reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
kasiuleczka jasne że możesz się dołączyć, Witamy rozgość się i zapraszamy na inne nasze wątki:tak:
Jak ma na imię twój syneczek;-)

helenka oj biedna współczuję bólu, życzę szybkiego powrotu do zdrowia, fajnie że teściowa i rodzice pomagają, trzymaj się dzielnie ;-)

kasiuleczka witamy :)
helenka kurcze biedna jesteś, dobrze chociaż , że przyjechała Twoja teściowa i pomaga
ankusch ja wyczułam z kolei z lewej strony jakby 2ka dolna, ale pewności nie mam, w tym miejscu jest takie zgrubienie dosyć duże - widoczne nawet gołym okiem...
Pola po spacerze, jak się obudziła to znowu marudna bardzo, płakała, w dodatku nie zrobiła dziś koopki - a normalnie robi 2, czasem 3 na dzień. Dałam jej viburcol - powinien pomóc. Wykąpana i zjadła cysia, leży teraz i usypia.
Lasencje jutro 15 stopni a w sb do 20! :-D ​Oby się sprawdziło! :)))

Cześć dziewczyny!
No, Mały wykąpany, najedzony, nawet szybciutko dziś zasnął, bez huśtania na rękach:eek:
Zaglądam do was czasem, powoli się ogarniam z chrzcinami i poszukiwaniem opiekunki, jutro spotkanie z pierwszą panią. Kreację chrzcinową już kupiłam, udało mi się za jednym zamachem w pierwszym odwiedzonym sklepie, muszę dokupić tylko buciki, także zadowolona jestem!

Ankusch cieszę się, że dół już minął, mam nadziję, że w problemy w pracy się wyjaśnią na twoją korzyść.
Onanana nie martw się dodatkowymi kg, szybko znikną, świetnie, że tyle robisz dla siebie, to na pewno zaprocentuje, a może jakaś dobrze zbilansowana dieta by ci pomogła?
Niuniunia uśmiałam się z tym usypianiem dziecka, tak to jest z tymi chłopami, jedna rzecz zrobiona dobrze a trzy zespute :-) Biedna Wikunia, nakrzyczała się przy tym pobieraniu krwi.
Majuska twój tekst o zabicu smoka rządzi, pewnie dobrze byśmy się dogadywały, bo mi też się czasem zdarzy czymś rzucić:wściekła/y:
Ssabrina to najadłaś się stresów w związku z wisytą policji, nieprzyjemna sprawa.
Anek może jeszcze nic straconego? Może coś się dzieje z tą panią i nie może teraz rozmawiać? A jeśli nie będzie chętna, to ja polecam portal niania.pl, na pewno znajdziesz sporo ofert.
Angie bardzo się cieszę, że Kingunia robi postępy, wszystkie tu za nią trzymamy kciuki, dzielna dziewuszka z niej!!!
Anna fajnie macie z tym basenem, sama przyjemność pluskac się z maluszkiem i widzieć jego radość!
Helenka mam nadzieję, że szybko ci minie to zapalenie,a bierzesz jakieś silniejsze leki przeciwzapalne?
Gola widzę, że Polinka też marudka, chyba te ząbki są na rzeczy!! My też na spacerki będziemy smigać, jak w weekend będzie tak ciepło, to u rodziców nawet 2 razy, bo domek mają.
Margo jak tam zakupy, udane?
Kasiuleczka witaj i rozgość się u nas!

My dziś byliśmy u mnie w pracy przedłużyć mój macierzyński. Szefowi bardzo się Arturek spodobał, byłam w szoku, bo tak go zagadywał, nigdy go tak rozczulonego nie widziałam:eek: Koleżanki go wynosiły, pogadałam trochę i wrócilismy do domku.

Edit. Mały budził się już 2 razy, więc bez lulania jednak się nie obyło:-D
Spokojnej nocki laseczki!!

Kasiuleczka witaj!;) U nas zawsze będzie Ci miło;)

byłyśmy na usg główki wszystko w porządku;) Ale odebrałam wyniki krwi :( Niestety fosfor i wapń ma ponad normę więc może mieć moje dziecko po mnie kamice nerkową wiadomo czekają nas badania dodatkowe, jutro pójdę do lekarza z tymi wynikami. Dodatkowo zwykłą morfologię też ma nieciekawą ale to są z tego co wiem normy dla dorosłych więc wydaje mi się, że jest ok tylko ten wapń i fosfor, a to wszystko przez witaminę D bo moje dziecko powinno ją dostawać raz na 2-3 dni a nie co dzień niestety ale nikt mnie nie pytał czy ktoś chorował na kamice nerkową... no cóż jutro zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Dzięki za przyjecie mnie do grona.. Moj synek ma Mikołaj a starsza córcia Wiktoria... Jak narazie musze sie wzdrozyc w to forum.. Bo wczesniej siedzialam na Kafe i mam nadal tam siedziec ale pomyslalam ze moge i do was dolaczyc...

