reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

kasiek ja też dostałam link po potwierdzeniu, ale teraz po miesiącu jeszcze dostałam,żeby potwierdzić adres, bo niby mają wysłać te próbki zobaczymy, ale ktoś tu pisał, że dostał misia

reklama
Ja dostalam z Bebilonu misia białego i kaszkę, którą pożarła moja dorosła córka:), dostałam też próbki z Johnsona ale nawet dziś położna mi odradzała tę firmę!! Oliwki używam, jest OK. Dostałam jeszcze od Pampersa starter ale to z Niemiec i odebrałam paczkę z Eumom (to co dostałyście chyba w szpitalach)- wielka paczka z próbkami, łyżeczka i plecak. Wysłałam jeszcze z Hippa i czekam. Miałam też czapeczkę i rękawiczki od Loveli.
Tu możecie nivea przetestowac i wysłać opinie - NIVEA

My już po bilansie, mój syn jest i większy i cięższy niż powinien. Waży 6,74 kg:szok: a to dopiero 3 miesiące, jeszcze troche i nie dam rady go podnieść. W 5 miesiącu (pomimo cycowania) mam go zacząć dokarmiać bo będzie głodny. Położna powiedziała,ze będzie wysoki:)
Miłego dnia!

Andrzelika Olek ma biegunki prawdopodobnie od nietolerancji pokarmowej na laktoze ale muszą to potwierdzić badaniami.Sporo niemowlaków ma z tym problem ale zazwyczaj do 3 miesiaca się to normuje a u Olka nic nie pomaga. Dziś już były 4 kupki od rana :( znowu smecte bede musiała mu dać. Najgorsze jest to że tyłek ma tak odparzony a nic nie działa, teraz na recepte pimafucort mamy, każda zmiana pieluszki to ryk tak się mały boi, chusteczek nie używam narazie tylko myje mu pupe ( w przychodni musiałam) Lekarka się dziś dziwiła że on tak dużo waży 7300 przy takich problemach. Od poniedziałku rehabilitacja znowu, tym razem bede jeździć wózkiem i autobusem bo nie mam już siły nosić go w nosidełku ani pakować wózka do samochodu. Jestem dziś 16 tyg po porodzie a nadal krwawie jak coś dzwignę. Ginekolog twierdzi że ok się goi macica po cesarce.

my już po krótkim spacerku, mały dosypia a ja prasuję i przebieram ubranka bo połowa już za mała

ja się logowałam na Bebilonie w ciąży i misia nie dostałam:no:, jakiś czas temu znów się logowałam to dostałam tą paczkę ze śliniaczkiem

Winki współczuję przeżyć na lotnisku i podziwaim Cię, ja mam problem żeby się autobusem z Wojtkiem wybrać, a gdzie tu myśleć o samolocie:-)
helenka super że masz receptę, jednak troche się biedna naczekałaś

w szpitalu do tych pudełek dla dziecka była jakaś ankieta, wypełniłam ją i dzwoniła do mnie babka z GFK Polonia i zaproponowała udział w jakimś programie że bedę zapisywać co kupiłam dziecku (żywność i kosmetyki) i im wysyłać, zgodziłam się przysłali mi parę druczków ale często zapominałam wysyłać bo nie miałam czasu ani pamięci a dziś nas spotkała miła niespodzianka, przysłali nam w podziękowaniu za współpracę Śpiewający Ślimak Firmy Fisher Price, FISHER PRICE Sklep z zabawkami,hurtownia zabawek oferuje lego,klocki lego, playmobil,zabawki,zabawki dla dzieci,Kraków super Wojtusiowi bardzo się podoba:-)

helenka podać ci nazwę dobrej maści mój Alan miał odparzenie jakby wrzątkiem był polany robiłam wszystko jak pediatra przepisał mi to maść już na drugie dzień był efekt a po trzecim zeszło

Witajcie Kochane,
Ja jak zwykle musze nadrabiać
Nadia już dzisiaj się czuje dobrze, zapomniała chyba już o szczepieniu, no i w końcu zaczęła jeść, w nocy na śpiocha jej cyca wpychałam do buzi aż w końcu zaczęła jeść :tak:

Winki
ja tak jak dziewczyny, podziwiam Cię za te podróże i współczuję przeżyć
Angun zapomniałam napisać, Laret sprawuje się świetnie na naszych polskich dziurawych chodnikach J, no ale niestety jest cholernie ciężki i sama do tramwaju nie wejdę :/ zazdroszczę tej chusty, my też mamy ale Nadia się drze w niebogłosy, ale nie rezygnuję i co jakiś czas próbuję ją trochę ponosić :D
Anna życzę udanej walki z katarem
Andrzelika a ja Ci zazdroszczę tego ciepła od kominka bo u mnie ciepło jest ale nie mogę Nadii ubrać tylko w bodziaka z krótkim rękawkiem , a szkoda bo mam ich tyle i ze wszystkich wyrośnie L
Gola ja też chyba się musze wybrać z Nadią na basen bo w wannie uwielbia pływać więc na basenie pewnie będzie wniebowzięta :D
Helenka gratulacje za „wywalczenie” recepty hehe J

Moja mama załatwiła mi z pracy kartę MultiSportu , będę płacić 100zł miesięcznie a mam wejścia na baseny siłownie fitness itp. I właśnie ją dzisiaj dostałam, więc od jutra zaczynam się brać za ujędrnianie swojego ciała hehe J, mam nadzieję że na zapale się nie skończy :p

No i musze się Wam pochwalić że dzisiaj byłam w H&M i kupiła sobie sukienkę w rozmiarze XS :szok: :szok: czyli wracam do formy :)

mycha daj spokój jak jeszcze zacznę gotować to sauna nie raz temp 29 stopni okropieństwo, ja czasem to na waleta muszę chodzić haha :-D

reklama
Mi na odparzenia pomogło tylko jedno krem nivea baby s.o.s. Krem S.O.S. NUTRI SENSITIVE NIVEA BABY - NIVEA u nas po kremach czy maściach od pediatry to było jeszcze gorzej tylko to nam pomogło.

U nas nocka w miarę tylko ja się bardzo męczyłam bo miałam mega ból głowy;/ Rano szybko posprzątałam, obiad się piecze - robię pizzę;) Czekam zaraz na przyjaciółkę ma wpaść na kawkę - dawno u mnie nikt nie był... jutro szkoła;/

Dziewczyny przechowywała ktoraś swój pokarm? wiem, że w lodówce może stać 12godz a ja potrzebuję dziś ściągać na jutro, jak się go odmraża tzn ile czasu przed podaniem?

Do góry