reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Hej maminki :-)
Ale produkujecie tych postow :-D
U nas nocka dosc fajna jedzonko o 22 potem dopiero kolo 4 a potem o 7:30 i jeszcze pospalismy do 10 :-D wiec jestem wyspanaaa :-) Sami sie pobawil,pogadal zjadl butle 160ml :szok: i teraz spi,ciekawa jestem jak dlugo bedzie spal bo nais kochani sasiedzia kolejny raz robia jakis remont w domu :baffled: wala mlotkami i wierca w scianach od rana :baffled::no: a najlepsze jest to ze oni juz tak remontuja od listopada z malymi przerwami,idzie wzariowac czasem jak tak od rana do wieczora ci ktos wierci i wali mlotkiem za sciana:baffled:
maggipka Ja przytylam w ciazy jakies 20kg,startowa waga u mnie byla 53kg a pod koniec ciazy wazylam 73kg a teraz waze jakies 58kg :tak: a flaczek delikatny mam zwlaszcza jak siedze to mam super oponke,trzeba mi sie zabrac za jakies brzuszki zeby miesnie wyrobic na nowo :tak::-)
Gola oj tez nigdy nie lubialam takiej przeciaganej zimy w PL,jedyny plus na tych wyspach to taki ze tej zimy tutaj nie ma takiej ostrej a i wiosna szybko przychodzi:tak: u nas juz jest wiosennie,wszedzie krokusy rozkwitly a i zonkile wylaza :tak::-) no i temperatura caly czas na plusie czasem nawet juz ponad 10 stopni :-) i u nas Sami sie slini jak niewiem,cieknie mu z buzi jakby ktos zapomnial kran zakrecic :-D czasem marudzi ale jest znosny jeszcze a do buzi tez pcha piastki i inne zabawki :tak:
ponko tragedia co to sie porobilo u Ciebie !!! tyle nauki i godzin przed ksiazkami spedzilas a teraz nie wiadomo co i jak.A ludzie to mysla ze beda przechodzic tylko za obecnosc na zajeciach,na studiach juz trzeba troszke sie wykazac niestety:tak:
Niunia Wiki moze goraczkowac przy zabkach,jest to bardzo czeste u dzieci zabkujacych,zdrowka dla Wiki oby jej szybko przeszlo.

reklama
u nas też brzydka pogoda na spacerek nie poszłyśmy, mała teraz zasnęła od 7mej spała tylko 30min, dziś już jest lepsza mniej marudzi, kto to wie kiedy te ząbki się wyklują:-D

Ile przytyłyście w ciąży? Ja 10kg.

ja 15 kg, a startowałam z wagą 45 kg:szok: Nie zrzuciłam wszystkiego i się super z tym czuję :-)

Dziewczyny wpitoliłam 4 paczki sezamków z Lidla na raz! Aż mnie mdli! Nic chyba Poli nie będzie?

i jak Pola zareagowała po sezamkach?? Ja dalej boję się nowych smaków, bo moj mały ciągle jakis wypryszczony i nie wiem od czego:eek:

Devikap kropelki z wit D na recepte od pediatry - kosztuja 3,20zl w mojej aptece :)
Dziewczyny polecam gazetke z Reala, ważna do 7.03.
Pisalyscie juz ze jest promocja na Pampersy 186szt rozm 3 za 99,95zl. - jedna pieluszka to 0,54gr. To prawie jak za darmo :D:D:D
Ale tam dalej sa tez słoiczki, kaszki, ubranka na promocji.
Warto przejrzec.
Cos dla nas bo dla wielu marzec jest miesiacem wprowadzania nowych smaczków.

bardzo tanie te witaminy i dzieki za info o gazetce, bo ja ostatnio to nie mam nawet czasu spokojnie poprzeglądać :-(

U nas chyba też ząbki, bo ciągle wszytsko w buzi nie tylko piąsie, ale wszytskie misie, grzechotki , pieluchy , moje dlonie - wszystko POla ciumka i ślini się jak mały bokser, ale kiedy te ząbki wyjdą , trudno przewidzieć.....;-)

U mnie też pieluszka teraz na topie :-)

Darmowa Diagnoza Dietetyczna dziewczyny sprawdzcie jak teraz wyglądacie i jak możecie tylko wypełnijcie te nad avatarem i wagę koło pod spodem nie trzeba :-D

super stronka:-)

ponko wspołczuję... Wiem jak to jest jak niektórzy mylą studia z przedszkolem:crazy: Niestety nic nie poradzisz, trzeba zagryźć ząbki i patrzeć na siebie:-) Jak skończysz to i za tym zatęsknisz. A co studiujesz?

