reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
My tak jak Nimfii-meningokoki po skończeniu roku-jedna dawka.

Dziewczyny, szybkie pytanie-jaki syrop na gorączkę macie? Za tydzień szczepienie więc chcę coś kupić na wszelki wypadek.

hej laski :-)
My dzisiaj też szczepienie brrr nie lubie tego :-( Zaraz pewnie mój bamabam wstanie to przed lekarzem jeszcze mam zamiar skoczyć do księgowej pita w końcu zaniesc, bo ja to zawsze na ostatnią chwilę aż wstyd:confused2:;-)

pepsi paracetamol w czopkach a okłady na bolącą nożkę czy tam rączkę można zrobić z sody

P.S. Na razie jeszcze bez większych fanfar informuję, że mam pracę :happy: Właśnie pare minut temu odebrałam ten szczęśliwy telefon :-)

pepsi - u Zosi po II dawce Prevenaru 13 pojawiła się gorączka (38,8) i dałam jej początkowo syrop paracetamol i nic nie dał. Potem czopek z paracetamolem i też nie zbijał gorączki. Lekarka kazała dać ibuprofen, kupiłam IBUM - jestem zadowolona. Z tego co wiem, to paracetamol ma zbijać szybciej gorączkę, ale działa krótko i pomiędzy jego dawkami można podać ibuprofen, bo ten się dłużej uwalnia. Ja jednak, gdyby sytuacja z gorączką się powtórzyła po następnym szczepieniu (23.04) - od razu podam IBUM.

Dzień dobry :)
agutku - fajnie spędziliście Święta :) Byłam tydzień na wczasach w Krościenku chyba z 12 lat temu ;) My mamy syrop IBUM malinowy (po 3 m-cu życia) i czopki Viburcol no i Altacet w żelu. Po raz kolejny powtórzę: Ależ ten czas gna! Mateuszku wszystkiego najlepszego na te pół roczku, pewno za drugie pół roku już będziesz chodzić :)
maggipka - fajnie, że Chrzest już za Wami i mała była grzeczna. Ja szczepiłam na rotawirusy
martttika- GRATULACJE!!! :-)
Pola wstała, tata ją przewinął i teraz ubiera, ja zjadłam bigosik (małej nic nie jest!), ubiorę się, nakarmię ją i idziemy zamówić tort na Chrzest. Ooo właśnie słyszę Polę jak rządzi - było body ubierane przez głowę :-/ Pogoda cudna, już w cieniu jest prawie 15 stopni :)))
miłego dnia lasencje:)

reklama
dziękuję dziewczyny, przed pierwszym szczepieniem kupiłam czopki z paracetamolem, ale na szczęście nie było potrzeby ich podać ani za pierwszym ani drugim razem, teraz spojrzałam, że one są dla dzieci do 3 miesięcy więc muszę kupić coś innego na wszelki wypadek, jednak się ponownie zdecyduję na czopki z paracetamolem, oby znowu nie było potrzeby ich użyć

Ostatnia edycja:
Do góry