reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ankusch wlasnie moja ciocie zwolnili jak chciala wrocic do pracy po wychowawczym. Ale pamietam ze w trakcie wychowawczego jej nie mogli ruszyc. tak bylo 5 lat temu.

reklama
kasiek my się o komputer i gry nigdy nie kłóciliśmy, z tym nie miałam problemu, ale z tv i tvn turbo czy coś w tym stylu to bardzo często. Raz posunęłam się do tego, że zabrałam kartę od telewizora i nie było cyfrowych kanałów. Ale to tylko raz, bo później sama nie miałam co oglądać, bo nie potrafiłam wszystkich poustawiać. I tak jak pisze mirelka Formuła rządziła:-)
nimfii ja swojemu tłukłam i tłukłam, ale on chyba niereformowalny... Teraz już się z nim nie kłócę tylko często powtarzam te słowa: "dla mnie rodzina jest najważniejsza" Widzę, że jest mu głupio, że tak z nami postąpił i mam nadzieję, że kiedyś będzie żałował bardzo mocno tego, że nas zostawił...

witaj ankusch , nie wiem jak jest ze zwolnieneim pracownicy, kiedy jest na wychowawczym, ale starsznie mi się przykro zrobiło, bo jest coraz gorzej :-( Najlepiej nie mieć dzieci, zapierniczać za min krajową , nie odzywać się, być na każde zawołanie...Może naszym dzieciom będzie w PL lepiej, gdy dorosną? Choć takie same marzenia mięli nasi pradziadkowie, dziadkowie i gdy dziś mój dziadek widzi co się dzieje, to tylko powtarza, że nie o taką Polskę walczył - był więźniem politycznym i 5 lat odsiedział w obozie w Jaworznie! Do dziś od ciężkiej pracy ma dłonie powykrzywiane i ręka z piórem drży :(

Święte słowa!

ankusch umowa na czas nieokreślony daje większą stabilizację niż na czas określony, więc nie mogą Ciebie ot tak zwolnić bez powodu. Tyle, że różnie w tym kraju bywa...

Dziewczynki u mnie piekna pogoda ,cieplutko i mega sloneczko .. a to znaczy za za 2 max 3 dni do was to przyjdzie ,wiec humorki mimowolnie sie poprawia.

Pogoda to u mnie też super, ale tylko jak się patrzy przez okno, bo jak wyszłam na podwórko to myślałam, że zamarznę taki wiatr wieje! Nasz spacer trwał 45 minut, bo aż mi oczy łzawiły masakrycznie i policzków to juz nie czułam:baffled::szok: Ale to fakt - weekend ma być lepszy :-)

Zauważyłam, że Wasze dzieci robią już duże postępy fizyczne. Mój narazie nawet chyba nie ma zamiaru ruszyc swojego tyłeczka chociażby, żeby na boczek się przewrócić :-( Mam nadzieję, że się wkrótce zmobilizuje, bo zacznę się martwić...

A ja uspiłam pijawkę i sobie odpoczywam :-)

Ostatnia edycja:
Nimfii a jaką szczoteczke kupiłaś?Pewnie i ja niedługo będę musiała kupić. Śliniaczki kupiłam takie foliowe bo słyszałam, że marchewka się nie spiera więc kupiłam takie zmywalne:-D
Jeszcze nic nie daje do jedzonka mojej małej oprócz cycka ale śliniaki juz kupiłam:-)

Hejka mamuśki, uśmiałam się czytając posty o waszych facetach i powiem wam że oni to bardzo mało zróżnicowany gatunek :-D u nas też rodzina maniaków komputerowych: mamy 3 laptopy i komputer stacjonarny miesiąc temu oddaliśmy dla szwagra :tak: do tego PS3 i przenośne PSP :szok: i 100 gier do tego, no i oczywiście doskonale znam zabijanie smoków w WOWie :-D mój na szczęście nie przegina pały i jak go proszę to zostawia gry online i idzie do małej :-)
Na razie uciekam bo mala chce jeść!

ankusch super że już lepiej u ciebie fajnie że jesteś już na BB a z tym zwolnieniem to myślę że nie maja prawa cię zwolnić jak masz umowę na czas nieokreślony u nas w pracy była taka sytuacja koleżanka była na wychowawczym i w tym czasie kończyła jej się umowa(czas określony) i jej nie przedłużyli i została zwolniona,

może katrinka jeszcze coś doradzi, napisze ale coś ostatnio nie pisze

Winki tak u nas na weekend zapowiadają słoneczną pogodę w niektórych regionach Polski ma być nawet do 20stopni;-)w końcu bo ileż można siedzieć w domu bez spaceru;-):rofl2:
martttika fajnie że udało Wam się na spacerek wyjść,nie martw się na pewno mały ruszy tyłeczek ma jeszcze czas w porównaniu do innych tu bobików jest młodszy o miesiąc:tak:

no to ja chyba jestem mega szczęściarą bo mój mężulek nie gra w gry :) ale w zamian za to jakby mógł to by codziennie chodził na treningi (ćwiczy sztuki walki) także u każdego faceta coś :p hehe

Dziewczyny ja tylko na chwilę, bo Franek daje mi popalić, czy któraś zna podstawę prawną na podstawie której należy sie nam 4 tyg. dodatkowego urlopu, mimo urodzenia w 2011? W pracy twierdzą, że należą mi sie tylko 2 tyg. Będę wdzięczna za odpowiedź. Wieczeorem postaram sie wpaść na dłużej....

Dziewczyny ja tylko na chwilę, bo Franek daje mi popalić, czy któraś zna podstawę prawną na podstawie której należy sie nam 4 tyg. dodatkowego urlopu, mimo urodzenia w 2011? W pracy twierdzą, że należą mi sie tylko 2 tyg. Będę wdzięczna za odpowiedź. Wieczeorem postaram sie wpaść na dłużej....

Cocca - ja mnie wkurzają takie babsztyle co to zajmują sie sprawami kadrowymi a nie znaja przepisów!! Oczywiście, ze należy się nam 4 tygodnie. Jeżeli pracownica w dniu 1 stycznia 2012 będzie w trakcie urlopu macierzyńskiego, ma prawo do 4 tygodniu urlopu dodatkowego (art. 182(1) par. 1 pkt 1 Kodeksu pracy). Jak nie wierzą, to niech do ZUS-u zadzwonią!!

ach... ale ignorancja w tych naszych biurach :-)

martttika ja takze mam nadzieje ze pożałuje ze Was zostawil! Moze go ktos puknie w jego łebek zeby zmądrzał ;-) ale nie ma co przekonywac na sile.... Szkoda ze tak wieli mezczyzn jest niedojrzalych do roli ojca.

kasiek takie szczoteczki
http://allegro.pl/babyono-zestaw-szczoteczek-do-zebow-nowosc-i2180244641.html

i jeszcze taka paste
http://allegro.pl/ziaja-ziajka-zel-od-1-go-zabka-bez-fluoru-zurawina-i2190731923.html

Sliniaczki mialam ceratkowe dla Macka ale i tak polowa ubran z plamami zostala a wiec teraz zakupilam fartuszki
http://allegro.pl/bobas-sliniak-z-rekawkami-fartuszek-z-ceratka-duzy-i2182556223.html

i na wszelki wypadek taki odplamiacz aby byl jeszcze lepiej zabezpieczona przeciw walce z plamami.
http://allegro.pl/kindy-odplamiacz-hipoalergiczny-dla-niemowlat-i2200916200.html

mycha
sztuki walki to świetna rzecZ. Przynajmnije jakies ćwiczebnie a nie tylko klikanie palcem w myszke ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry