reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
cześć kochane jak zawsze mam tyły ale praca praca.. dziecko dom i nie ogarniam tego wszystkiego a w necie jestem gościem stęskniłam się za Wami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mam nadzieję że u Was oki u mnie w miarę przyszło zmęczenie materiału i wczoraj się rozłożyłam ból gardła łamanie w kościach no i mała do tego delikatny kaszelek ale po serii leków homeopatycznych jakoś stanełam na nogi i mała jakby mnie kaszle
Przesyłam buzialki

Hej laseczki;)
Martttika
trzymam kciuki za Twoją pracę i żeby udało się bez niani z opieką nad Filipkiem;*

Syl, Gola, Pepsi ja też planuję karmić tylko piersią do pół roku, już nie dużo zostało 1,5miesiąca powoli zacznę wprowadzać marcheweczkę i jabłko i może herbatkę jakąś i cały czas pierś, a później będę powoli przestawiać małą też na mleko MM. Moja MM dostaje tylko jak mnie nie ma cały dzień i już mojego mleka jej zabraknie lub wcale nie mogę go ściągnąc bo takie dni są.

Gola moja potrafi mi czasem o 15 zasnąć już na noc ale ja jak widzę że śpi długo i mija już godz 18 to ją wybudzam i męczę do 21 żeby potem w nocy spała bo potrafiła czasem się w nocy budzić jak w dzień długo mi spała

Helenka wracajcie szybko do zdrówka;*

Winki miłego pobytu w PL. Kochana trzymam kciuki za Wasz lot bo pogoda koszmarna u nas...

Kati szybkiego powrotu do zdrówka życzymy;* My też tęsknimy za Tobą:)

Ja w sobotę byłam w szkole od południa do późnego wieczora, załatwiłąm sobie wreszcie praktyki bo do końca kwietnia trzeba zdać zeszyt praktyk... Wczoraj byłam u teściów ech masakra... trafiła mi się mega fajna rodzina! Co za ludzie... Od kąd weszliśmy to tylko tak rzucili co u Wikusi? A ja sobie pomyślałam a ch*** was to obchodzi... nie dzwonią do nas, nie przyjeżdżają wcale, od Bożego Narodzenia co ich zmusiłam żeby przyjechali wcale już u nas nie byli. No ale mniejsza z tym. Ciiągle słuchaliśmy o synku brata mojego męża Filipie, ciągle tylko Filipek to Filipek tamto aż nie smaczne to było, albo ciągle Rafałek to Rafałek tamto, dom budują i on chce większość w domu sam zrobić i już teściowa się zamartwia jak on to wszystko sam zrobi bo ekipy są takie drogie a on chce pracować też... ja tylko czekałam aż pojadę stamtąd bo nie miałam o czym gadać, moja teściowa wiecznie tylko ploty ze wsi gadała że ci to tamci coś tam, a ten ma taką żonę no ładna ta żona taka, ( ja sobie w duchu pomyślałam o co jej chodzi z tym zaznaczaniem tego że ten ładny szczupły itp czy ona próbuje mi gadać że ja brzydka i gruba czy jak?) najlepsze jest to że oni chcieli nam wyroby wiejskie ze świniaka zrobić w prezencie na chrzciny a my do nich ze nie chcemy tych wyrobów tylko samo mięso bo chcemy z niego pogotować ciekawe czy to będzie ich prezent czy tylko dodatek bo Rafałkowi na chrzciny Filipa dali tysiąc złotych, świniaka i jajka (300szt) zobaczymy jak u nas będzie... ech nie lubię tam jeździć... A co najlepsze chrzestny Wiki tak gadał ze przyjadą do nas na końcu marca no i nie przyjechali a co się okazało byli u Filipka 2 tyg temu o losie co za chamy... mam chęć zmienić chrzestnego! To się nagadałam... przepraszam Was ale musiałam się Wam wygadać...

Agalodz wszystkiego najlepszego dla Wojtusia! Dziś skończył pół roczku;)

Ostatnia edycja:
Kati kochana my tez tesknimy wracaj szybko do zdrowka!!!
Winki bedzie dobrze kciuki zacisniete!!

My dzis poł roku konczymy no szok jak to zleciało:-D

Niuniunia ja Cie rozumiem u nas jest tak samo!!!!Współczuje Ci ale olej to i wcale sie nie denerwuj bo szkoda zdrowia:tak:a zawsze najlepiej licz na siebie..u nas brat mijego M jeszcze nie widział Wojtusia nie ma czasu pół roku:no: a moja tesciowa zła ze brat nie jest chrzestnym...Jak ja do nich jezdze to tez jestem chora biega codziennie do koscioła a potem wszystkim du.e obrabia zła jestm bo na swieta musimy jechac chociaz na jeden dzien:wściekła/y:

U nas od dwoch dni jakies problemy z zasypianiem i snem przez cała noc jest marudny najpierw połaczyłam to z jedzeniem z kasza manna:tak:ale to bezsensu bo zjada ok13 to chyba nie odzywałaby sie w nocy nie??moze to zabki ida nie wiem ale jak wstałam o 6 to byłam zmeczona jakbym była 12 godzin w nocy w pracy a ze nie mam sił to biore go do nas do łozka i tak spi z cyckiem w buzi a jak mu zabieram to ryk straszny staram sie zabrac i wto miesce włozyc smoczek ktory za 4 sekundy laduje na podłodze:-Dnie myslałam ze to wszystko takie trudne :-)sa kursy rozne czemu nie ucza jak byc rodzicem???:-D