Majuska1 fajnie miec chociaz jedna osobe znajoma z rzeszowa...

marttika ja maiłam streptokokus wykryty przed porodem to u niej badali czy jakieś białko nie wzrasta, czy nie doszło do zakażenia, więc troszkę ją pokuli w główkę :-( a byłyśmy tak długo bo ja miałam poważne problemy z krzepnięciem krwii, a gdzie ty rodziłaś ja na warszawskiej, porodówka super, połóg masakra :baffled:
mirelka bardzo duży plus, bo można dłużej pospać :-D ale i tak aby zdążyć na 7.30 wstaję około 6, bo jeszcze spaceruje z psem po parku :tak:
helenka życzę zdrówka, oby ci szybko przeszło :-)
kasiuleczka witam wśród nas
gola zazdroszczę pogody, na wschodzie jeszcze aż tak nas pogoda przez jakiś czas pewnie nie rozpieści :wściekła/y: szaro i wieje
niuniunia no to fajnie, że z główką oki :-) powodzenia jutro na wizycie

U mnie zakupy nieudane :wściekła/y: kupiłam tylko 1 sweterek, ale za to bardzo oryginalny krój, taki ala nietoperz z jednej strony :-) ale za to zaszalałam dziś na allegro i kupiłam sobie 4 fajne bluzeczki!
Moja gwiazda dziś pierwszy raz tak wyła, że niania musiała do mnie zadzwonić, abym szybko do domu przybiegła! Biegłam jak szalona, do domu weszłam cała mokra :baffled: no i jak przytuliłam małą to się bidulka jeszcze chwilę pożaliła i na szczęście się uspokoiła :-) a wieczór niestety nie lepszy po jedzenia marudzenie i płacz, kurde gdzie się podziało moje grzeczne dziecko????? :sorry: od lulania to mi ostro kręgosłup boli, ale jak to gdzieś ostatnio usłyszałam: "małe dzieci spać nie dają, duże żyć" :-D

kasiuleczka witaj!

Niuniunia super, ze usg główki ok. Mam nadzieje, ze z tymi wynikami to jednak nie tak źle jak Ci sie wydaje. Daj znać jutro po wizycie!

Gola mam nadzieje,z e Poluni marudzenie przejdzie. A moze to skok rozwojowy tak jak u nas?

margo ja mam w domu takie łóżeczko: ŁÓŻECZKO Caretero GRANDE 5 kolorów +GRATISY (2178977755) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ma wibrację i płozy do bujania. A na wyjazdy to kupilismy takie zupełnie zwyczajne.

marttika ja mam ten podgrzewacz i jestem bardzo zadowolona: ŁÓŻECZKO Caretero GRANDE 5 kolorów +GRATISY (2178977755) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

angie gratulacje dla Kingi za takie wspaniałe postepy! No i dla Ciebie tez, bo przeciez bez Ciebie nie dała by sobie rady:tak:

helenka współczuję bardzo tego bólu. Oby szybko przeszło. Dobrze, ze chociaż masz pomoc.

maggipka wczoraj na szczepieniu pytałam sie pediatry czy mi wypisze takie L4. Powiedziała, ze nie ma problemu, tylko musi mieć zaswiadczenie od lekarza rehabilitanta, ze chodzimy na rehabilitację. Dziś dostałam takie zaświadczenie, wiec zaraz po skończeniu macierzyńskiego idę po L4:tak: Załatw sobie też Kochana, bo to zawsze dłuzej z dzieciaczkiem w domku za pieniądze. A skoro się należy to czemu nie skorzystać.

A u nas to rzeczywiście był skok rozwojowy:tak:Od dwóch dni Natalka jest znowu grzeczniutka:-) A wczoraj przekreciła się na brzuszek:-D Wprawdzie rączki jeszcze nie wyjęła, ale i na to przyjdzie czas. Zresztą jak miała to zrobić skoro ją ciumkała:laugh2:

margana mój mąż już zamówił na allegro te o którym pisałam :sorry:powiedział, że kupił droższe to posłuży jeszcze dla kolejnej dzidzi, i mnie dziś pyta kiedy chcę mieć kolejne dziecko :-D uśmiałam się
Czy zauważyłyście, że ostatnio coraz mniej postów na forum? Kiedyś przeczytać cały dzień to było coś :-D Pewnie latem będzie tu wiatr hulał!

Ostatnia edycja:
reklama
helenka dużo siły Ci życzę:-)
kasiuleczka witaj:-)
Gola oby rzeczywiście było tak ciepło :-)
Niuniunia super ze usg w porzadku, a reszta może nie będzie tak źle :-)
margo ja też na Warszawskiej. Ja 10 dni przeleżałam, bo mój mały miał jakieś zakażenie organizmu CRP mu strasznie wzrosło w 3 dobie i wszyscy mi wmawiali, że to od matki przeszły te bakterie, ale ja wyniki miałam bez zastrzeżeń :sorry: Także połóg pozostawię bez komentarza. Porodówka super:-) Jak zaczęło dla Filipka tętno spadać to chyba w 3 minuty leżałam już na stole operacyjnym, nawet nie zdążyłam się wystraszyć co się dzieje.

Do góry