakazał sprzątać! A sam, umówił się już wcześniej z kolegą, który ma córkę o miesiąc starszą od naszej Małej i wybrały się chłopy do parku na spacer z wózkami :-)

Przy okazji - Mała waży już 7200 i mierzy 72cm. Długa laska :-)

margo - moja Mała jeszcze to tej pory nie nauczyła się być i bawić sama, mama musi być przy niej non stop. To dość męczące, bo niewiele mogę zrobić, ona mega absorbująca jest

Do góry