Hej maminki :-)
U nas nocka ok,poranek tak samo juz po 7 maly wstal i szaleje :-) Pogoda nijaka,brak sloneczka i chlodno jest wiec pewnie dzisiaj bede sprzatac bo przy takiej pogodzie to sie nigdzie nie chce isc a jak znowu bedzie slicznie to na sprzatanie nie bedzie czasu bo sie bedziemy spacerowac :-)
winki kochana kciuki zacisniete &&&&&&&&& dasz rade Ty i Olinek,daj znac jak juz bedziesz w PL ;-)
Niunia kochana nie denerwuj sie bo na prawde szkoda Twojego zdrowia oraz nerwow,wiadomo ze przykro jest kiedy dziadkowie w dupie maja Twoja coreczke a inne wnuki uwielbiaja nad zycie,i to sie jedynie moze odbic w przyszlosci na malej ale o ich zachowaniu moze warto by z nimi pogadac tzn Twoj maz jako ich syn moze moglby im uwage zwrocic w taki delikatny sposob,a Ty sie nie denerwuj kochana ;-)
Kati zdrowka Ci zycze,kuruj sie i nie daj sie chorobie ;-)i tez tesknimy za Toba ;-)
agalodz Wszystkiego Naj NAj NAjlepszego dla Wojtusia na te 6 miesiecy !!!!! ale ten czas leci,nie moge w to uwierzyc ze on juz ma pol roczku :-) a jesli chodzi o spanie Wojtusia to moze faktycznie ida mu zabki.

Zapomniałam Wam napisać, dzwoni teściowa do nas jak już pojechaliśmy i mówi że dzwonił Rafał bo jego żona kupiła ciuszek dla Wiki i myśleli, że zajedziemy do nich po ten ciuszek a ja oczy i mówię, że oni niech sami przyjadą do nas a nie ja będę brała ten ciuszek a oni dziecka nie widzieli zresztą jak to wygląda!???? a ona a bo oni nie mają czasu, zresztą mówili że my ich nie zapraszaliśmy itp a ja oczy nie gadałam z jego żóną 4 miesiące bo jak ja przechodziłam najcięższe chwile że nie mieliśmy nawet złotówki w portfelu na chleb to oni się upominali o kasę którą mój jest im winny a ja wtedy chodziłam i całymi dniami płakałam więc od tamtego momemntu się nie odzywałam bo co mam im powiedzieć? mam nadzieję że do wakacji oddamy im te pieniądze ale to chamskie z ich strony że zostawią nam ciuszek dla Wiki u teściów zamiast przyjechać do nas, co za tupet!

Ależ tu cisza :tak:
Gola a mogłabyś podać linka do tych opasek szukam i nie mogę znaleźć,:no:
helenka zdrówka dla Olusia, biedny niech się już nie męczy;-)

Moja mała już śpi,wykąpana, pojedzona, sama zasnęła wierciła się z dobre 30min:tak:
ja idę pranie rozwiesić, kupiłam Ariel wybielacz na palmy po marchewce, kupie itp ciekawe czy plamy znikną większość ubranek co mamy po domu mamy w plamach,:wściekła/y::szok:
Miłego wieczorku,

tak mam wlasnie te fartuszki i sa świetne.

Przy Macku ich nie mialam i niestety wiele ubranek bylo zniszczonych plamami.
Dodatkowo odkrylam ten odplamiacz Kindy, jest naprawde dobry :)
No i zabrudzone pieluchy tetrowe oraz bodziaki bez naklejanek piore w 60stC.

KINDY ODPLAMIACZ hipoalergiczny DLA NIEMOWLĄT (2223757564) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

czytałam Was cały weekend ale jakoś nie miałam siły odpisywać
winki miłego pobytu w Pl ale Ci się kiepska pogoda wtrafiła, ale kto jak nie Ty na lotnisku sobie poradzisz
niuniunia nie przejmuj sie, olej to niech sobie mówią o tym drugim bracie, Wy macie swoje życie i nim żyjcie.
kati szybkiego powrotu do zdrowia

a nam Zosia wczoraj zrobiła psikusa ale pozytywnego.najadła sie marcheweczki, popiła i poszła spać na 1,5 godz gdzie u niej to jak z zegarkiem w ręku 20 minut max drzemki w dzień

reklama
witam się poniedziałkowo mamusie:)
winki - kochanaaaa, spokojna glowa! TY dasz radę, ale ofkoz kciuki zaciśnięte - podziwiam Cię kochana!
Niuniunia - kochana, nie denerwuj się, bo szkoda Twoich nerwów. Moi tesciowie tez sa daremnie, wiem jak Ci przykro bylo:-( Co do ciuszka dla Wiki - to zgadzam sie , kultura wymagalaby zeby jednak odwiedzic malutka i podarowac Jej prezent osobiscie, ech ...
PS fajnie, ze zalatwilas z praktyka:)
mirelko - OPASKA *H&M* DO wlosow KWIATEK (2246835714) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tu jets różowa, onanana wysłała link z koralową ;)
Ssabrinaa - i u nas nocka OK ;)
helenko - zdrowia dla Olusia, mam nadzieję, że Ciebie nie rozłożyło
Kati82 - zdrówka dla Ciebie i Klaudynki! Teraz najgorszy okres - taki przejściowy, organizm osłabiony po zimie i w dodatku pogoda zdradliwa jest...
agalodz wszystkiego najlepszego na te pół roczku Wojtusiu ! :*

Do góry