reklama
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Hej dziewczyny :-)
U mnie pogoda jest boska,sloneczko swieci wiec wpadam tylko wam pozyczyc milego i udanego weekendu
U mnie pogoda jest boska,sloneczko swieci wiec wpadam tylko wam pozyczyc milego i udanego weekendu
I
inna_a
Gość
Hey dziewczyny , ale drukujecie dawno mnie nie było... fatalnie się czuje już tydzień męczy mnie alergia nie mam na nic siły oczy całe przekrwione spuchniete, biorę krople nim mi nie pomagają, usta jak wstane mam jak angelina jolie, puchną mi na maksa, zaczyna się o 4 rano katar kichanie, i tak co jakiś czas, biore jeszcze diphergan, już mam dość na maksa, strasznie martwie się czy alergia może zaszkodzić fasolce?
Hej, nie było mnie tu naprawdę dużo czasu... nie dam rady nadrobić tylu stron, jedynie dla usprawiedliwienia mogę powiedzieć, że dużo się działo, ale jest wszystko dobrze i naprawdę zaczynam w końcu się cieszyć ciążą. Wcześniej miałam chyba jakąś małą depresję, nie dawałam sobie rady ze wszystkim, co chwila uczelnia - dom , uczelnia -dom... zwariować można po chwili z tej rutyny.
Czekam właśnie na wyniki testu podwójnego, martwię się nieco ale przynajmniej widziałam ruchy płodu, jestem szczęśliwa strasznie, mój A. też i w końcu chyba uczę cieszyć się tą ciążą...
Co do mieszkań, my mamy 50m2 i myślę, że przez pierwsze 3 lata nie zmieniamy... potem pewnie sprzedamy, bo to jest na ładnym, strzeżonym osiedlu w wspaniałej okolicy... i kupimy jakieś 80m albo coś... na razie się martwię gdzie łóżeczko, gdzie przewijak...
A, byliśmy niedawno łóżeczka oglądać. To dopiero się dumnie poczułam )))
Mam nadzieję, że u każdej z Was jest wszystko dobrze. Zajrzę jutro z rana, trzymajcie się cieplutko :*
A wiecie kiedy najwcześniej można poznać prawdopodobną płeć? Ja mam wizytę (i zapewne też USG) najbliższą w 16t i chciałabym coś zobaczyć
Czekam właśnie na wyniki testu podwójnego, martwię się nieco ale przynajmniej widziałam ruchy płodu, jestem szczęśliwa strasznie, mój A. też i w końcu chyba uczę cieszyć się tą ciążą...
Co do mieszkań, my mamy 50m2 i myślę, że przez pierwsze 3 lata nie zmieniamy... potem pewnie sprzedamy, bo to jest na ładnym, strzeżonym osiedlu w wspaniałej okolicy... i kupimy jakieś 80m albo coś... na razie się martwię gdzie łóżeczko, gdzie przewijak...
A, byliśmy niedawno łóżeczka oglądać. To dopiero się dumnie poczułam )))
Mam nadzieję, że u każdej z Was jest wszystko dobrze. Zajrzę jutro z rana, trzymajcie się cieplutko :*
A wiecie kiedy najwcześniej można poznać prawdopodobną płeć? Ja mam wizytę (i zapewne też USG) najbliższą w 16t i chciałabym coś zobaczyć
Ostatnia edycja:
andrzelika mysle ze alergia nie zaszkodzi, a leki jakie bierzesz sa na pewno bezpieczne Wiele mam w ciazy choruje ale rodzi zdrowe dzieci bo one sa dobrze chronione. 3 maj sie!
ponko milo cie widziec Dobrze ze cieszysz sie ciaza, bo te 9 msc jest naprawde cudownym okresem i wbrew pozorom szybko mija a pozniej sie do tego teskni W 16TC masz szanse rozpoznac plec. Zalezy od jakosci sprzetu USG i ulozenia dziecka. Mnie lekarz w 22TC nie byl w stanie powiedziec na 100% czy bedzie chlopiec. Dopiero w 36TC sie to potwierdzilo.
ponko milo cie widziec Dobrze ze cieszysz sie ciaza, bo te 9 msc jest naprawde cudownym okresem i wbrew pozorom szybko mija a pozniej sie do tego teskni W 16TC masz szanse rozpoznac plec. Zalezy od jakosci sprzetu USG i ulozenia dziecka. Mnie lekarz w 22TC nie byl w stanie powiedziec na 100% czy bedzie chlopiec. Dopiero w 36TC sie to potwierdzilo.