Ja dzisiaj przeszłam super ekstra masaż piersi. Myślałam, że będę wyła!! Odwiedziłam przy okazji poradnię laktacyjną i umówiłam się jutro na 14 i pani powiedziała, że mi pomoże, przy okazji posypała parę "miłych" słów w kierunku lekarzy, którzy mnie przyjmują. Nie wiem ile jeszcze będę musiała chodzić na zmianę opatrunku, ale mam już dość... :-(

marttika kochana jestes bardzo dzielna!! mam nadzieję że ta pani jutro cos konkretnego wymysli żeby Ci pomóc. Dużo musisz malego dokarmiać jadąc na jednym cycu??

marttika kochana jestes bardzo dzielna!! mam nadzieję że ta pani jutro cos konkretnego wymysli żeby Ci pomóc. Dużo musisz malego dokarmiać jadąc na jednym cycu??
to jest właśnie najgorsze, bo nie do końca wiem ile :-) czasami zrobię mu ok 50 ml i jest najedzony, a czasami po 80 ml jest dziki wrzask. generalnie to zjadłby nawet pewnie i 100 ml nie raz od razu tylko później kończy się to ulewaniem. Poza tym teraz bardzo duzo siedzi z moją mamą przez to, że ja non stop latam po lekarzach i jakos nie możemy mu ułożyć konkretnego rytmu dnia i wszystko jest rozbite łącznie z jedzeniem :-( Na szczęście w przychodni udało mi się wywalczyć wizyty bez kolejki, bo wczoraj czekałam 3 godziny!:szok:

Sami sie juz obudzil zjadl marcheweczke,pierwsza lyzeczka byla lekko skrzywiona minka ale potem jadl ze smakiem :tak: teraz lezy i bawi sie na macie i od czasu do czasu narzeka i marudzi i wola mamuske :-D

onanana wiem wiem, ale tego jest tak dużo, że jakbym chciała czytać wszystko i pisać, to nie starczyłoby mi czasu dla Małej :-)
a przy okazji - po co tyle nowych wątków? nie lepiej pisać o wszystkim w jednym?

Troszke jest tych watkow ale nie martw sie Ja tez wszystkich nie ogarniam czasem,jak mam wiecej czasu to wtedy :tak: a po to jest ich wiecej ze na tym ogolnym tutaj co piszemy wiele pytan i problemow co dziewczyny maja i zadawaja by sie tutaj poprostu gubily i dlatego sa inne watki zeby bylo bardziej przejzyscie :-)

martttika dzielna jestes kochana !!!

kasiek ja viburcol bez recepty kupowałam... :tak:

niunia mam nadzieję,że spadnie jej gorączka biedactwo

onanana nie wiem dokładnie, ale więcej o wiele niż w ciąży i przed powinno się jeść , niby od karmienia się chudnie, ale jedną wadą jest, że te 4kg mogą się utrzymywać, bo musisz jeść żeby mieć pokarm

magipka
- lepiej tak bo zobacz tu nie nadążamy, a jak coś nas na temat pieluch zdrowia dzieci itp tam czasem napiszemy i tak szybko w tłumie nie zniknie :tak:

Ja dzisiaj nie bardzo mam czas zeby z malym na spacerek wyjsc bo dosc ladnie jest a w ogrodku taki bajzel i chwastow suchych tyle ze szok wiec uspalam synka w ogrodzie i teraz spi i przy okazji posprzatalam juz i porobilam sobie w moim malutkim ogrodku gdzie mam troszke kwiatkow bo mi juz krokusy wyszly i tulipany juz tez sa wiec czas bylo im troszke posprzatac :tak: a teraz ide robic obiadek puki synek jeszcze spi :-)

reklama
Ssabrinaa to prawda na wyspach wiecznie zielono :tak:

martttika - biedna jesteś bardzo :-( Nie umiem sobie nawet wyobrazić, jak Cię to bolało - dzielna jesteś bardzo! PS nic , a nic POliszonkowi nie było i jem już w zasadzie wszystko

Do góry