reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

maggipka super że tak wypoczęłaś.
Gola cieszę się że z bioderkami wsio ok, nie mogło być inaczej:-)
martttika trzymam kochana kciuki za cycowanie&&&&
mycha niestety nie pomogę ale mam nadzieję że to nic poważnego. jeśli Cię to martwi to najlepiej skonsultuj się z lekarzem!!

Dziewczyny wybaczcie ale nie pamiętam co komu miałam odpisać. jestem dziś lekko padnięta. o 12 pojechałyśmy z młodą do auchana na małe zakupy. Potem do mnie do pracy, bo miałam kilka rzeczy do zrobienia. maja została wynoszona, wycałowana itp itd:-D ja złożyłam wniosek o urlop ale póki co tylko stary z 2011 r (9 dni) a potem w międzyczasie złożę o trochę nowego bo zamierzam wrócić po weekendzie majowym.
Dziś z D. byliśmy na basenie a Maja została z mamą, na szczęście grzecznie poszła spać. Dzis tylko 60, bo mnie mąż rozpraszał:szok:

reklama
No i u mnie lato juz sie skonczylo, dzisiaj juz bylo pochmurnie i chlodniej, na szczescie jeszcze sucho. Niestety najblizsze dni maja byc tylko gorsze. Boje sie ze to juz bylo irlandzkie lato.
Ja dzis zaliczylam fryzjera i jestem bardzo zadowolona, kolor odswiezony, koncowki podciete.
Moja akrobatka dzisiaj dalej cwiczyla obroty na brzuszek. Generalnie byla bardzo grzeczna, wieczorem padla mi przy butelce, nawet nie dala rady wypic, ciekawe o ktorej sie obudzi w nocy na jedzonko. Jutro wczas rano tesc wyjezdza i wracamy do naszej normalnej codziennosci.

Gola ciesze sie ze z bioderkami wszystko dobrze. Ja tez mam Nikona - naprawde dobra inwestycja.

Margo gratulacje pierwszych zabkow. Wszystkiego najlepszego dla Lenki na te 5 miesiecy.

onanana w Pl bede dopiero po drugiej operacji Kingi czyli ze nie wiadomo kiedy, ale dzieki za zaproszenie na kawke, jak bedzie okazja to sie przypomne ;-)
Ja jak ide na basen z mezem to wogole nic nie zrobie, i tak jestes niezle zdyscyplinowana.
Margo Kinga to tez TV maniak, jak musze jej obciac paznokcie to pozwalam jej popatrzec, wtedy sa szanse je obciac.

Martttika super ze juz bez opatrunkow, trzymam kciuki za laktacje, na pewno przyjdzie.

Mycha nie wiem co ci doradzic ale pewnie wolalabym sie skontaktowac z lekarzem

Niuniunia super Ci Wiki pospala, ja moge sobie pomarzyc o takiej drzemce. Niezla jestes z tym sprzataniem, u mnie jeszcze nic nie zrobione.

Maggipka super ze tak wypoczelas, baterie naladowane :-)

Ostatnia edycja:
angie ja też ostatnio paznokcie obcinam przed tv dla małego:-) Wcześniej robiłam to przez sen, ale teraz jakoś za lekko śpi i go wybudzałam:baffled:

Ja dziś wybywam pewnie na cały dzień. Jak Filipek wstanie to wiozę go do siostry, a na 13 lecę na rozmowę. Z jednej strony chce mi sie iść do pracy dla kontaktu z ludźmi, a z drugiej posiedziałabym jeszcze w domku:tak: Mam nadzieję, że pogoda będzie w miarę łaskawa, bo czeka mnie przeprawa komunikacja miejską co do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy:dry: Miłego weekendu Wam życzę, bo ja pewnie późno wrócę i już wątpię, że będę miala siły na bb:-).

