reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny, Franek mi dzisiaj żyć nie dał, teraz leży w łóżeczku i co chwilę się budzi, mam głowę jak balon. Jeszcze mnie w pracy baba tak wkurzyła, przysłała mi wniosek na dodatkowy urlop do wypełnienia na 2 tyg. Piszę do niej mail, że należą mi się 4, ale nie odpisała (pisałam ze służbowego maila na służbowego z potwierdzeniem odczytu, więc wiem, że dotarło), więc dzwonię to księżniczki, żeby wyjaśnić (dzwonię ze służbowego tel. na służbowy, najpierw zajęte, zajęte, zajęte (ma informacje, że ja dzwonię, bo wszyscy tak mamy), potem mam sygnał a pipa mnie zrzuciła:szok: W końcu zadzwoniłam do swojej kierowniczki, żeby z nią wyjaśniła, bo ja nie mam czsu przy dziecku sprawdzać co chwilę maila lub do niej wydzwaniać a za chwilę mi nie przyznają tego urlopu, bo nie dostarczę wniosku na czas. Kurcze na szczęscie nikt tej kobity nie lubi, włącznie z moją kierownik i dyrektorem (kierownik od razu zgłosiła dyrektorowi, są małżeństwem:-)) ma jutro wyjaśnić sprawę, jak nie to prosiła, żebym jej podesłała paragraf:-D
Maggipka dzięki dobra kobieto!
Niuniunia widzę, że nie jestem najlepiej nastawiona na wizytę, mam nadzieję, że mimo wszystko będziesz zadowolona:-)
Angie kurcze okropna wiadomość.
Majuska z tym zabiciem smoka mnie rozbawiłaś:-D kurcze mój tak samo jak Twój wraca z pracy i na komputer, na szczęście nie gra, tylko musi się zrelaksować, więc siedzi na necie... wczoraj też mieliśmy spięcie na ten temat na dobranoc. Z nich to faktycznie duże dzieci:crazy:
Kasiek faktycznie potem jak się pomyśli to taka sytuacja śmieszy, choć wtedy do śmiechu CI na pewno nie było!
mirelka my też cały czas w domu, pogoda do d... straszna wilgotnośc jakby mgła była, cały czas mży i jest nieprzyjemnie.
Ankusch super, że już lepszy nastrój:-) w trakcie urlopu nie mogą, jak będziesz chciała wrócić, mogą zlikwidowac Twoje stanowisko. Chamstwo.
Martttika spokojnie, Fifi ma 3,5 miesiąca, zdąży się jeszcze "przekręcić" :-) a co do kadrowej, to niestety kadry mamy na zewnątrz a w firmie mamy tylko babkę od spraw administracji personalnej, która pozjadała wszystkie rozumy i nie ma z nią żadnej dyskusji!

reklama
aneczka u nas dokładnie ten sam scenariusz, non stop się budzi problemy z zaśnięciem, od wczoraj jest marudzenie i płacz przed snem :-(
kasiek mój też gra w gry, różne online i na PS, więc cię rozumiem, na szczęście potrafi się oderwać od gry aby się zająć mała, ale mnie wkurza jak gdzieś wychodzimy , a on jeszcze jedna misja itd., ale wole to niż stanie z kumplami pod budką z piwem :-D zresztą ja jestem maniaczką telewizyjną, jak mawia mój mąż uzależnioną od TVN :-D więc się nie czepiam za bardzo do niego
ankush witamy wśród optymistek :-) niestety mogą cię zwolnić pomimo umowy na stałe, w mojej poprzedniej pracy tak zrobili z jedną laską, ale jeśli zwolnią cię od razu po macierzyński to na twoje miejsce nie mogą nikogo zatrudnić na tym samym stanowisku, niestety nam żel nie pomaga :-(
nimfii tak to jest z chłopami to dzieci tylko mają droższe zabawki :tak: mój zawsze robi podchody zanim kupi sobie jakiś nowy gadżet, oczywiście niezbędny w jego kolekcji :-)
winki czekamy na tą twoją cudną pogodę, u nas tak wieje, że głowę urywa :wściekła/y:
marttika na pewno będzie żałował, ale pamiętaj że lepiej być samą i mieć święty spokój niż z chłopem i ciągłe awantury, a mówię to z perspektywy dziecka, którego rodzice przez 20 lat się kłócili non stop, a najlepszy dzień w moim życiu to kiedy ojciec się wreszcie wyprowadził. Co do podgrzewacza ja mam TT i jestem zadowolona od 4 m-cy jest non stop włączony, i na razie działa.
cocca super kadrowe :tak: u mnie to nawet gotowe druki dali, więc luzik

