reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hej dziewczynki!
Ja znow przelotem.
Mielismy w niedziele chrzciny,wiec jakby mniej czasu na wszystko bylo.Pomalu wracamy to normy ;-)
U nas wsio oki,dzieciaki zdrowe,m szuka pracy.

Anek co do katarku to mozesz przez kilka dni dawac nasivin soft,to troche pomaga ,no i nawilzac otoczenie i nosek woda morska. mozesz ten nakropic kilka kropel inhalolu lub olbas oil gdzies w poblizu lozeczka.
Andzelika brawo za powrot do pracy.Mi sie macierzynski konczy w kwietniu,a z urlopami to 15 czerwca,potem biore wychowawczy do wrzesnia,a malutka do zlobka.
Angie tez bym sie niezle wkurzyla:wściekła/y: dlatego ja wole nikogo o pomoc nie prosic,bo nie dosc ze sama zrobie najlepiej ;-) to sie potem nie daj boze jeszcze naslucham,ze pomagala a ja niewdzieczna:-p My mamuski jednak wiemy najlpeije co dla naszych dzieci najlepsze.

Oj musze chyba isc ,bo stekanie dosc ostre z lozeczka odchodzi,pewnie bedzie co myc:sorry2:

reklama
Witam maminki :-)
U nas dzisiaj ponuro jest na dworze ale nie pada deszcz wiec spacerek pozniej zaliczymy bo trzeba na poczte nam isc i pozalatwiac pare spraw :tak: nocka byla udana Sami poszedl spac o 21 pobudka potem o 3,6 i 9 :-) wiec bylo dobrze.
andrzelika super ze sie juz powoli przyzwyczajasz do pracy no i ze Alanek dzielnie znosi wasze rozlaki a po pracy jego usmiechy beda niezbedna zaplata za ciezki dzien kochana ;-) a zaplate masz b.dobra musze przyznac jak na Polske :tak:
Anek zdrowka dla Zosi kochana,oby jej szybko przeszlo ;-) fajnie z tym powtornym jezdzeniem,no ale jak dlugo nie jezdzilas to faktycznie dobrze jest zrobic sobie takie wstepne jazdy :tak: Ja mam zamiar isc tutaj w UK na prawko ale cos mi czytanie ksiazki idzie slamazarnie :baffled:
angie oj wspolczuje takich nocek kochana,i chyba lepiej jak se sama w nocy wstajesz a tesciowa niech sobie lepiej odpusci a wdzien wiecej Ci pomaga :tak: jeszcze troszke musisz wytrzymac kochana,trzymam kciuki do piatku juz niedaleko ;-)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny,
wczoraj zdecydowalam ze nie bede budzic tesciowej w nocy ale nie mowilam jej o tym, ona ma takie spanie ze i tak nie obudzila sie jak ja wstawalam. A wiec nocka udana , Kinga obudzila sie o 4.40, pojadla, nawet oczek nie otwarla i poszla spac i o 5.00 juz obie bylysmy z powrotem w lozkach. Chyba sie tesciowa rano troche zdziwila ale nic nie powiedziala. Ona nie jest zla i ma tylko 54 lata wiec wiek to raczej nie problem, jak byla w grudniu to naprawde duzo lepiej jej to szlo, ale wtedy Kinga byla "latwiesza w obsludze";-) bo wstawanie o okreslonej godzinie i karmienie okreslonej ilosci. Dlatego teraz sie zdziwilam jak takie jaja zaczely wychodzic. Ale dokladnie tak jak piszecie, nocki zostawie dla siebie a w dzien niech sie babcia wykazuje. Tylko szkoda ze nie mam takiego komfortu jak byla moja mama ze nawet nie slyszalam jak Kinge odkladala do lozeczka bo juz spalam.
Teraz zbieram sie z Kinga na kontrole do lekarza, odezwe sie po powrocie.

Ostatnia edycja:
Dobry deń kochane:)
angie - nio to Twoja teściówka ma tyle lat co mój ojciec;) Też myślę, że dzienna opieka wyjdzie Jej lepiej ;-) Powodzenia na dzisiejszej kontroli, trzymam &&&&& :)
Andrzelika- brawo! Dałaś radę, a wiadomo pierwszy dzień najgorszy :)
Anek82 - moja mam też odkąd zrobiła prawko nie jeździ - ale ona to jak tylko zdała ( za drugim razem, a jeździła fatalnie) - to dwa razy w ciągu tygodnia stuknęła tacie auto - se darowała ;-) Ale sama teraz cały czas przyznaje , że musiałaby się uczyć wszystkiego od nowa. Także brawo, że się zdecydowałaś i na 100% Ci to życie ułatwi :) Fajnie, że tata Zosi się wykazuje:tak:
Madziu - fajnie, że już po Chrzcinach ;) Wszystko jeszcze przede mną...
Laski panna Pola jadła dzisiejszej nocy TYLKO RAZ!:-D:-D:-D Mało tego pospała mi od 6 do 8:30 , jestem wyspana jak nigdy!! Teraz obdoiła lewego cysia i śpi :)
miłego dnia mamusie :))

Dziewczyny jak sprytnie sie zorganizować robiąc w nocy mleko? No ja cały czas mam orkiestrę zanim się z tym uporam :-(;-)

