witajcie, u nas niestety pogoda lipna, padało i wiało więc zostaliśmy w domu, ile się dało zrobiliśmy reszta czeka na mnie teraz bo mały już śpi. Mam nadzieję, ze przynajmnije jutro nie będzie padać i wyjdziemy chociaż na godzinkę bo takie siedzenie w domu jest męczące. w nocy chyba tylko raz wstawałam o 1.00, a potem dopiero 6.30, sama nie wiem, może mi się śniło'?
ja dodatkowy macierzyński mam do maja. Napisałam podanie, dyrektor podpisał, ale dzwoniłam do firmy zeby się dowiedzieć bo nie informuja o tym pisemnie. Wypłeniłam również urlop, ale nie pisałam ile dni za jaki rok tylko wypisałam wniosek standardowy z sumą dni z tych dwóch lat. Podpisali. I tak do lipca póki co mam spokój, a potem zobaczymy.
Mój syn chyba miał dzisiaj dzień zębowy bo jakiś marudny był, no i nie chciał wogóle spać, był zmęczony, ale spał max 30 minut. Więc generalnie ja zdążyłam w tym układzie tylko zrobić na bieżąco porządki i obiad i już wieczór nas zastał, no i urwałam sobie z tego godzinkę drzemki. w tym czasie mały trochę spał trochę bawił się moją ręką.
mycha - Igor też miał taką fazę na wykrzywianie się w rogalik ipatrzenie za głowę, walczyłam z tym i już się uspokoiło, ale jego oczy jakoś specjalnie nie uciekały no w sensie patrzył do góry, za siebie, ale no tak jak patrzy dorosły więc nie wiem jesli u was to wygląda inaczej to nie mam pojęcia co to może być.
marttika - super że z piersiami już lepiej,. oby nigdy więcej. tfu tfu
margo 84 - no mój syn też do tivikowych należy, wcześniej walczyłam z tym teraz już mniej, jak ma ochotę to mu nawet baby tv włączę na chwilkę, tam ładnie śpiewają to dziecko chociaż chwilę jak zaczarowane, ale i tak najbardziej pasują mu piosenki z akademii pana kleksa.
dziewczyny apmietajcie że dodatkowy macierzyński można wykorzystać tylko bezpośrednio po zakończeniu macierzyńskiego, nie można go odłożyć na później ani podzielić, jak wykorzysta się np dwa tyg. to reszta przepada, nie może być w późniejszym terminie.