Dzień dobry lasencje :)
angie, martttika- jak Pola była maleńka to przez sen jej obcinałam ,a teraz normalnie. u rąk pół bidy gorzej ze stopkami - bo tak nimi macha, że ciężko mi utrzymać je w bezruchu;)
angie - Pola powinna wziąć lekcje od Waszej Kini, bo na razie przerotom na brzuszek mówi stanowcze NIET - chyba nie zapomniała? Może Jej się nie chce ;)
martttika - w takim razie powodzenia &&& :)
onanana - ja chyba jakbym pół basenu przepłynęła to darłabym się o respirator!:tak:
Na Śląsku cd aury jesienno - zimowej :-/ Wczoraj nawet grad nas zaskoczył! A dwa tygodnie temu prgonzy długoterminowe podawały, że na początku kwietnia ma być po 28 stopni! No i gdzie ta wiosna, pytam po raz kolejny?!
Pola w nocy ładnie spała, jadła 2 razy, nie wybudzala się , budziła się przed 6, poszła spać przed 7 i wstala dopiero pred 8 :)))

Dzien dobry mamunie.
Kurcze, wspolczuje wam z tym konczacyn sie macierzynskim, i wizja zwolnien. Tu jakby kogoś po macierzyńskim zwolnili to związki zawodowe zrobiłyby niezła akcje. Tu macierzyński jest 1,5 roku. Oli wykorzysta 14 miesięcy bo od marca bedzie przedszkolakiem a mamusia wreszcie otworzy swój gabinet kosmetyczny, bo podnajmowanie miejsca jakoś juz mi sie znudziło.

Sabrinka- tak myślałam o tobie a propo języka ( bo chyba jesteśmy jedyne co maja dziadów nie Polaków). Jak mówicie do Samiego i jak rozmawiacie miedzy sobą? I jakie Sami ma obywatelstwo? Sorry ze tak sie dopytuje ale strasznie ciekawi mnie jaki bedzie pierwszy język naszych dzieci. U mni podejrzewam ze jednak szwedzki.

Gratuluje zabkow ( u nas brak- za to hektolitry sliny) i wszelkiego rodzaju obrotów. ( u nas czasem mega intensywnie a potem spokój kilka dni)

No i pełen szacun dla was kochane co cytując wciąż na 100%.
Milej soboty, my wciąż w łóżku. :happy2:

Dzien dobry mamuśki kochane:-)
Gola to chyba zależy od techniki pływania. ja sie w ogóle nie męczę, a nie potrafię jakoś super pływać. Mój D. mimo ze jest bardzo wysportowany zrobi kilka basenów i ma dosyć. Ale Ci pięknie Pola pospała w nocy!! super!! A o pogodzie u nas szkoda gadać:-(
martttika kochana trzymam kciuki, mam nadzieję że jutro wpadniesz nam zdać relację!! &&&&&&&&&&
angie ale zleciał ten tydzień z teściem!! Teraz czekamy na fotki:-)

Kurde poza sprzątaniem to nie wiem co tu dziś robić...

Hej maminki :-)
Ja dzisiaj jakas nie wyspana,nocka totalna klapa jakas,nie wiem czemu ale Sami obudzil sie o 2 na jedzenie to ok ale od 3 sie tak wiercil i sam nie chcial spac i stekal ze musialam go wziasc do siebie i byloby ok gdyby i u mnie chcial spac sam a on cwaniak chcial zebym wziela i go przytula na lezaco,jemu sie fajnie spalo a Ja znowu zasnac nie moglam z nim na boku :nerd::baffled: a i co jakis czas robil kontrole czy czasem go nie odlozylam:tak: o 5:30 pobudka na mleko potem zasnal i spal do 8 i szaleje mlody w lozeczku a ja pije herbatke pol tomna :tak::nerd::-)
onanana kochana chyle czola za ten zapal i te baseniki,ja tak jak Gola pewnie po kilku juz bym wolala o pomoc :tak:
winki jest ciekawie Ja mowie do Samiego dwoma jezykami polskim i angielskim i staram sie naszym polskim czesciej mowic bo angielski to on i tak zalapie potem w szkole a moj A. mowi do Samiego w swoim jezyku Kurd w angielskim oraz czasem po arabsku :tak: wiec na pewno mlody bedzie przynajmniej 3 jezyczny a reszta to sie zobaczy :tak: z babcia i ciotka gadamy przez skypa wiec ich widzi na kam a oni do niego nawijaja po swojemu :tak: a z obywatelstwem to chyba skomplikowane jest bo ja polka moj z Iraku a on ur. w UK na razie czekamy na paszport angielski jesli go dostanie bo ostatnio robia duzo problemow jesli rodzice nie maja tez angieslkiego paszportu no ale szanse jakies sa,no zobaczymy jak to bedzie :tak: a pierwszy jezyk Samiego to pewnie bedzie angielski bo polski to bedzie umial pewnie tylko gadac z pisaniem juz bedzie gorzej a z Kurdem tak samo jedynie gadanie :tak:
maggipka super że tak wypoczęłaś:-)

