reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Hej maminki :-)
Ja tez dopiero mam teraz chwilke na BB zeby cos kliknac,czytalam na tele was ale tam nie dam rady odpisac bo caly czas mi bledy wyskakuja ze sie nie da albo ze za krotka wiadomosc,choc nie wiem jakim cudem bo czasem nadrukowalam duzego posta a blad caly czas ten sam:confused2: U nas dzisiaj pogoda juz kijowa,deszcz padal i caly dzien takie wietrzysko wialo ze nie wyszlismy dzisiaj na spacer ale synek dzisiaj byl dosc grzeczny i slicznie spal we wozku,teraz tez spi we wozku wiec mialam czas posprzatac i obiad ugotowac :-D
A my jutro na szczepienie idziemy,mam nadzieje ze syncio nie bedzie zbytnio plakal.
martttika biedna jestes kochana,obys jak najszybciej doszla do siebie.
andrzelika super ze zaliczyliscie spacerki,nawet dwa,jak szalec to na calego :-D
Cocca wspolczuje tego zasypiania na rekach Franka,mysmy tez mieli ten problem nawet teraz sie czasem zdarza synkowi ze chce na raczkach zasnac ale to jak jest bardzo zmeczony i wtedy strasznie steka nawet jak juz zasnie to jeszcze steki lekkie slychac przez moment :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ssabrina mój tez od jakiegoś czasu zmęczony strasznie (a kąpię go ok.18), tak że nie chce nawet cyca dobrze ssać i protestuje. Wiem, że inne dziewczyny tez tak czasem mają (majuska, Katerinka), także wiem teraz, żeby go nie męczyć i daję mu spać. dziś nawet odłożyłam go jeszcze nie śpiącego do łóżeczka, bez większego lulania i sam zasnął. Ciekawe kiedy obudzi się na jedzonko, bo na pewno niedojedzony:tak:
Kasiek w pt planuję długi spacer z koleżanką i z naszymi bąblami.

Angun, też tak mam, codziennie wieczorem, Lena się złości i płaczę ze zmęczenia i nie chce jeść mimo, że głodna, najpierw trzeba ją uspokoić żeby coś zjadła.

Pepsi a zdradź, co robisz, żeby ją uspokoić, mi się wydaje, że interesuje go w tym momencie tylko sen :-) Właśnie niedawno się przebudził i pojadł troszkę, przez sen oczywiście.

Pepsi, Angun może przesunąć kąpiel na wcześniej, żeby dzieci nie były tak zmęczone. O której kąpiecie i kładziecie spać?
Ja kąpię o 19.00 a o 19.30 mała już najedzona i zasypia w łóżeczku.Próbowałam kąpać później ale wtedy było tak jak piszecie taki krzyk ze zmęczenia, że nawet ssac nie chciała. No i teraz jak ja kąpie o tej 19.00 jest super.Po kąpieli cyc, smok i do łóżeczka:-)

Angun, robię wszystko to czego nie należy robić;-) Bujam i noszę, oprócz tego śpiewam, jak się uspokaja to natychmiast do cyca, czasem muszę zrobić kilka podejść i zawsze się okazuje, że głodna i dużo zje mimo, że wcześniej się pręży, wyrywa i wrzeszczy przy piersi i wydawałoby się, że nie chce jeść.

Kasiek, kąpie o 19.30, a od 20 zaczynam wyciszanie, czyli światło przygaszone, odgłosy sciszone, pierś i sen. Tylko u mnie jest taki problem, że o ile mała w nocy śpi super to w dzień w ogóle nie chce więc po całym dniu zmęczona.

Ostatnia edycja:
Witajcie.my dzis przeżyliśmy prawdziwe oblężenie gości i dopiero się ogarniamy.igor poszedl spac niedojedzony bo tez szalał z nadmiaru wrażeń wiec już go nie męcxyłam,najwyżej szybciej obudzi się w nocy na jedzenie. U nas od kiedy mały śpi w łóżeczku również w dzień to jak się go w nim położy to nie trzeba go nosic. Sam zasypia.gorzej z tym jedzeniem bo im bardziej zmęczony tym gorzej je i sie rzuca,dlatego odpuściłam już dziś. Chociaż jadł z 5 minut i pewnie zdążył swoje zjeść. Za to w dzień spał jak aniołek. Padam! Jutro postarsm sie nadrobić wszystko na bb

hej
ja tak szybciutko bo kiepsko się czuję
Sabrina masz Nokie?? moja koleżanka miała podobny problem ale już korzysta ,moge zapytać co zrobiła że w końcu jej bb działa na komórce ;-)
andrzelika super że spacerujecie :tak:
mirelka ja lubiałam spacerować w wiosennym deszczyku :tak: , mam nadzieje że jednak wiosna nie będzie zbyt deszczowa ;-)

reklama
Angun no czasem juz tak maja te nasze dzieciaczki :-)
AniaSm no mam Nokie i wlasnie na BB nie dam rady wiadomosci napisac wiecznie mi wyskakuje blad ze mam zakrutka wiadomosc o 3 znaki :confused2::eek: i chocbym napisala nie wiem ile to zawsze wyskakuje mi to samo :tak: bylabym bardzo wdzieczna jakbys sie dowiedziala ;-)
kasiek Ja mialam podobnie tylko ze mysmy kapali przewaznie kolo 20 czasem pozniej i potem wlasnie synek zaczynal swoje koncerty,dzisiaj kapiel byla o 19 i super bylo bo po kapieli byl grzeczniutki,widac ze byl zmeczony ale nie plakal nic tylko sie usmiechal jak go balsamowalam i masowalam a potem butla i kolo 20 juz spal :tak:
Moj syncio juz okapkany,pojedzony,zjadl az 140ml i juz spi od 20 :tak::-) Dzisiaj kapiel w wannie ale sam i chyba tak juz bede robic bo wanienka tak jakby wydawala mi sie mala na niego i do tego Ja kapie go u niego w pokoju bo w lazience nie mam miejsca no i moj kochany szkrab odkryl jak to sie fajnie kopie w wodzie i zawsze mam potem mokro wszedzie wiec kapiemy od dzisiaj w wannie :tak: nawet jest bardziej wygodnie bo nie musze wody wynosic itd tylko koreczek wyciagam i tyle :-D a i Sami zadowolony bo wanna duza i fajnie sie mu lezy i wyma****e nozkami i rekami :-)

Ostatnia edycja:
Do góry