reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Dzień dobry lasencje:)

Kurcze, tak czytam o Waszych wyprawach na basen i też baaardzo bym chciała, młoda od urodzenia uwielbia się kąpać, więc może i basen by jej spasował:tak:
Nocka nam minęła ok, Pola teraz śpi.
Ssabrinaa mój na Allegro kupił Poli takie nosidło - ale jeszcze nie stestowaliśmy:
Nosidełko WOMAR Zaffiro N15 bonusy MANUFA (2007025648) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nie wiem czy to dobre, czy nie - ponoć za sztywne, jak pisały laski, które się znają, ale D kupował je, nawet nie wiedziałam, ale i tak się cieszę, pewnie wykorzystam nie raz - zwłaszcza do sklepu u nas na osiedlu i do kumpeli , blok niżej :tak: Czy na spacerk iw plener, u nas blizko las , a za blokiem naszym same łąki i pola - cudnie :) Ale w chustę też chciałabym się zaopatrzyć, na dłuższe wyprawy w plener będzie w sam raz, moja babcia wiązała moją mamę i jej siostrę w koc, albo prześcierdało i tak chodziła, umie wiązać to mi pokaże , inna sprawa czy ja to opanuję, bo to chyba nie jest takie proste...

andrzelika - właśnie an fatch widzę, że Alanek często w samym bodziaczku z krótkim rękawkiem ,ale jak macie tak ciepło, to jemu jest w sam az:tak:

Obiad mam już zrobiony - zupa z wczoraj, a na drugie na szybkensa spaghetti

PS u nas tez szaro buro i brzydko, ale jak Pola wstanie i się nakarmimy wyruszamy do Lidla i na krótki spacerek ...

Ostatnia edycja:
reklama
Angun, pozycje poziome są generalnie nie polecane-szczególnie nie są dobre na bioderka. Ja noszę na razie tylko w kieszonce, a niedługo zacznę w 2x-ale to dziecko powinno bardzo stabilnie już trzymać głowę. A protesty są jak najbardziej normalne na początku, bo dziecko musi być mocno dociśnięte, a to nie zawsze odpowiada. Niektóre dzieci przestają dopiero protestować jak zaczynają siadać i nie muszą już mieć w chuście zawiązanych/unieruchomionych rączek. Lena też przy wiązaniu czasem protestuje, ale później sobie błogo śpi.

Co do basenu to my jesteśmy zapisani od kwietnia, ale nie wiem czy się załapiemy, bo tam takie kolejki są. Czekamy na info. Jak się nie uda to mamy pewne miejsce od września.

Ostatnia edycja:
Niuniunia a co zaznaczyłaś, że czekasz na misia z Bebilonu. Ja doczytałam, ze misia dostanie się tylko jak jest się w ciąży. Albo jest miś albo ta druga opcja ze śliniaczkiem.A Ty jak doczytałas. Może ze złej strony zamawiałam czy jak?:confused:

Dzien dobry mamusie..

Fakt ,jestesmy podroznikami i lotamy ciagle ile sie da.Tatusia skreca ,ze nie byl w Tajlandi tej zimy ( i zeszle tez) .Jak jestes szwedem to MUSISZ wbic do Tajlandii w lutym ,zeby sobie humor poprawic. Najpierw ciaza ,teraz bobik. Ale postanowilismy ze w przyszlym lutym na bank.
Dlatego dziecie moje zostalo zapisane od marca 2013 do przedszkola i juz dostalo miejsce. Tutaj dzieci ida do przedszkola jak potrafia stac ,zazwyczaj kolo roku. To w sumie grupa zlobkowa ,ale razem z innymi przedszkolakami.
Jak uczylam sie szwedzkiego to mialam ze szkoly praktyki jezykowe w przedszkolu. Idealna ta grupa maluchow. Ledwo sie gramola ,ale cale dnie na podworku. Przedszkola tutaj sa swietne. Jedna pani na 3 dzieci. Ciagle na dworze. Niezaleznie od pogody. Za to szkoly sa bedznadziejne.
Olus wiec 1 marca za rok bedzie przedszkolakiem :-):-)

Pepsi - mam nosidelko BabyBjorn - nosidełko ORIGINAL - Czarne (2156511702) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
,ale niestety Oli tylko czasem je lubi ,a zazwyczaj nie. Myslalm by je wziac ,ale jak pomyslalam ,ze bedzie ryk, to mi sie odechcialo taszczyc jeszcze to nosidlo w rece. Teraz troche zaluje. Raczej nastepnym razem je wezme.
Ponko .-ja zawsze wiedzialm ,ze chce miec dzieci ,ale zawsze bylo za wczesnie. Jest przeciez tyle innych fajnych rzeczy do robienia. Tak ze Oli przyszedl w doskonalym momencie. Mam 31 lat:-)

Wiecie co jest smieszne ,ja mam ta pogode co wy tylko kilka dni wczesniej. tak 2-3. U mnie dzis lsoneczko ,cieplutko ,jakies 10C. Wiec do was to jutro pojutrze zawita.

Asia333 - ja karmie cyckiem i butelka. Z butelki tylko MM ,bo jestem za leniwa na odciaganie ,wole glodomora przystawic. Mam Butelki TT i wczoraj oficjalnie przeszlismy na smoczki 2. No oko dziurka wyglada identycznie ,ale mleko szybciej leci. Pierwszy raz Oli chyba byl zaskoczony predkoscia ,ale po chcwili sie przyzyczail. Zmienila smoki we wszystkich butelkach. Mam ich 6.
Mirelka -co to za stres ,ze biale cialo. Ja mam duzo ciala ,do tego bialego ,a biegam na basen jak tylko mozemy. za dwa tygodnie zaczynamy plywwanie malcha w grupie. Beda same bobiki malutkie ,wiec automatycznie wszystkie mamy beda krotko po porodzie i wszystki po zimie. A basen jest cudowny. Oczywisci poza rbanem przed i po ( szczegolnie Po) A jak stres ,ze jestes biala ,to wbijaj na solarium kilka razy.

Andrzelika -kobieto ile Alanek je ,ze jedna pucha 800gr. starcza mu na 5 dni. Olinkowi taka pucha na jakies 10-11 dni starcza.
Dzieki za zumbe. Dzis ambitny plan cwiczen.

Anna -dzieki za podpowiedz. Moze Wlochy nastepnym razem. Butla przy ladowaniu tez. No oni sa przeczuleni na lotniskach ,choc mozeto dobrze. Ale drazni mnie mini lotnisko w poznaniu ,gdzie sprawdzaja wszystko ,buty ,paski ,itd. Nikt z terrorystow o Poznaniu nie slyszal a tam takie akcje odstawiaja.
A kto wie co tam w serze upchnelas. :-D Zdrowiej kochana

Gola -na basen zasuwaj. Jak nie na zajecia to na 20 min ,pokapania Poluni. Zobaczysz jaka dla nie frajda

Milego dnia. My uciekamy na spacerek.

Dzięki Pepsi, czyli to normalne,że moje dziecko protestuje z powodu takiej bliskości :-)
W tym podwójnym krzyży rzeczywiście dziecko musi dobrze główkę trzymać, więc chodziłam tylko z podtrzymywaniem moją dłonią, ale spróbuję kieszonkę.
Dziś Mały zaczął wydawać z siebie nowe dźwięki, kurcze, jak sobie pomyślę, ile mnie ominie, jak wrócę do pracy... Dzisiaj zalogowałam się na portalu niania.pl, szukam też tzw.pocztą pantoflową, bo dobrze mieć kogoś z polecenia.

Moje dziecię ładnie sobie leży na brzuszku i bawi grzechotami na macie :-D
Chyba zaraz się zbierzemy na spacerek, bo się trochę przejaśniło.

Angun, ja też mam LL, niebieską w pasy :-) Ale karmić się boję w chuście, w sumie to mam jedno sprawdzone wiązanie krzyżowe które sprawdza się już od 3 miesięcy i przy nim pozostałam zarówno ja jak i mój A. który ostatnio częściej tak nosi Filipka niż ja :tak:

Ja mam dzisiaj chwilę dla siebie. Filip śpi już 1,5h a ja zdążyłam umyć i wysuszyć włosy i wysprzątać pół domku. Jestem z siebie dumna, rzadko mam do tego motywację ;-) Dzisiaj jest 6 stopni więc lecimy na spacer później. Teraz zrobiłam sobie herbatkę i mam sorbet gruszkowy w zamrażarce to muszę go spałaszować :-D ooo mój chłopiec się obudził :p nici z lodów

Witam wszystkich.
Po 5 godzinach siedzenia w kolejce mamy receptę na mleczko. Wkońcu. Olek nawet dzielnie czekał. Byłam dziś zszokowana bo nie znalazłam nigdzie miejsca w przychodni żeby małego przewinac a zrobił mi dwie kupki. Najpierw przewijałam na srodku holu na krześle a później w gabinecie lekarskim.Masakra , ale i tak najwazniejsze ze mamy mleczko, bo miesiecznie potrzebuje 10 puszek po prawie 40zl. Pani alergolog mnie pocieszyła ze jak biegunki nie przejda do kwietnia to do szpitala małego położy na badania.

winki fajnie bedzie mial Olinek,codzienny kontakt z innym dzieciaczkami,wyszumi sie w takim przedszkolu :tak:
ponko no to ladnie Ci pospal Filipek moj w domu spi po 20-30 minut gora jedynie na spacerze robi sobie dluzsze drzemki :tak: lody,zjadla bym jakies tez :-D narobilas mi smaka :tak:
helenka super ze masz recepte,w koncu sie wam nalezy :tak:

My tez zaraz na spacerek bedziemy uciekac :-) jest chlodno ale jest znosnie :-)

My po spacerze, Alan śpi a ja dokańczam gotować obiad :tak: fajna pogoda tylko pochmurno i wieje

Gola tak inaczej by się ugotowałam, a jemu to odpowiada,że ma gołe rączki i nóżki jak każdemu dziecku... ;-)

kasiek- na email po czasie przychodzi potwierdzenie żebyś ty im zaznaczyła,że zamawiałaś mi ostatnio przyszło takie potwierdzenie, po miesiącu no i teraz czekam na paczuszke zobaczymy, a tam było zaznacz czy w ciąży czy pierwsze dziecko... gdzie ty powędrowałaś , że tylko wyczytałaś, że dla kobiet w ciąży hehe :-D

Winki kochana Alan je co 2 godziny w dzień :-D i w dodatku obiadki i pije...dlatego 800gram starczy mu na 5 dni :tak:

helenka
to od mleka te biegunki czy jak? Masakra z tym,że dzieciom nie ma gdzie przebierać pampersów...

reklama
Andrzelika bo ja zaznaczyłam, że pierwsze dziecko i w trakcie zamawiania na tej stronie Bebilon wyskoczyła mi opcja, że moge tylko zamówić te próbki bebilonu i poradnik. Gdybym zaznaczyła, ze jestem w ciąży to wyskoczyła by mi opcja,,Prezent dla maluszka" , którym jest miś ale wtedy musiałabym zaznaczyć termin porodu a w rozwijaku można wybrać tylko daty 2012 albo 2013.
Wiem bo próbowałam przed chwilą.
Po dokonaniu rejestracji dostałam link na maila, w który tylko musiałam kliknąć. Rzadnej innej wiadomości od Bebilonu nie dostałam.

Do góry