reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Hej dziewczyny. Tyle produkujecie, a ja mam czas tylko przeczytać a nie odpisać i już nie wiem co chciałam której powiedzieć.

U mnie masakra. Znaczy się egzamin, który miałam mieć w niedzielę został odwołany :angry::angry: Mamy zajęcia grupa podstawowa (80os) + grupa zaawansowana gdzie ja jestem (10os) i ta podstawowa wysmarowała do dziekanatu pismo, że babka od historii jest wredna (pierwsze słyszę), że zmieniła warunki egzaminu (taaa, miało być 70 pytań a było 40 i miała odejmować punkty za złe odpowiedzi a tego nie zrobiła). Aż żal d.. ściska a ja nie wiem, czy ja jestem na studiach na wyższej uczelni czy w przedszkolu. Tak czy siak, babka już nie pracuje u nas w szkole. No po prostu fantastycznie, oblała 99% roku bo się nie nauczyli a oni piszą pismo żeby ją zwolnić. No i cały plan teraz nam się sypie, bo ona miała wykładać jeszcze dwa przedmioty w tym semestrze i nie ma kto ich poprowadzić. Swoją drogą kto poprowadzi poprawkę??? Ja już nic nie rozumiem. Jestem zdruzgotana tym, co się dzieje na moich studiach. Ja tam poszłam, bo dla mnie te studia to wielka pasja, ja to uwielbiam i chłonę. To nie podstawówka, tu nikt nikomu przychodzić nie każe, jak się nie podoba niech się przeniosą gdzie indziej. Wariactwo, brak mi słów.

reklama
Mycha dzięki za przepis a na jaką blachę te proporcje podałaś?/Bo ja chcę zrobić na tą dużą od piekarnika :-)
andzelika,nimffi z chęcią zerkne te na linko co podaliście..:-)
Mała mi marudzi od rana masakra nic zrobić nie mogę ..uciekam pa

Syl, Anek, Onanana jak tam u Was? U mnie dziś znów marudzenie:no:Muszę dzis wyskoczyć po ten viburcol. zapytam o ten specyfik, o którym tu pisała Onanana.Och dziewczynki patrząc na moja córkę wczoraj i dziś to widzę, że trudny czas przed nami z tym ząbkowaniem.No ale damy radę. Ja wczoraj posmarowałam małej dziąsełka taką maścia ,,Bobodent". Mój m jak wracał z pracy to kupił. Taka mała tubka i 20 zł:szok:Sama nie wiem czy to cos dało bo jak moja Oleńka wpadła w atak szału to do samego kąpania nie mogła skończyć. To był jeden z gorszych dni od jej urodzenia. Nawet po szczepieniach tak nie marudziła.
Nic nie pomagało ani mata, ani hustawka, ani leżaczek a na końcu to i noszenie było do d... i tak ryk i tak:szok:

kasiek oj współczuję trudnych dni, my wczoraj taki mieliśmy dziś tak sobie mała się właśnie obudziła leży w łóżeczku i się wierci, na razie nie płacze, oj musi przetrwać te ciężkie dni, trzymaj się dzielni:tak:

Witajcie dziewczyny!
Fajne te stronki, skorzystam szczególnie z tego kalkulatora.

Co do kg, to u mnie faktycznie mały pikuś z tymi 10kg, u was poważniejsza sprawa, ale radzicie sobie świetnie! Bo 3-4 miesiące po porodzie pozbyć się 20kg, to naprawdę wyczyn!

my mamy masakrę- noc przespał, ale dzien..., kasiek a powiedz coś już dawałaś i skąd wiesz że ząbki, bo ja nic nie widze i tylko się domyślam ale może być przecież milion innych rzeczy

