reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Brzozy są teraz u szczytu pylenia...

Ja biorę claritine z polecenia mojego alergologa, u którego byłam zaraz po tym, jak dowiedziałam się o ciąży... Powiedział, że tylko to mogę brać (nie wolno brać zamiennika do tego, bo choć baza jest ta sama, to dodatki są inne do tabletki i mogą mieć negatywny wpływ na dzidzię...) wytłumaczył mi bardzo dokładnie co i jak, a to jedyny lekarz, któremu bardzo ufam...

Co do deszczu, to przed nim zwykle jest nieciekawie (wszystkie pyłki kumulują się i z góry i z dołu i tłoczą się jak w kotle...) za to po obfitym deszczy i burzy jest znacznie lepiej... ;-)

Drzewa najbardziej pylą pomiędzy 4-7 rano i 16-19 popołudniu... dlatego lepiej siedzie w tym czasie w domu i mieć okna pozamykane... Na noc dobrze dać miskę z wodą pod okno (jak jest otwarte...) pyłki, kiedy napotkają na wilgotną ścianę pęcznieją i spadają...

Dobrze robi częste mycie twarzy !! (niestety makijaż w tym czasie idzie papa...)

No i unikanie potraw, które potęgują alergię... w tym czekolada... (szerzej mogę napisać po powrocie od lekarza... bo się właśnie zbieram do niego... ;-))

reklama
andrzelika nic nie wiem o tym leku mi lekarz powiedzial ze nie przepisze mi zadnych tabletek dlatego ze jestem w ciazy, no ale dal mi te krople do oczu i spray do nosa.I przyznam ze nigdy nie mialam takiego problemu z alergia i u mnie musiala ciaza spotegowac ta alergie:tak:

Dziewczyny bardzo Wam współczuję z powodu tych alergii :(
Trzymajcie się!
Ja na całe szczęście nigdy ich nie miałam, ale za to Tatuś mojego Maleństwa jest alergikiem i mam nadzieje, że tego nie odziedziczy. Przez to żadnego zwierzątka nie mamy, bo Mój od razu ma oczka zaropiałe pomimo odczulania.
Już niedługo wszystkie będziemy w drugim trymestrze (wszędzie piszą, że najfajniejszy) :) Ja już zaczęłam, ale jakoś nie czuję przypływu energii specjalnie, ale mam nadzieję, że to przyjdzie.

Ja mam nadzieje, że mi wreście przejdzi, bo się wykończe też siedzę w domu i nie wychodze, mieszkam na wiosce i tu pola lasy i pełno drzew w mieście nie miałam nigdy alergi...
Lillydelux- od 1 do 13tyg jest I trymetr ponoć od 14tyg do 26 II trymestr a 27 do 40 III trymestr, ale fakt raz piszą tak póżniej inaczej.

Farbowała któraś z was może włosy w ciąży?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam nadzieje, że mi wreście przejdzi, bo się wykończe też siedzę w domu i nie wychodze, mieszkam na wiosce i tu pola lasy i pełno drzew w mieście nie miałam nigdy alergi...
Lillydelux- od 1 do 13tyg jest I trymetr ponoć od 14tyg do 26 II trymestr a 27 do 40 III trymestr, ale fakt raz piszą tak póżniej inaczej.

Farbowała któraś z was może włosy w ciąży?

Ja już zaczęłam, bo mineło 13tc, więc jestem w 14tc... ja jakoś tak liczę :) czyli teraz zaczynam pierwszy tydzień IIT.
Ja farbowałam, żyję, moje włosy też :) moja ginekolog powiedziała, że nie ma się co obawiać. Farba nie szkodzi. Ja chodzę do fryzjera co miesiąc, więc nie dałabym rady nie farbować

Hej babeczki!
andrzelika
- farbowalam w poprzedniej ciazy, tak sie złozylo ze na samym poczatku, kiedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy i potem raz w 4 m-cu

Mikado
- ja nie mialam mdłosci do teraz. Ale jestem przeszczesliwa, bo przespalam noc bez rewelacji zoladkowych po lekach, ktore dostalam. navidoxine, fajna sprawa. po polknieciu tabletki czuje w nosie zapach vibovitu:-), dzis przynajmniej pojadłam jak człowiek, mam nadzieje ze wkoncu zaczne tyc. moj gin spodziewal sie ze schudnę, ale nie dwa kilo.

nie mowilam wam? widzialam nasza fasolke, maz spojzal w monitor i stwierdzil ze wyglada jak maly chomik :), troche w tym racji, bo takie kilkudniowe chomiki maja podobny ksztalt duze glowy, male raczki i podobna wielkosc.

milego dnia!
buziaki!

ja właśnie farbowałam się z blodu platynowego na brąz, bo mam swoje naturalne średni blond i miałam już zółte włosy i odrosty, bo mi farba się spukała, a ten brązik się trochę spukał i nie będę mieć takiej róznicy między odrostami, bo już nie będę farbować, akurat odpoczną.
Jestem fryzjerką i uczyliśmy się na kursach, że farba nie ma żadnego wpływu na fasolke, chociaż lekarze zalecają poczekać do 3 miesiąca.

A mój mąż sieje panike, że uczulenie mam od farby, jakby tak było to głowa by mnie też swędziała, a ja mam oczy całe spuchnięte czerwone, kicham szyja mnie swędzi to alergia.

Witam mamusie;)

Ja również jestem listopadową mamą 2011;)
Termin mam na 24.11.2011;)

Co do farbowania włosków to mam zamiar niedługo położyć farbę na główkę.
Jestem fryzjerką i uczyli nas o tym, że farbowanie włosów nie ma żadnego znaczenia na rozwój dziecka więc mu nie zaszkodzi. ;) Jedyne co może wyjść nie tak to niektórym kobietkom może po prostu kolor nie wyjść bo hormony mają jakiś tam wpływ podobno...
Tak więc powodzenia mamuśki;)

reklama
Niuniunia, witaj :)

ja farbowałam włosy jakoś w 7tc, może nawet wcześniej, nie pamiętam już dokładnie, kolor wyszedł, nic mi się nie stało ani fasoli :) teraz za jakiś miesiąc też będę farbować, bo już mam spory odrost, niestety włosy mi strasznie szybko rosną

Do góry