reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
Hej maminki :-)
U nas nocka ok,Sami wczoraj dosc wczesnie padl,szok i ladnie spal,rano mu sie o 6 wlaczyl gadulec ale po butli poszedl spac i pospal 2h jeszcze no i teraz gada caly czas :tak:a u nas pogoda ponura i pochmurna jest ale jak nie zacznie padac to pojdziemy na spacerek bo wczoraj to tylko na ogrodzie zesmy byli a na spacer to matka miala lenia i glowa mnie bolala okropnie:tak:
onanana kochana,wiadomo ciezko jest ale Ja trzymam mocno kciuki za Ciebie kochana,nie poddawaj sie i nie sprawdzaj wagi co chwile ;-) Majunia wyglada slicznieeeee,ale sie zmienila slicznotka z niej,a czape ma boska !!!!

Cześć dziewczyny:-)
Czytałam już Wasze forum będąc w ciąży ale jakoś nie miałam odwagi, żeby się dołączyć.Czy macie coś przeciwko abym zrobiła to teraz?miałam termin na 9 listopada ale malutka urodziła się 28 października, mam też 3 lata starszego od niej synka.
pozdrawiam wszystkie mamuski

Dzień dobry kochane mamy :)
margo - kurcze, czasem nasze bobiki tak mają :( Pola też była grzeczniutka, a od dwóch dni nie mogłam sobie z nią dać rady, normalnie brakowało mi cierpliwości - ileż można wyć?! Też oglądałąm "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" - lubię ten film:tak:. Masz rację od jakiegoś czasu piszemy mniej

Margana
- gratulacje dla Natalci! Może u nas jednak to był też skok rozwojowy , bo po dwócg dniach masakry dziś Polcia grzeczna

onanana - kochana, nie wiem czy pamiętasz jak Ci pisałam, że jedne z nas mają tak , że karmiąc piersią chudną , innym wolniej waga spada, może być tak, że przestaniesz karmić i polecisz z wagą w dół baaaardzo, a nam zacznie przybywać. Tak czy siak, szacun dla Ciebie za te 70 basenów - nie dałabym rady! Zobaczysz za chwilkę waga spadnie, a jeśli nie, to możesz być pewna, że ćwicząc przybywa Ci tkanki mięśniowej, a ubywa tłuszczowej, dlatego waga się nie zmienia. Nie smutaj się maleńka, ja uważam, że jesteś bardzo ładną dziołszką i zgrabną też ofkoz!:tak:
Wasza Majusia jest cudna i zgadzam się z Ssabrinąą, bardzooo się zmienia, a berecik obłędny!

Filipkowa mama - witaj:)

Lask,i pogoda u nas też cudna, czyste niebo, słońce świeci od rana i u nas w cieniu jest już 1o stopni :))) Polcia pojadła pół godziny temu i śpi, jak wstanie uderzamy w plener:tak: Wyciągnęłam nowe pudrowe rurki i już wiosenną kurtkę, ubiorę ciepły sweter i będę się rozkoszować tą cudną pogodą!:)

witam!!!
filipkowamama witamy i ostrzegamy, że forum potrafi wciągać!!!
onanana nie martw się-schudniesz! a córa super laska!

Dziewczyny faktycznie coś Katerinaka się nam opuściła w pisaniu....
margo z łóżeczkiem turystycznym to nie pomogę bo my dostaliśmy jakieś(i drewniane krzesełko do karmienia) jako gratis do mebelków, a w PL też jakieś mamy po siostrze więc targać nie będę musiała...
Podgrzewacz to mąż zamówił na allegro, taki żeby był z wtyczką do auta-to było dla nas ważne!

Dzięki dziewczyny za przyjęcie:-)
onanana- jeśli mogę się już wtrącić- ja miałam tak samo po pierwszym dziecku...zawsze byłam szczupła a wtedy ukulana...strasznie źle się z tym czułam i chciałam schudnąc ale tez nie mogłam...może to zbyt mądre nie było ale były efekty- jadłam jedną bułke na sniadanie pozniej owoc w poludnie i lekki obiad, pozniej ewentualnie kawe o 17 ale zbozowa bo normalnej nie lubie no i w miedzy czasie pilam duzooo wody.Do tego po kazdym posilku robilam brzuszki -30 za jednym razem ale wiecej nie moglam bo mnie glowa bolala:-D Wiadomo nie schudlam w tydzien ale udalo mi sie wrocic do swojej wagi i wtedy moglam juz jesc co chcialam a waga byla ok, poprostu najgorzej mi bylo zrzucic nadbagaż:-Da teraz tez zostaly mi jeszcze 3 kg do zrzucenia ale chodze na zumbe wiec mam nadzieje ze za jakis czas bedzie juz ok

Margo ja mam łóżeczko turystyczne Caretero Grande, takie jak Margana, która wkleiła tu link do aukcji.U nas sie sprawdza i jestem zadowolona:-)

Onanana czapeczka super a Majusia wygląda w niej bosko. Kupiłaś w sklepie czy na jakiejś aukcji. Rewelacja.
Ja również muszę pomyśleć nad wiosenna czapeczką bo w tej, którą obecnie ma moja Ola już jej sie główka poci.

Filipkowa mama witaj na forum:-)

U mnie jeszcze kombinezon zimowy w użyciu ale już nie przykrywam kocykiem. Moja Ola ma dresiki (spodnie+rozpinana bluza), body z krótkim lub długim (zależy od temperatury) i rajstopki (takie cienkie-bawełniane)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny dzięki za miłe słowa.
kasiek czapka jest fajna bo rośnie z dzieckiem. Kupiłam w miejscowym sklepie dziecięcym za 17 zł:-) Wydaje mi się że na te dni teraz jest jeszcze za chłodna, choć sama nie wiem bo Maja ma jeszcze kaptur....
Filipkowa mama witaj wśród nas. na pewno będzie Ci tu dobrze. Ja staram się jeśc mało i nie powiem, chodzę glodna, ale nie mogę jeszcze bardziej ograniczyć jedzenia bo wciąż karmię i zaraz mi słabo.

My już po jednym spacerku, choć chyba zaliczymy dziś jeszcze drugi (jak wczoraj). Pogoda cudna, mi było aż za gorąco!!

Dziewczyny czy któraś z Was zna się na roślinach balkonowych?? Chce na balkonie w donicach oczywiście zasadzić jakieś iglaczki. Nie wiem czy już pora na to czy jeszcze zaczekać??

Do góry