reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

A ja dziś pomyłam w 2 pokojach okna,firanki poprałam powiesiłam i idę na jakieś zakupy...mam nadzieję że mi nie zaszkodzą te okna bo czytałam różne opinie..miłego dnia mamuśki a dziś śliczna pogoda

reklama
oj dziewczyny, tak was czytam o tym sprzątaniu i już mi się nie chce. Jak sobie jeszcze pomyślę że za 2 tygodnie mamy się przeprowadzać i wszystko musimy umyć, posprzątać, wyprać dywany....... och mogę tak pisać i pisać. Do tego jeszcze święta i też trzeba posprzątać coś upichcić... ach na samą myśl mnie skręca.
Idę zrobić sobie herbatkę z imbirkiem bo mi niedobrze się robi :-(
Pozdrawiam i miłego dnia, u nas też słonecznie więc pewnie też zaraz wybędę na jakiś spacerek.

Zapomniałam jeszcze dodać że 13 maja mam USG :-)

Witam sie dziewczyny :-) U mnie dzisiaj tez piekna pogoda,ja juz jeden spacerek zaliczylam idac do poloznej a drugi zalicze za jakies 2h bo ide do lekarza rodzinnego :-) a potem moze na jakies zakupy ale jeszcze nie wiem.
Madzia tunika fajna tunika :-) Ale ja to bede raczej chciala szukac cos bardziej dluzszego zebym mogla do leginsow ubrac :-)
Mam totalnego lenia dzisiaj :oo2:

andrzelika okien tez mi nie pozwolono umyć. Z wewnątrz myła mama a z zewnątrz mąż. W zasadzie mnie pozostanie przygotować ciasta, zetrzeć kurze z 2 półek i pozmywać podłoge w sobote.
Reszta sprzatania to nie moja działka :tak: Ale tak jak pisalam już w pierwszej ciąży przezwyczailam sie że nie moge robić wszystkiego, i teraz nawet milo jest mi troszke odetchnąć.
Zreszta zamierzam odpoczywac ile moge bo od listopada bede mogla tylko pomarzyc o odpoczynku i znów będę chodziła jak bomba zegarowa - wiecznie zła na wszystko. A na razie lajcik :-)

julieet teraz jest bardzo duży wybór długich tunik, takich do legginsow, przynajmniej w moim pobliżu :tak: a jak nie znajdziesz nic fajnego w sklepach to poszperaj w Allegro/

Sprzątanie mnie omija, bo wracam jutro wieczorem, w sobotę jedziemy na święta do rodziny, a zaraz po świętach na kontrole do lekarza po Chinach i na wczasy do Sopotu (całe dwa tygodnie).
Posprzątam kiedyś przy okazji.

Co do zwiedzania to zwiedziłam: lotnisko w Moskwie bardzo dokładnie, lotnisko w Shanghaju trochę pobieżnie, a następnie hotel, zakład bardzo bardzo dokładnie, nawet 2 restauracje i pobliskie centrum handlowe.
Tyle mojego zwiedzania.

Wesołych świąt Wielkiej Nocy Drogie Ciężarówki.

Nimfii, obejdzie się bez allegro :-) kupiłam sobie dwie tuniko-sukienki do legginsów w Orsayu, akurat były przecenione więc wpadły mi sam raz i to w pierwszym sklepie, do którego weszłam, takie zakupy to ja lubię :tak:

A mi dzisiaj koleżanka powiedziała, że widać mi brzuch ciążowy hehe, wydęło mnie po sytym obiadku u babci, a że brzucha już wciągnąć nie mogę, no to pewnie coś tam widać

W związku z fantastyczną pogodą, spędzamy czas poza domem. Chłonę wiosnę, uwielbiam tę porę roku :)

Tomka - z dzidzią wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.

angie - fajnie, że tak ciepło przyjęto Twoją ciążę, to bardzo miłe, żeby zawsze takie wieści słyszeć.

HEJ KOBIETKI ale się stęskniłam za pisaniem z WAMI mam niezłe tyły bo pare dni nie miałam netu :( - ale już jestem :))))
Jutro idę do nowego gin. i nie mogę się doczekać aż zobaczę kropkę :) Wam też brzuszki rosną już ?? bo ja jeszcze trochęnie nie dam rady ściemniać w pracy - bo mam juz większy wiec chyba w maju oznajmię im tą nowine. Dziś nawet klientka mnie zaskoczyła bo zauważyła że się zmieniłam i że chyba wie dlaczego :) he he :szok:
pozdrawiam serdecznie

Witam dziewczynki

oj Kati- na niebezpieczne tory zeszła ta twoja klientka:-)

widzialam było o wypiekach. proponuję założyć wątek kulinarny, gdzie mozemy się dzielic dobrymi sprawdzonymi przepisami.
ja osobiscie ubóstwiam blog kulinarny (a przede wszystkim wszelkie ciasta i makarony) Kwestia Smaku - Przepisy kulinarne
jeszcze sie nie zdarzyło zeby danie z tego blogu nie wyszlo. nawet m się zachwyca

julieet- tak, mało spię w nocy, własciwie zasypiam nad ranem. mam bardzo dziwne bóle stawów (takie tez mialam w pierwszej ciązy) nie wiem skąd to się bierze, ale nie pozwala mi spac, mam caly czas wrazenie ze mi mdleją nogi i ręce. Dosypiam w dzien. boje sie ze mi tak zostanie

nimfii- mama! jak ja cię doskonale rozumiem....;-) ale korzystaj z lenistwa. ja czasem wykorzystuję gorszy dzien i prosze m zeby posprzątał chatę, ze niby sie zle czuję, wczoraj posprzątał łazienkę, wymył podłogi i powycieral kurze. mi pozostalo ogarnięcie nieładu, bo niestety moj facet i owszem brud widzi ale bałaganu juz nie

Madzia- fajna tunika! ja się zbieram na zakup spodni na lato, mam ciązowe ale na zimę, przydadzą się na koncówkę

Tomka- myslalam, ze trafi ci się choc jeden dzien wolny na male zwiedzanie :)

ja mialam isc jutro do ginka ale za pozno zrobilam badania, wyniki beda w niedziele, czyli pojde do niego w poniedzialek

reklama
Dzień Doberek dziewczyny, ależ piękna dzisiaj pogoda!
Ja już od dzisiaj mam L4, ale przyszłam do pracy pozamykać wszystko, przekazać itp, zostanę do 12.00 i WOLNOŚĆ, ale się cieszę. Będę mogła dojść do siebie, może będę mniej wymiotować, nie bede taka przemęczona i zestresowana. Pogoda cudowna, mieszkam koło lasu, więc odżyję i będę mogła cieszyć się ciążą.

Miłego dnia babeczki.

Do góry