Ja mam podgrzewacz obok przewijaka. Na noc zostawiam w podgrzewaczu butelke z woda 120ml i pod reka puszke z mlekiem MM.
A wiec w nocy jak widze ze sie kuba wybudza to ide zmieszac MM z woda z butelki, wytrzepac i wstawiam jeszcze do podgrzewacza. W tym czasie przewine Kube i biore gotowe mleko z podgrzewacza.
Maż i Maciek spia i ich wcale nie budzimy wiec raczej udaje nam sie szybko uwinac i ciuchutko ;)

syl lipa z wózkiem, mi kiedyś ukradli śmieci, które na minutę wystawiłam pod drzwiami i się ubierałam do wyjścia :-D bo były zapakowane w taką elegancką torbę i z góry papierem przykryte!!! więc ja nic na klatce nie zostawiam
cocca gratulujemy pierwszego ząbka
andrzelika powodzenia w nowej pracy
gola trzymaj się każde problemy można przezwyciężyć, oby zdrowie wam dopisywała, powodzonka :-)
anek Lena dostała swoje pieerwsze lalki od taty i się nazywają Zuzia i POla i jak mój mąż je tak nazywa bawiąc sie z małą to mam niezły ubaw, stary chłop bawiący się lalami :-D fajnie, że przemiana twojego chłopa trwa nadal i oby do przodu, ja mam prawko 10 lat i jeżdżę non stop, to daje dużą niezależność, zobaczysz spodoba ci się :tak:
mirelka ja jak byłam w 37 tc i szłam do chirurga bez kolejki to BABY też były bardzo oburzone i najgłośniej krzyczały! chamstwo :wściekła/y:
angie no to ładnie mas z teściową, życzę cierpliwości do piątku, trzymaj się i zdrówka dla Kingusi

My weekend spędzaliśmy intensywnie, w ciągłym ruchu, więc nie było za bardzo czasu na pisania ale podczytywałam was na komórce w wolnych chwilach :-) coś mi się ostatnio forum wiesza, też tak macie?
Mała teraz śpi, ale o 13 karmienie i potem dłuuugo spacerek, bo mimo iż słońca brak to jest ciepło tak z 7 stopni, więc trzeba korzystać. Lena ma nową umiejętność plucie jedzeniem na odległość :crazy: dziś upierdzieliła mi białą koszulkę i kanapę i oczywiście siebie :-p masakra, a z postępów fizycznych to zaczyna się dźwigać do siadania, robi tak zwaną łyżeczkę :tak: fajnie to wygląda!

My juz po wizycie u lekarza, gardzielko juz dobrze ale znow mamy antybiotyk na ta infekcje na brzuszku, och juz mam dosyc tych antybiotykow.

Gola no to Pola dala Ci pospac, mam nadzieje ze jej tak zostanie, albo przynajmniej czesciej tak bedzie spala.
Co do rodzicow to moja mama i tesciu w tym samym wieku, tylko moj tata rok starszy :-)

Martttika ja mam wieczorem naszykowana wode w butelce, jak sie Kinga budzi to tylko szybko wsypuje MM i wrzucam do podgrzewacza, zanim Kinga sie wybudzi i zacznie marudzic to jestem gotowa:tak:

Anek powodzenia w prowadzeniu auta, masz racje, duzo Ci to ulatwi, przede wszystkim zaoszczedzi czasu, wiec trzymam kciuki. Moja mama zdala prawko 30 lat temu i od tego czasu wogole nie jezdzi. Za to moja ciocia tez lata nie jezdzila a ostatnio stwierdzila ze czas zaczac i wszedzie juz jezdzi autem i jaka zadowolona. Ja zdalam prawko jak tylko skonczylam 17 lat i nie wyobrazam sobie teraz zycia bez auta, zwlaszcza w ire gdzie komunikacja miejska to porazka.

U nas sloneczko niesmialo wychyla sie zza chmur wiec zaraz wybywamy na spacerek bo Kinga wlasnie pojadla to trzeba wykorzystac zanim znow bedzie glodna.

Moje dziecko ma dziś fazę na spanie :szok: RANO 7-8 I TERAZ od 11 szok, no i spacer przed nami, więc też spanko, fajnie :-)
angie trzymaj się i zdrówka dla Kingi, na pewno będzie lepiej :tak:miłego spacerku

reklama
Gola no to widac ze marzenia sie spelniaja :-D super Polunia pospala i dala Ci sie wyspac,teraz masz zapas energii na caluski dzien :-D
margo moj tez podczas jedzenia zaczyna niesmialo pluc,jablko to tam pal licho ale marchewka jak pluje to mi sie nie podoba bo to ciezko potem schodzi :nerd: a z tymi probami siadania to jest super widok,taki maly szkrab i ma tyle energi ja sie smieje ze on brzuszek cwiczy zamiast mamy,caluski dzien poradzi sie podnosic do siadania,robi ta lyzeczke jak to napisalas wczesniej :-) moj wstal o 9,zjadl pobawil sie i po 10 juz znowu spal i spi nadal a Ja czekam zeby mu warzywka dac,mleczko i chce isc na spacer ale on se spi w najlepsze :-D
angie oj biedna Kingusia,wazne ze gardziolko zdrowe a z brzuszkiem oby jak najszybciej jej antybiotyk pomogl.A musze Ci napisac ze zrezygnowalismy z mleczka SMA i powrocilismy do Aptamil maly po tamtym mleku mial jeszcze gorsze problemy z kupami niz kiedykolwiek i sie okazalo ze to mleko SMA ma duza ilosc zelaza,najwieksza z tych mlek co tutaj maja ehh a i potem czytalam opinie innych mamusiek i zadna nie polecala tego mleczka tylko ten Aptamil :tak: o dziwo Sami nie ma teraz zadnych problemow z brzuszkiem ani kupkami po nim wiec jestem zadowolona i uzywamy Aptamila :tak:

Do góry