reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Majuska to się uśmiałam z tego zabijania smoka.
Nimfii faktycznie musiałabys iść do jubilera. No ale nie załuj sobie nawet powinnaś sobie coś kupić.Ja tak jak dziewczyny juz pisały, że takie zakupy powyżej 100 zł to powinno sie w małżeństwie ustalać.Akurat mój mi zawsze mówi co chce kupić ale i tak mam swoje domowe walki jak już Wam przed chwilką napisałam.

Nasza córka ma czekać zakupkana aż mój zbuduje miasto i wyrąbie trochę drzewa, żeby sobie królestwo rozbudować. :wściekła/y:Ręce mi opadły.

Do wszystkich mamuś, których szkraby śpią całą noc,,ZAZDROSZCZĘ,ZAZDROSZCZĘ"

Mój dziś zadzwonił jakby nigdy nic. No ja tu focha nie zrobiłam i nie trzasnęłam wczoraj drzwiami jak on. Może się nauczy, że dziecko nie będzie czekać.Ja moge poczekać ale nie nasza córka.Wyłączyłam tę listwę i dziś zrobiłabym to jeszcze raz. No ale mój mąż mi odpłacił i wyłączył światło w łazience. Mam nadzieję, ze mu lepiej:-)

Aneczka87 tak jeszcze tego by brakowało żeby mi wodę odłączył. Pewnie by to zrobił ze złości, gdyby mógł:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Mamusie
u nas nocka ok tylko mała od wczoraj jakaś bardziej marudna, jak do tej pory fajnie w dzień zasypiała na drzemkę sama w łóżeczku tak od wczoraj coś jej się poprzestawiało, od ran miała dziś tylko jedną drzemkę 20min teraz leży w łóżeczku na razie spokojnie zobaczymy co się z tego rozwinie :szok:
u nas pogoda beznadziejna pada i pada od poniedziałku siedzimy w domu:wściekła/y:
u nas gry to też temat rzeka ale odkąd małą się pojawiła na świecie mniej gra i chwała mu za to ale od soboty zaczyna się FORMUŁA więc m będzie namiętni śledził jazdy:szok:

no i mała drze się wniebogłosy :szok: no nic muszę ją na ręce wsiąść żeby się uspokoiła :rofl2:

oj straszny ten wypadek tyle dzieci zginęło nie potrzebne, smutne:-(

gratuluje dzieciaczkom nowych umiejętności, zdolne te nasze bobiki:tak:

Miłego dnia:tak:

Hejka :))
Już powróciłam :) Przeszła mi depresja czy co tam było hehehe wracam do normalności jak mycha heheh :-)

Kurcze nie wiem co mam której odpisać ...Jak się odnajdę to coś odpiszę ;-)
U nas od kilku dni nocki są fajne mała śpi od 22 albo ciut później do 6-7 i raz wstaje ale to raczej aby odbić i ajk wtedy wstaje to ją na brzuch przewracam i śpimy do rana bez jedzenia więc luzik jak na razie bez problemów nocnych z gazami...ehhh tylko jest ten problem z odbijanie tarmoszenie nic nie daje dopiero po jakiś 30min odbija i wstaje z płaczem...

Dziewczyny obczajone w tematach papierkowych ??
Mam pyt.wczoraj jeździłam do pracy bo dzwonili aby podpisać aneks z podwyżką ;-) I jedna laska mi tak dyskretnie powiedziała ze słyszała że coś kierowniczka gadała do innej że im etat blokuję i chyba chcą mnie zwolnić...:szok: Mam pyt.czy mogą mnie zwolnic??dziś kończy mi się urlop macierzyński a od jutra zaczynam ten dodatkowy a potem chcę wziąść urlop zaległy i czy po tym mogą mnie zwolnić ??????Bo chcę zostać na wychowawczym...
Miłego dnia

kasiek wiesz z biegiem czasu on zrozumie ze rodzina powinna byc wazniesza niz gry. Ja mialam dokladnie tak samo - tez chcialam zeby on chocby dziecko uszanowala, mnie nie musial poswiecac czasu, zawsze walczylam choc o to aby mial czas dla syna. Wiesz zaczelo sie to poprawiac jak Maciek mial ok poltorej roku. Stal sie wtedy bardziej kontaktowy z ojcem i tatus zobaczyl w dziecku towarzysza zabaw ;-)
A
ty trzymaj sie tej wersji caly czas, i tłucz mu do glowy jakie powinien miec priorytety. W koncu mu wpadnie do glowy i juz tam zostanie.

kasiek
i ja tak wlasnie powiedzialam mezowi ze jak cos ponad 100zl kupuje to niech da mi znac.
Poza tym wie dobrze ze bym sie zgodzila w koncu na ten procesor bo zamierzal stary sprzedac. Najbardzoej zabolal mnie jego brak zaufania do mnie. Poczulam sie dokladnie tak jaby chcial to przedemna ukryc po to abym mu nie wygarnela swojego zdania.