U nas dzień miną bardzo szybko, jak każdy ostatnio :tak: spacerek 1 h zaliczony, w razie deszczu folijka w koszu, ale wiatr masakryczny :baffled: kiedy wreszcie będzie ciepło? Laski mam do was pytanie o łóżeczko turystyczne, bo musimy nabyć takowe, wybieramy się na urlop nad morze w maju :tak: hurrrraaaaaaaa i mała musi mieć gdzie spać. Mąż uparł się na Graco SS * GRACO 2011 Kojec Lozeczko Przewijak WIBRACJE (2180529260) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Może polecacie coś fajnego, ale koniecznie muszą być wibracje, bo inaczej u nas nie ma spania :baffled:

cocca, margo ..chyba ankusch jeszcze narzekała...u mnie tez dzień koszmarny, nie sposób było małolate odłożyć na chwilę gdziekolwiek...co to się dzieje z tą nasza dzieciarnią:szok::no: Ja nie wiem czy to zęby u mnie, bo nie memlała łapek w buzi, ani na dziąsłach nic nie widzę..prędzej skok rozwojowy, ale kurcze ileż można tłumaczyć wszystko skokiem rozwojowym:no:..ja mam po dzisiejszym dość!! A Ciebie cocca jeszcze jakaś durna kadrowa musi osłabiać, nie ma racji i jeszcze Ci jakies fochy strzela, no koszmar:no: Chodźmy się wszystkie załatwić jak wczoraj w "Przepisie na życie" doktorek w herbaciarni:-D:-D..myślałam, że umrę ze smiechu z Adamczyka:-D
Odnośnie tych smoków..to mój jeszcze sobie taką zawieszkę w necie wynalazł, wydrukował i zawiesił nad kompem :
Ostrzeżenie o przekierowaniu
taki mądry jest:shocked2::rofl2:

majuska u mnie Lena cały czas pcha rączki, kocyki, kołderkę itp. do buzi więc to pewnie ząbki :-(ja też muszę być w zasięgu wzroku mojej gwiazdy, bo inaczej płacz, na szczęście mój "nakurwia smoki" jak Lenka śpi więc jak wraca z pracy bierze córkę w obroty, robią samoloty i inne akrobacje, a mama ma trochę spokoju :-) ja w sobotę z koleżanką się wyrwałyśmy do knajpy, nasi mężowie nam nawet rezerwację opłacili, ale tak jak doktorek to się nie spiłyśmy, choć czasem to mam ochotę ;-)

czesc dziewczyny,

martttika ja mam aventa podgrzewacz i bardzo go sobie chwale
Philips - Elektroniczny podgrzewacz do butelek 220–240 V - SCF260/37 - Podgrzewacze do butelek i słoiczków - Przygotowanie do karmienia - Pielęgnacja dziecka i matki

Moj na szczescie nie siedzi nad grami wogole, za to biega i codziennie wychodzi na swoj dystans a jak nie biega to oglada o gorach na youtubie wiec kazdy ma cos swojego.

Ankusch witamy w lepszym humorze, tylko tak trzymac.