A i musze dodac ze pogoda juz typowo angielska u nas :baffled: chlodno i pochmurnie pewnie idzie deszcz do nas po takiej sielance :tak:

U nas nocka bardzo fajnie minela. Kinga obudzila sie o 4 na butle a potem o 8 i przed 9.00 jeszcze ze mna zasnela na 45 min, teraz sie bawi.
Tesciu oddelegowany na lotnisko, juz wyladowal w Polsce.

Ssabrina ciekawie u was jezykowo :-), u mnie w domu wiadomo tylko polski ale lekarze i fizjoterapeuci mowia do Kingi po angielsku. Ciekawa jestem jak sobie Kinga bedzie radzila z tymi dwoma jezykami. Kinga juz bez problemu powinna dostac irlandzkie obywatelstwo bo spelniamy warunki, w tym tygodniu zabieram sie za papiery paszportowe.
U nas pogoda tez typowo irlandzka, lato sie skonczylo :-(

onanana obiecuje ze dzis wybiore fotki i wrzuce

Ostatnia edycja:
Witam mamusie
o pogodzie nie ma co dobrego pisać się porobiło:szok:
nocka cała przespana mała zasnęła trochę później bo o 21.30 spała do 8.30 na mleczko obudziła się o 4.30:tak:

martttika to trzymamy mocna &&&&&&&& powodzenia a w razie jak byś podjęła prace to masz gdzie Filipka zostawić
onananan fajnie macie z tym basem i w ogóle zomba, pilates pozazdrościć
maggipka super że tak wypoczęłyście,

właśnie co tu dziś robić w taką pogodę, domek wysprzątany, obiad zaraz będzie się gotować chyba jakieś filmy oglądniemy nic ciekawego nie wymyślimy :-):tak:

Miłego weekendu:tak:

reklama
angie nie martw sie najwazniejsze zeby Kinga obcykala j.polski bo jest duzo trudniejszy od angielskiego mi doradca zdrowotny mowila zeby mowic do dziecka najwiecej w swoim jezyku a dodatkowo w jezykach ktorych jeszcze my mowimy a angielski i tak dziecko sie szybko nauczy a to na placu zabaw albo w szkole :tak: moja siostra jest w Irlandi i ma 2 corki jedna chodzi juz do szkoly ma teraz 5 lat i jak szla do szkoly to umiala kilka slow po angielsku a tak nic kompletnie bo oni tylko do niej po polsku gadali a teraz mloda tak smiga juz po angielsku ze hej i szybko zalapala :tak: No a u nas jest ciekawie faktycznie bo Ja w innym jezyku i moj w innym wiec wszystkimi na raz mowimy do Samiego,jestem tylko ciekawa jakie slowo powie pierwsze i w ktorym jezyku :-D

Ja juz domek ogarnelam.kuchnie wypucowalam od pulki do pulki :-D Sami sie wtedy super bawil na macie w salonie i opowiadal a Ja sprzatalam :-D jeszcze obiad musze zrobic ale to pozniej,my to jak zwykle jemy pozno obiady :tak:

Do góry