reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Cześć dziewczyny, ja za sobą mam ciężką noc, ale to tylko z mojego powodu, na szczęście jest M. i on cały czas się zajmuje Franciszkiem, niestety kończy się tym, że Franek nioe chce inaczej zasnąć tylko na rękach a tyle czasu go uczyłam zasypiania w łóżeczku... ale to cena choroby:wściekła/y:
Martttika
trzymam kciuki, żeby obyło sie bez cięcia!
Katerinka takie nieprzestrzeganie przepisów to niestety błahostka, uwierz mi...
Andrzelika u nas też szaro, buro i ponuro, ale Franek zaliczył spacerek z tatusiem:-) niby są u nas na wsi chodniki, ale tylko przy ulicy a co to za spacer koło jeżdżących samochodów, więc trzeba na wyboje...
Angun też się sobie dziwię, ale już nieraz robiłam duże imprezy, bo mam dużą rodzinę.. a to imieniny a to urodziny a że kasą nie grzeszę zawsze muszę wszystko sama przygotować, ale chrzcin już nigdy więcej sama nie zrobię, niestety niech się poobrażają, ale następnym razem tylko dziadkowie i chrzestni.
Helenka widzę, że faktycznie mały Cię trochę trenuje... współczuję i trzymam kciuki za rehabilitację.

reklama
marttika biedactwo, trzymam kciuki, żeby się poprawiło, bardzo mi Ciebie żal ,domyślam się jak Cię to boli :-(

mycha - super ta biżuteria, podobają mi się bransolety, drogie takie cuś?

Cocca podziwiam Cię, ale widzę jakim kosztem to wszystko, wracaj do sił szybciutko! Franuś na nowo będzie zasypiał w łóżeczku, trochę czasu, płaczu, ale pewnie szybko na nowo się przestawi . U nas też było piknie i różowo, az pojawil sie ból brzuszka i czesto nosilismy Pole, teraz nie doamga sie rak, ale do usypiania coraz czesciej :-/A tak nam fajnie sama zasypiala, z reszta podstepne kolki nam wszystko popierniczyly

ja z małym dziś byłam dwa razy na spacerze nie dawno wyszłam drugi, bo słońce pięknie świeciło i jeszcze cieplej było, Alan jak zabity na dworze śpi nigdy nie płacze:-)

andrzelika Ty to aparatka jesteś, albo nie chodzisz na spacery, albo z grubej rury - dwa razy dziennie:-D
martika bidoku, trzymam mocno, żeby Cię już puściło, bardzo dzielna jesteś, mi sie raz zrobiła twarda gruda w cycku i zaczynało boleć i wlazłam do ciepłej wody do wanny, polewałam cycka prysznicem, masowałam, masowałam, potem przystawiałam małą, i tak kilka razy, aż wreszcie puściło, ale to był chyba po prostu jakiś jednorazowy zastój, masować trzeba z czuciem, tak, żeby nie naderwać kanalików mlecznych jakby co ;) Zdrowiej szybko!

andzelika moja to jest jakaś dziwna w foteliku w samochodzie nie śpi na nią to nie działa a na dużo dzieci działa ona się wkurza że jest ściśnięta nie może rękami i nogami ruszać ,jak ma spać 30min to śpi na dworze jak i w domu hehhe trudy typ mi się trafi już jest uparta ;-)
Moja spi szok co jej się stało od 13 z gondoli jej nie wyciągałam zdjełam tylko czapkę odkryłam i odpiełam kurteczkę..

nimfii ja urodziłam o 07.34. Oprócz takiej samej daty porodu to moja Ola też ma B Rh- a ja AB Rh -.Także nie było u mnie tej niezgodności serologicznej.:-D
Mamy ze soba dużo wspólnego:-D:-D:-D

Anek jesli mialabys konflik serologiczny z dzieckiem to na ujastku od razu po porodzie daliby ci specjalny zastrzyk i powiedzieliby ci ze jest ta niezgodnosc.
Wiem bo ja i moja kolezanak na sali mialysmy krew Rh minus. Ona miala konflikt z dzieckiem, a ja nie mialam. Ona dostala ten zastrzyk, a ja nie :-)
No i w ksiazeczce zdrowia jest wpisana grupa krwi.

Dokładnie tak, dostałam zastrzyk z immunoglobuliną.

Witam mamusie
w końcu mam czas na BB, od rana ciągle coś, sprzątanie gotowanie zakupy no i tu się wkurzyłam jak wracałam do domu to coś zaczęło mi w aucie trzaskać kontrolka się zaświeciła od akumulatora i jak się zatrzymałam to już nie ruszyłam ale byłam zła:wściekła/y:akumulator się rozładował pierwszy raz tak mi się stało no cóż jak nie urok to....:szok:
ankusch też uwielbiam wiosenne kwiatuszki w domu tez mam w planach kupić jakiegoś żonkilka albo hiacynta:tak:
marttika oj biedna trzymam kciuki za szybką poprawę :tak:

u nas tez tak szaro i buro ale spacerek zaliczony podczas którego nakładałam i ściągałam ochraniacz przeciwdeszczowy 2razy bo co chwilę deszczyk nas straszył ale pospacerowałyśmy ponad godzinkę , byle do wiosny i już będzie lepiej i cieplej:tak:

Miłego popołudnia

reklama
Do góry