Anna - odnośnie kółek i wóziora, to mój chłop, był ze stelażem i w sklepie mu powiedzieli, że odwrotnie kółka założył, posmarowal m ufacet jakimś preparatem łożyska i przełożył kółka. A D. jak wrócił to i tak stwierdził, że tych kólek nie da się dowrótnie założyć i pewnie to przez łożyska gorzej się jeździło :-) Wszyscy i tak wiemy jak jest, hehe

mirelka - no to następnemu dzidziowi idą zębole, oby wyszły i obyło się bez bólu!!

maggipka - ja przytylam też równo dychę, w tej chwili mam -1 kg mniej niż przed ciążą, zawsze bylam taki szczypior wyścigówa

ponko - szok! Biedna , tyle się uczyłaś, ale ta nauka nie poszła w las, i tak i tak będą Wam musięli zrobić poprawkę, zgadzam się z Tobą w 100 , jak ktoś myślał, że będzie bąki zbijał, to mógł się w ogóle nie wybierać na studia

Polcia wstala ok 9:50, zjadła cycka, chciałą odkurzyć i tak zaczęła wyć, że szok! A przecież lubiła odkurzacz i suszarę (która niestety szla jeszcze miesiąc temu u nas 24/na dobę, bo pomagala przy brzuszku), nie wiem co jej się stało, odkurzyłam tylko u Niej w pokoju, a teraz śpi, więc też dupa kacza, bycza i indycza:-/

PS Kasiek - współczuję Oleńce i Wam - bo i kolki i ząbkowanie, wymęczą i dzieciątko i rodziców! I jak pomóc takiemu maluchowi?:( Starsze dziecko bardziej może sobie ulżyć, a takie bąble, to co ? Jedynie jakieś żeliki czy maśći, ech:((

Ostatnia edycja:
Syl jeszcze nic nie dawałam, bo właśnie nie byłam pewna czy to ząbki. Spróbowałam tylko posmarować dziąsełka tą maścią BOBODENT, bo właśnie chciałam, sprawdzić czy to jej przyniesie jakąś ulgę i czy to wogóle zęby. Teraz sama nie wiem bo gdy posmarowałam to jeszcze się darła z 15 min a później albo się zmęczyła albo kąpanie ją uspokoiło bo poszła spać.Dziś jeszcze nie smarowałam czekam na rozwój sytuacji:)
Ten viburcol to i tak kupię bo dobrze go mieć w domu i receptę dostałam:-D
Też macam dziąsełka ale nic nie czuję, nawet nie wiem czego mam szukać?Zgrubienia czy jak?

kasiek u nas dizs trochę lepiej ale Maja za chiny nie chce sie sama zabawić. Przed chwilą pojadła a że usypiała przy cycku to dalam ją do łóżeczka i chyba śpi bo cisza jest. Zaraz ide do niej luknąć.
magipka zazdroszczę Ci bardzo. ja przytyłam 22 kg z czego jeszcze jakieś 12 mi zostało. Nie obżeram się, sporo się ruszam a waga stoi w miejscu. Mam przez to mega doła. Temat naszej wagi jest poruszany na wątku o tym temacie. (ale zamieszałam). Tu sa wszystkie nasze wątki: (nie wiem czy już do nich dotarłaś??) Dzieci urodzone w listopadzie 2011

reklama
Hej kobitki
wpadłam tylko na chwilkę bo u nas dziś ciężki dzień -> Wiki ma gorączkę. Narazie jest niewielka bo tylko 38 stopni, dałam jej IBUFEN żeby nie szła w górę i teraz mała śpi, a ja odpoczywam. Zastanawiam się czy się chora robi bo się zaraziła czy to od ząbków...

Ponko bidulka tyle się uczyłaś i dopka blada wyszła, nie którzy ludzie liczą tylko na to, że wsyzstko się samo zrobi, a ci co się uczą przez to mają nie fair.

Kasiek
u mojej Wiki są zgrubiałe dziąsełka i z jednej strony widac, że wychodzi jej "coś białego i twardego". No i widać po dziąsełkach, że ząbki będą szły bo są takie inne te dziąsełka nie umiem tego opisać.

Do góry