reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Hejka :-)
gola i u nas spagetii właśnie skączyłam robić a wcześniej naleśniki smażyłam i chyba się przeżarłam ciężko mi i nie dobrze stara a głupia łapczywie się nawpychałam :wściekła/y:
winki dzielna kobietka jesteś a że ciężko z takim dzieciaczkiem to na pewno moja kuzynka z Lądynu też do Polski przylatuje to opowiadała jacy ludzie są bez serca i obojętni za chinę nie pomogą.
helenka super że z tym mleczkiem ci się udało :-)Kurczę ale wy dziewczyny za te mleka płacicie dobrze że u nas cyc mleko daje ;-)
andzelika rozbawiłaś mnie tą gimnastyką :-D:-D

U nas nocka super aby takich więcej małą usneła przed 22 i wstała o 4 na jedzenie i masowanie brzucha zagazowanego ale o 5 zasneła znowu na brzuchu do 8.30 Chcę tak codziennie :baffled: Wiecie co zauważyłam że Martynka uwielbia spać na brzuchu i tak dłużej mi śpi a zawsze po 30min a teraz kładę ja przynajmniej raz dziennie po południu na brzuszku i śpi mi 3h właśnie śpi od 14 pediatra powiedziała że nie ma nic przeciwko jak mam ją na oku ale wiem że nie przytyka sobie buźki i kładę ją nad ranem a na plecach nie lubi biję się na śpiocha rękami :-D
O 11 byliśmy na spacerku ale 45min bo zimnica była i mała wstała :-p
A ja dziś mam lenia kolejny dzień i nic mi się nie chce

Dziewczyny jakie kupujecie foteliki większe?

mi się coś takiego podoba ale sama nie wiem jeszcze bo mała mi wyrasta z tego co mam a do takiego trzeba chyba 9kg czy tak??
FOTELIK SAMOCHODOWY 4BABY WEELMO 9-25 KG + GRATIS (2155849734) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
reklama
niuniunia ja mam zamrożonych parę pojemniczków i odmrażam jakieś 15 min przed podaniem
tzn wyjmuję wkładam do ciepłej wody, wymieniam ją co jakiś czas na ciepłą potem jak się rozpuści podgrzewam i GOTOWE :)

Ostatnia edycja:
Anna, widzę, że wstawiłaś takie zalecenia jak mi podali w szpitalu ale ja się bałam dłużej niż dobę trzymać w lodówce, kurcze, 3 dni to wydaję mi się długo...:sorry2:

Ja zwykle odciągam rano na następny dzień na nocne spanie, czyli wychodzi, że trzymam 36 godz.
Niuniunia my tez ostatnio leczyliśmy odparzenie, pomógł właśnie SOS Nivei, Clotrimazol i częste wietrzenie dupci.
Martttika trzymaj się kochana, jedz więcej bidulko, bo niedługo zostanie tylko twój cień, szczególnie po tych przejściach. Jak masz wyeliminować nabiał z diety, to kup sobie Calperoz 1000 w kaps., to jest wapń, trzeba go uzupełniać w diecie bezmlecznej (ja go biorę).

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki :-)

jutro mam znowu wolne od zmiany opatrunku, więc juz zmierzam ku lepszemu:happy: narazie jednak do drugiej cycy nie moge sie dostac laktatorem (niestety), więc ściągam ręcznie po trochę i teraz mam w głowie juz tylko jedną myśl mam rzekę mleka. :tak: Oczywiście, żeby tak wszystko ładnie i prosto nie szło (to byłoby zbyt piekne:baffled:) muszę ze swojej diety wyeliminować nabiał :-( Filipek ma ciągle bardzo sucha skórę i nie mogę znaleźć przyczyny:-( od dzis robie listę co jem, może tak będzie łatwiej. Ogólnie ja po 10-dniowej kuracji antybiotykowej wyglądam jak chodzące zombi, ale cóż... Nie mam jak Was doczytać co przez dzień naskrobałyście, więc może później jak znajde chwilkę to nadrobię zaległości:tak::-)

reklama
i my po spacerku spacerowałyśmy do 17stej, fajnie cieplutko tylko szaro i buro dookoła, słoneczka brakowało:tak:
Angun fajnie że udało ci się kupić chustę w tak fajnej cenie, za nową trzeba dać ponad 200zł:tak:
martttia trzymaj się dzielnie:tak:

Miłego popołudnia Wam życzę:tak:

Do góry