reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

hej mamusie
prawda cisza od rana:tak:u nas też pogoda do bani:tak:
winki podziwiam, radzisz sobie świetnie z Olinka mały podróżnik będzie:tak:
onanana ja już o 8smej umalowana dla mnie to taki codzienny rytuał jak wstaję:tak: fajnie z basem, też bym poszła ale jakoś przeraża mnie paradowanie w stroju kąpielowym, blade ciało po zimie itp:zawstydzona/y:
Angun fajnie że masz już chustę mogę wiedzieć ile płaciłaś :-)
asia333 ja używam jeszcze smoczka z najmniejszym przepływem 1 ale mam zamiar zmienić na 2, smoczki mamy z TT:tak:

moja mała właśnie zasnęła, ja już zakupy weekendowe mam zrobione m przed pracą był w sklepie, obiad przygotowany,kwiatki podlane, może na spacerek popołudniu wyjdziemy o ile nie będzie padać:tak:

jak ktoś lubi oglądać w weekend filmy to polecam IN TIME ( wyścig z czasem) z 2011roku, z Justin Timberlakem:tak:

Miłego dnia życzę po mimo szarugi za oknem:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hey dziewczyny u nas super noc zleciała, ale ukrop w domu okno otwarte w łazience i sypialni a w salonie 27 stopni... nic nie czuć chłodu a mamy kominek i niestety temp nie ureguluje... ciepło na dworze i dlatego, mały jest tylko w body w sypialni wiadomo mniej bo do 24 stopni, ale i tak gorąco w mrozy to była temp ok...teraz Alan drzemie ja posprzątane obiad uszykowany i siedzę... później na dwór pójdziemy 11stopni tylko buro ;-)

katerinka zumba jest w linkowni ;-) onanana dodała , ja zasłaniam rolety do połowy i robię wszystko tv gra ja tłukę się w garach... Alan zawsze odróżnia przez to dzień od nocy w dzień jesteśmy tylko w salonie i robimy wszystko, a w nocy w sypialni jest mrok i tv już nie gra cisza na maksa dziś Alan spał od 20.30do 6 rano zjadł i poszedł spać do 8 i tak jest co dzień

cocca
- a dawałaś mu viburcol?

onanana- moja mama jest opiekunką i mam młodszą siostrę od siebie o 6 lat ja zawsze opiekowałam się dziećmi dlatego tak bardzo je kocham.. a moja mama jest niczym ta z tego JEZYK NIEMOWLĄT HEHE ona takie ma podejście do dzieci szok lepsze niż ja wie co i jak tyle już wychowała pociech innych ludzi :-)

ponko fajne takie zdjątka też chcę Alanowi jakieś sesje porobić i wywołać:tak:

margo mój Alan drzemki robi takie,że jak wstanie o 8 zje pobawi się to o 10 już drzemka o 12 wstanie lub 11 zje pobawi się z 2godz i znów drzemka, jest tak,że 2godz zabaw i 1godz drzemki ;-) tyle,że ja bawię się z nim i ogółem i on jest wtedy zmęczony

mycha
nie mam pojęcia mój Alan je bez problemu po tyle,że długo śpi do 5 godz po szczepieniu w dzień

helenka- ja niestety też kupuję MM i płace za puszkę 43zł, a a jedna starcza mi na 5 dni i teraz co raz więcej je więc nie długo na 3 dni starczy

ponko ja też byłam opiekunką :tak: pewnego czasu uwielbiam dzieci zawsze chciałam mieć 3 lub 4 jeśli by finanse na to pozwoliły póki co to z jednym ciężko finansowo, drugie może za 2 lata

kati
super że jesteś :-)

winki współczuje tak to już jest z tymi podróżami dobrze,że szczęśliwie dotarłaś do domu i już święty spokój swoją drogą pozazdrościć ci to basen, to siłownia i loty ciekawe życie masz :-)

Hejka!!!
Ja zakatarzona i Tymcio chyba troszkę przejął ten katar...troszkę ma w nosku wydzieliny....no ale będziemy psikać wodą do nosa.Marudny na szczęście nie jest i teraz drzemie.
Mycha mój po pierwszej szczepionce(miał 2 miesiące) miał dość długą przerwę w jedzeniu i był bardzo grzeczniutki i spał więcej.To normalne.
Winki mój szacuneczek... ja właśnie planuję butlę w czasie wzbijania się w górę mu dać żeby uszu nie zatykalo...a jak bedzie płakał...no cóż współczuję komuś kto będzie siedział obok:-D.... Ogólnie to na lotniskach w Londynie to oni posra... mają w glowie, jak leciałam to też walizkę mi ostro przetrzepali a w Paryżu na kontroli ser zabrali:szok:!!!Że niby ładunek wybuchowy ukryłam w Roguefotcie:-D.... za to zupełny luz panuje na lotniskach w Italii:tak:.