A kupic to cos sobie kupie :) Planuje buty Pumy albo Nike aby miec na wiosenne spacery. Tylko ze jak idiotka zwlekalam z ich zakupem odkladajac na nastepny miesiac a w tym czasie szanowny maz sobie zakupy robi za 600zl :wściekła/y:
A drugie to czajnik ktory mamy juz z...y i tez odkladalismy zakup nowego na nastepny miesiac. No wierzyc mi sie nie chce co ten chlop ma w glowie! Ciagle gada tylko o oszczedzaniu na remont łazienki a tutaj taka niespodzianka....
To mu tez powiedzialam ze moze pomarzyc o remoncie bo za te 600zl to juz by kupil nowa wanne :crazy:

Dobra koniec nadawania na chłopa :p
Wlasnie jem frytki na poprawe nastroju :) i odebralam paczke ze sliniaczkami fartuszkami, szczoteczka do zebow silikownowa dla Kuby i odplamiaczem w sprayu Kindy. No i troszke mi lepiej :)
Pozatym tez mi żal mojego chlopa bo dzis szedl na wyrywanie zeba :dry: I przy calej zlosci jaka czuje to i tak mi go żal ;-)

Mam pyt.czy mogą mnie zwolnic??dziś kończy mi się urlop macierzyński a od jutra zaczynam ten dodatkowy a potem chcę wziąść urlop zaległy i czy po tym mogą mnie zwolnić ??????Bo chcę zostać na wychowawczym...
Miłego dnia

Kurcze ja mam nadzieje ze tego nie zrobia....
Ale wiesz jak jest.... Chyba na wychowawczym nie moga cie zwolnic jak dobrze pamietam jesli mas zumowe na czas nieokreslony. Jesli na czas okreslony to do czasu trwania umowy. Jesli umowy zlecenie itp to juz nie wiem jak jest.
Za to moze byc gorzej potem jak wrocisz z wychowawczego.
Niby wedlug prawa powinni ci dac ten sam wymiar pracy, stanowisko za to samo wynagrodzenie po urlopie wychowawczym, ale znam przypadki gdzie mamy po urlopie wychowawczym wracaly do pracy i dostawaly od razu wypowiedzenie umowy o prace.

nimfwłaśnie czytałam na necie że na dzień dobry niektóre dostawały wypowiedzenie..ehh nie wiem jak to jest nie mogę na necie nic takiego znaleźć w sumie cały czas coś zmieniają...ja mam umowę na czas nie określony i chcę się w razie coś zorientować już teraz bo kierowniczka mi nic nie mówiła a po pracownikach idą takie wieści :wściekła/y: Więc nigdy nic nie wiadomo ..

witaj ankusch , nie wiem jak jest ze zwolnieneim pracownicy, kiedy jest na wychowawczym, ale starsznie mi się przykro zrobiło, bo jest coraz gorzej :-( Najlepiej nie mieć dzieci, zapierniczać za min krajową , nie odzywać się, być na każde zawołanie...Może naszym dzieciom będzie w PL lepiej, gdy dorosną? Choć takie same marzenia mięli nasi pradziadkowie, dziadkowie i gdy dziś mój dziadek widzi co się dzieje, to tylko powtarza, że nie o taką Polskę walczył - był więźniem politycznym i 5 lat odsiedział w obozie w Jaworznie! Do dziś od ciężkiej pracy ma dłonie powykrzywiane i ręka z piórem drży :( Czasem też żałuję, że D wrócił z Anglii i zdecydowaliśmy się na rozkręcenie firmy w PL - co w tym złodziejskim kraju jest nie lada wyczynem :-( Ech, kuźwa ale ponarzekałam, aż mi głupio, a chciałam Ci Ankusch napisać, że fajnie, że już jesteś i , że czujesz się lepiej, to posmęciłam na maxa!!!!

mirelk o- u nas pada od rana, ostatni raz byliśmy na dworze w niedzielę :-(

Gola witam witam :-) Bardzo mi miło że się cieszysz że wróciłam :-D:-D

Moja małą chyba zęby męczą jest nie do wytrzymania nie chce sama się bawić maruda i płacze na całego cały czas rączki pcha i się ślini dziś zakupiłam żel i zobaczymy czy się uspokoi.

Dziewczynki u mnie piekna pogoda ,cieplutko i mega sloneczko .. a to znaczy za za 2 max 3 dni do was to przyjdzie ,wiec humorki mimowolnie sie poprawia.

Witaj ankusch z powrotem. dobrze ,ze lepszy nastroj.

reklama
Do góry