ja czytałam ze po 13 tyg. widać cośale myśle że to wszystko jest tam takie małe to obrazy niewyrażne wiec sama nie wiem ale ja też jestem ciekawa jaka płeć jest u mnie u brzuszku - znajomi stawiają na córkę ja biorę co Bozia da a tak PONKO ja też się cieszyłam jak zobaczyłam moje maleństwo rączki nóżki serducho w maju biorę męża niech też zobaczy, wiesz na cieszenie ciążą czasem trzeba sobie dać trochę czasu, myśłe że przez hormony i zle samopoczucie ta radość przychodzi nie tak szybko- ale to nie znaczy że jesteś złą mamą trzeba sobie wszystko przetrawić poukładać w głowie bo dzidziua to ogromna zmiana i nie wszystkie pierwszego dnia jak się dowiadują że zostana mamami sa w euforii - to jest normalne ja potrzebowałam około tygodnia, bo nie sądziłam ze tak zaraz zajdę w ciąże i tak mnie to zszokowało że nie wiedziałam co myślesć-ALE TEAZ JESTEM NA MAXA SZCZESLIWA jedyno zmartwienie to takieby dzidzia była zdrowa ! nawet sięłapie na tym jak mówie do brzucha hi hi .
Pozdrawiam wszystkich i życze miłego ciepłego słonecznego weekendu majowego. Ja dziś grilla robie )))))
Pozdrawiam wszystkich i życze miłego ciepłego słonecznego weekendu majowego. Ja dziś grilla robie )))))
andrzelika współczuje Wam tych alergii ale myśle że jestesmy tak zbudowane że doskonale chronimy nasze dzidzulki przed wszystkim nawt przed alergia bo zobacz ilu ludzi ma ta dolegliwość jeszcze trochę będzie już lepiej minie Ci jak nam mdłości trzymam kciuki . Co do mieszkań ja jestem szczęściarą mam własny kąt i to by pomieścić wiecej dzieci wiec mamy problem z głowy- a Wam życze by marzenia mieszkaniowe się Wam spełniły
Czesc dziewczyny jakiś czas nie pisałam ,bo na krótko wyjechałam. Miałam taki nieplanowany wyjazd ,troszkę odsapnąć. Nie układa nam się ostatnio z M i coraz bardziej zastanawiam się nad tym abyśmy od siebie odpoczeli. Czas pokaże co bedzie. Pozatym u mnie wszystko oki na wizyte jeszcze troszkę poczekam.
Kati dzięki za wsparcie. Starałam się jakoś trzymać, ale ciężko było opanować łzy, zwłaszcza patrząc na cierpienie rodziny. Pogrzeb miał piękny, jeśli w ogóle można tak o pogrzebie powiedzieć. Taka niepotrzebna śmierć.. Przepraszam Was dziewczyny, że piszę o takich smutnych sprawach, ale tak jest mi jakoś łatwiej.
Śpij spokojnie kochany A.
[*]
Śpij spokojnie kochany A.
[*]
reklama
Czesc dziewczyny jakiś czas nie pisałam ,bo na krótko wyjechałam. Miałam taki nieplanowany wyjazd ,troszkę odsapnąć. Nie układa nam się ostatnio z M i coraz bardziej zastanawiam się nad tym abyśmy od siebie odpoczeli. Czas pokaże co bedzie. Pozatym u mnie wszystko oki na wizyte jeszcze troszkę poczekam.
Wiesz jak bywa... nieraz są lepsze dni, a nie raz gorsze....
W moim małżeństwie pojawił się taki paradoks, że kilka dni przed tym jak dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, to przeszliśmy bardzo poważną rozmowę, która miała wskazywać na to, ze najlepiej żyłoby nam się osobno. Ostatnie dwa lata były dla nas koszmarem.... Długo by pisać. Tak czy inaczej nagle wiadomosć o ciązy i wszystko się zmienilo. Sama pomyślalam że z dwójką dzieci będzie mi ciezko samej. A mąż zmienił się nie do poznania - zachowuje się niemal wzorowo. Ciesze sie ze dalam mu kolejną szansę. Mam nadzieje ze tym razem jej nie zmarnuje
Tobie życze aby wszystko się poukładało... Żeby porostu żyło ci sie dobrze!