A my dzis po spotkaniu z fizjoterapeutka i logopeda i jestem bardzo zadowolona. Obie sa bardzo zadowolone z postapow Kingi. Fizjoteraputka przyniosla nam wykres co zdrowe dzieci w wieku Kingi powinny osiagnac i Kinga osiagnela ok 85% z tego czyli jest super. Oczywiscie mamy dalej cwiczyc ale jest naprawde dobrze. Z logopeda tez dobrze, ciagle jeszcze troche nam cieknie przy piciu ale jest lepiej. Tylko ze narazie nie mamy jej wprowadzac zadnych stalych pokarmow dopoki z butelka nie bedzie perfekcyjnie bo wtedy zamiast postepow mozemy pojsc do tylu, wiec narazie tylko mleczko ale kinga nie narzeka :tak:. Teraz nastepne spotkanie mamy dopiero za miesiac zeby mozna bylo porownac jej postepy.

Majuska zacne:-) ma przynajmniej poczucie chumoru:-D
Angie u nas też góry na "tapecie", mój jeszcze dodatkowo słucha grania na harmonii:rofl2: każdy ma jakiegos bzika! Super, że Kingusia takie postępy robi, oby tak dalej!!!

Ostatnia edycja:
angie super, że takie postępy u Kingusi, ciesze się razem z Wami, jesteś niesamowicie dzielna, trzymam mocno za dalsze postępy!!! Ucałuj malutką:-)

Jestem padnięta...
Nie dość, że Wiki dała mi popalić dziś przez cały dzień to jeszcze te maluchy ech kręgosłup to mi odpada...byłyśmy na spacerku weszłyśmy w takie błoto, że koła ciężko było domyć. Jutro znowu siostra przyjeżdża.

Hahaha jacy faceci są mądrzy ;D
NIe mogłam umyć kół od razu po spacerze więc jak obeschły to wstawiłam wóżek do nas na korytarz, zostawiłam malą z babcią i tatusiem i pojechałam do biedronki. przyjeżdżam i patrzę co tu tyle piachu!??!? Szok! Wchodzę do mojego pokoju i myślę o kur*** piach!?!?!? Ja patrzę, a mój mężuś zadowolony mówi "kochanie uspałem małą" xD Ja pier**** cały dywan w piachu bo przecież nie zauważył kół tak brudnych że aż się w oczy rzucały... Myślałam, że zawału dostanę...

Nas jutro czeka pobranie krwi, a potem usg główki.

Angie cieszę się, że Kingusia ma się już lepiej;***

angie fajnie, że Kinga tak ładnie się rozwija, jak będziesz następnym razem miała spotkanie z logopedą zapytaj czy w UK polecają dla dzieci z ZD aparat do ust aby nie miały otwartej buzi w przyszłości, moim znajomym logopeda poleciła coś takiego jak ich córka byla malutka i teraz po 7 latach są tego efekty, bo jako jedyna w żłobku ma zamkniętą buźkę :tak:ale to było dawno więc może teraz są inne metody?

COś dziś chyba wszystkie maminki śpią, bo straszne puchy :-p DOBRANOC idę spać!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny przepraszam, nie mam siły Was nadrobić. Dużo produkujecie a ja mam braki czasowe ostatnio. U nas ok. Maja grzeczna. Ja mam doła strasznego. Mało jem, staram sie dużo ruszać, piję wodę, raz w tyg zumba, dziennie spacery, dziś byłam na basenie (po prawie dwuletniej przerwie udało mi się przepłynąć 50 basenów w godzinkę - zrobiłabym więcej ale było dużo ludzi i kiepsko z miejscem) no i dziś miałam 5 dzień a6w. Moja waga stoi praktycznie w miejscu:-( Już mam tego dosyć. Nie pamiętam jak smakuje czekolada i nie widzę żadnych efektów wyrzeczeń:-( Wybaczcie że tylko o sobie ale serio mój nastrój ostatnio to totalna porażka. Mam nadzieję że u Was wszystko dobrze.
Trzymajcie się moje kochane!!

Do góry