reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

reklama
Dziewczyny co do PITA to pamiętajcie, że Ulgę na dziecko rozlicza się proporcjonalnie - w zależności od czasu sprawowania nad nim opieki. W przypadku, gdy dziecko urodzi się w trakcie roku, przysługuje więc na nie tylko część odliczenia. Za miesiąc narodzin odlicza się pełną kwotę. I tak, w przypadku październikowych mam: odliczamy za X, XII i XII. Listooadóweczki mają do odliczenia 2 miechy.

Kwota odliczenia wynosi 92,67 zł miesięcznie na każde dziecko. Odliczenie dotyczy łącznie obojga rodziców.

Ostatnia edycja:
Gola - ja mam fotelik Maxi Cosi Pebble
FOTELIK MAXI COSI PEBBLE 2012 0-13kg wys 0zł w 24H (2120378329) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i do tego mam baze family fix.
FAMILY FIX MAXI COSI: CABRIO FIX,PEBBLE,PEARL (2117707131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Fotelik idealnie siedzi mi na kolach od wozka Zobacz załącznik 441786.

Taki zestaw mam wlasnie tutaj ze soba. Ten fotelik jest do 13 kg ,wiec Oli jeszcze o troche pouzywa. Baza pasuje tez do nastepnego fotelika. Jest tez bardzo latwa w instalacji w samochodzie.Choc powiem szczeze ,ze w samochodzie meza mego
(volvo ) siedzi bardziej stabilnie niz w moim ( citroen). Nie weim od czego to zalezy.
Polecam ci rowniez taki gadjet
Lusterko samochodowe do obserwacji dzieci, REER (2149591419) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Cudowna sprawa ,przynajmniej sie nie stresuje i widze olinka caly czas. Mega latwe montowanie na pasek z rzepami.
Generalnie jestem barzo zadowolona z fotelika.
Alexander spi od 19 ,dostanie niebawem butle na spiocha i mam nadiej ,ze da rade do rana.:-D

Andrzelika - nie zgodze sie z toba ,ze w Szwecji to faceci fajniejsi ,bardziej ugodowi a w Polsce nie. W Polsce trzeba im po prostu do lepetyny wbijac i wbijac ,ze nie ma lekko.

Katerinka zabieraj sie za swojego pana ,bo widze ,ze nie masz latwo. Taka fajna babka jestes, dasz rade.

MAM DO WAS PYTANIE jaka witamine d podajecie waszemu dziecku.. chodzi mi o taka tania ale dobra..

Devikap kropelki z wit D na recepte od pediatry - kosztuja 3,20zl w mojej aptece :) Starcza pewnie na pol roku albo i dluzej.

maggipka ja przytulam 10 kg w ciazy :) przy pierwszej i przy drugiej tez.
Masz dobra przemiane materii. Ja po pierwszej ciazy tez nie mialam flaka brzuszkowego. Dopiero po drugiej, ale juz sie troszke wchłania ta opona :p

http://www.real.pl/gazetki-i-katalogi/

Dziewczyny polecam gazetke z Reala, ważna do 7.03.
Pisalyscie juz ze jest promocja na Pampersy 186szt rozm 3 za 99,95zl. - jedna pieluszka to 0,54gr. To prawie jak za darmo :D:D:D
Ale tam dalej sa tez słoiczki, kaszki, ubranka na promocji.
Warto przejrzec.
Cos dla nas bo dla wielu marzec jest miesiacem wprowadzania nowych smaczków.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry laseczki:)
angie, winki - dziękuję kochane, fajnie, że jesteście zadowolone, ja pewnie też będę. PS winki załącznik mi się nie otwiera
nimfii - moja mama mi nakupowała bodziaków z Disneya z Reala, pajacyk z żyrafką i geterki , wszytsko jakoś po 10 zł, a jakość super, pampków nie brałyśmy, bo mam jeszcze sporo z Selgrosa, a od 3 marca po 93zl jest promocja na pampki 184 szt, a i tak będziemy musięli jechać:tak: Ale masz całkowitą rację, bardzo się opłaca:):tak:
onanana - pewnie ząbki, współczuję, starszemu dziecku, da się skórkę od chlebusia, marchewkę zmrożoną , a takiemu maleństwu??nam pediatra powiedziała, że pola ma zalążek ząbka, dolna jedynka, ale jeszcze nie wyjdzie prędko , Pola dawała mi w doopę w piątek -bardzooo:-( Na parwdę 1dzy raz nie miałam już tak bardzo siły i cierpliwości!!! nam babom się nigdy nie dogodzi, ja cale życie narzekałam, że za chuda byłam, a też miałam taką "toksyczną " przyajciółkę , która mnie w tym przekonaniu utwierdzała:tak:

Nocka u nas ok - Pola ostatni raz jadła po 23, potem przed 2 i przed 4 , ale jestem wyspana :) Wstała o 6:30 - jak na nią to bardzo późno, zjadła po 8 i poszła dalej kimać;-) U nas na razie szaro, buro i jest -3, któraś z Was mamy pisała, że w marcu ma wrócić zima - no szlag mnie trafi, ja już tak tęsknie do wiosny!!!!!!!!!!!

Hejka :-)
Nocka u nas oki mała usneła po 21 o 24 była pobudka twardy brzuszek ale chwilę przytuliłam i zasneła na brzuszku i tak spała smacznie do 6 rano i z rana stękanie i kopa w sumie jak zawsze ;-)i po 8 poszła spać podobnie jak Pola :-)
Dziewczyny piszecie że wasze dzieciaczki marudne itp co to jest bo i moja czasem nie do wytrzymania jakby nie było źle a ręce są prawie zjadane :-DChyba zębiska tak męczą te nasze dzieciątka..
maggipka ja 21kg przytyłam :-D:-D ale już się tego pozbyłam i dodatkowo 4,5kg i bardzo się cieszę :-):-) I stoję z wagą 59,5kg...a zawsze miałam 64kg i waga nie drgneła w pracy ile latałam ile się denerwowałam i ani deko nie poszło ;-)

Hejka ankusch:)
U nas chyba też ząbki, bo ciągle wszytsko w buzi nie tylko piąsie, ale wszytskie misie, grzechotki , pieluchy , moje dlonie - wszystko POla ciumka i ślini się jak mały bokser, ale kiedy te ząbki wyjdą , trudno przewidzieć.....;-)

gola to jest straszne a tyle zębów ma wyjść :szok: U nas to samo co u Poli poza tym mało śpi,marudzi i nic nie pasuje..

Dziewczyny macie jakiś fajny przepis na ciasto do pizzy ??? dziś mają znajomi wieczorem przyjść i wymyśliłam hawajską :-)

reklama
Witajcie,
u nas nocka jako taka,ale coś się Nadii poprzestawiało chyba bo spała do 5 zawsze a od dwóch dni się budzi o 3 na jedzonko... mam nadzieję że wróci do starych zwyczajów :-)
u nas nie wiem czy to ząbki,czy nie ale cały czas rączki są w buzi i wszystko jest mokre dookoła :)

ankusch ja mam sprawdzony przepis na ciasto do pizzy,mi smakuje baaardzo więc podaje:
2,5szkl mąki
szklanka ciepłej wody
1/3 drożdży
łyżka cukru
szczypta soli
łyżka oleju

zagniatamy i do wyrośnięcia (30min lub 1h jak wolisz :))
jeśli wolisz cienkie ciasto to przed wyłożeniem na blachę musisz je rozwałkować a jeśli wolisz grubsze i bardziej pulchne to nie wałkujesz tylko wykładasz na blachę takie wyrośnięte :-)

no to miłego dzionka

Do góry