Anna mam nadzieję że katarek sie mocno nie rozkręci!!
Mirelka na szczęście ja nie musze paradować w stroju. Moj D. wchodzi z małą do wod a ja (jak większość mam) stoję na brzegu i cykam fotki hehe

Ja strój kąpielowy zakupiłam 1 częściowy bo brzuch jeszcze nie ten....może na wakacje da radę w 2 częściowym się pokazać:-)...Ja pewnie też jestem blada po zimie ale co tam....liczy się zabawa:tak:

Też mam już chustę, Mam natibaby w paski, na razie paradowałam z Tymkiem tylko po domu...nie protestował

Hej maminki :-)
My juz na nogach,maly wlasnie zladl butle i lezy w lozeczku,cos gada cos marudzi :tak: noc minela nam dobrze pomijajac fakt pobudki o 21 i zabawy do 23 pierwszy raz mu sie cos takiego zdarzylo no ale mam nadzieje ze i ostatni :-D
winki zgadzam sie z pepsi,nosidelko w takiej sytuacji i w takich wyjazdach samotnych z Olinkiem bedzie bardzo fajnym rozwiazaniem jak i dla kregoslupa tak i do rak :tak:;-)
asia Ja uzywam teraz z 2 dziurkami tym od 1-3 miecha ale za jakis czas bede kupowac z 3 dziorkami i one sa od 3-6 miesiecy a mam smoczki z Aventu :tak: na razie widze ze maly sie jeszcze nie meczy przy piciu wiec jest ok.
onanana super z tym basenem,juz zazdroszcze :tak: u mnie pogoda tez jakas nieciekawa wiec sie bardzo ciesze ze maly wczoraj spedzil az 3,5h na dworze bo dzisiaj to moze pojdziemy ale na krotki spacer :tak:
AnnaJ zdrowka dla was kochani,oby chorobsko szybko was opuscilo ;-)

Mirelka kupowałam na All używaną, zapłaciłam 70 zł.
Anna- wracajcie szybko do zdrówka!
Onanana ja się też chyba skuszę na ten basen, może najpierw pepsi podpytam, bo ona się od kwietnia z Małą wybiera, tam gdzie i my może się wybierzemy?
Anna a jakich wiązań używasz? Ja narazie tylko próbowałam podwójnego krzyża, mam wrażenie, że Mały jest trochę w nim ścieśniony i może mu niewygodnie?
Mycha jak nocka minęła? Mi Artur przy 1 szczepieniu też dużo spał i mało jadł.
Andrzelika u moich rodziców kominek też daje czadu, aż muszę Artura do nich do sypialni przenosić, bo płacze, że mu za ciepło albo rozbierać do body, jak ty Alanka. Niestey cięzko regulować temp.paląc w kominku.

Fajnie macie z tymi chustami Ja sie chyba skusze na to nosidelko bedzie praktyczniejsze dla mnie i malego jak musze wyjsc do sklepu na szybko czy chociaz polazic tak bez wozka :-)

Ja sie ostatnio zastanawialam co slychac u innych nasz dziewczyn,ktore przestaly do nas zagladac np.kachutka juz dawno jej nie bylo ciekawe co tam u jej dziaciaczkow i niej slychac,albo anus0207 tez sie juz dlugo nic nie odzywa,mary-beth tak samo.......
A ostatnio bylam na listopadzie 2012 i fajnie bylo poczytac i po wspominac jak to bylo rok temu,problemy z sennoscia i cycami a i kibelkowanie :tak:

Angum dlatego chcemy centralne, a jeszcze mamy takie drzewo cienkie i mega ognia daje przydały by się klocki i było by więcej żaru przez co by tak nie grzało

reklama
Do góry