reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

moniall ja uczęszczam regularnie do kosmetyczki i fryzjera to moja jedyna przyjemność teraz ;-)niestety dziś nie było relaksu, bo Lena pozwoliła tylko brwi wyrwać i hennę zrobić :-D może w sobotę na paznokcie się wybiorę. Co do celulitu ja miałam przed i mam teraz ale nie ma horroru więc nic z tym nie robię :-)
maggipka dzielną masz córcię, brawo :-)
angie a czy przez ten osuszacz nie macie za suchego powietrza w domu, bo u nam mimo tej wilgoci i pary na oknach wilgotność w powietrzy to tylko 33% i mała przez to ma cały czas nosek zatkany :confused:
onanana my generalny remont robiliśmy rok temu i klops z tym grzybem :confused2:jutro spróbuje domestosa może coś to da, a moja Lenka dziś wołała jeść co 2,5 h i wyszło 6 posiłków po 200ml, mały głodek, jutro jak pogoda dopisze pójdę do sklepu po kaszkę ryżową lub kukurydzianą :-) wtedy posiłek będzie bardziej syty
sabrina a ile sami waży? I czy je tylko MM? bo moja Lenka je jak wyżej napisałam :szok:
anna to co ty powiesz o mojej, jak twój jest zachłanny :-D
andrzelika ja w tamtym roku płaciłam 190 zł/miesięcznie za prąd w tym 140zł :-) u nas grupy nie oznaczali!
angun a ta promocja to w real w całej polsce? ja raz poszłam do carrefour jak była taka promocja o 17 i babka ze mnie zgniła, że ludzie na otwarciu wykupują od razu :-D ale jeszcze mnie nie pogieło abym od rana o pampersy się biła :no:
cocca fajnie, że imprezka się udała, życzę zdrówka kuruj się :-)
anna fajnie, że przypomniałaś o wczasach pod gruszą, ja pracuję w budżetówce więc 500 zł wpadnie jak nic :-)
winki powodzenia w podróży

uuuuu ale się rozpisałam :-D u nas dziś męczący dzień, wstałam o 6 i cały dzień na nogach! ale na bb mam siłę więc nie jest jeszcze tak źle :-D

reklama
winki powodzenia z lotem,no i milego wypoczynku u siostry,bede trzymac kciuki zeby pogoda wam dopisywala &&&&& ;-) chociaz musze przyznac ze dzisiaj zapowiadali juz deszcze na kilka dni :-( zobaczymy czy sie im sprawdzi :tak:
margo no moj jakos tak od 2tygodni jest juz tylko na samym MM,je tak 7-8 posilkow na dobe i je miedzy 100ml a 130ml a dzisiaj nawet jeden posilek wsunal 160ml :tak: 4tygodnie temu jak bylismy na szczepieniu to wazyl 6kg a teraz w czwartek idziemy na kolejne szczepienie wiec i bedzie tez wazenie wiec sie okaze ile teraz wazy :tak:
Gola dobrze ze juz jestescie po szczepieniu i ze Pola ma juz to za soba,oby przespala spokojnie noc.
Niunia super ze juz masz wozeczek,teraz nic tylko spacerowac :tak:

Moj lobuziak juz zasnal w lozeczku,sam :-) Mam moment dla siebie w koncu :-D

a co do urlopu to czy w marcu/kwietniu już mogę wykorzystać cały ten urlop 26 dniowy skoro urlop "wypracowujemy" sobie narastająco, czyli 1/12 za każdy miesiąc (pytam bo u nas zawsze był z tym problem:shocked2:).
zapracować na urlop musi tylko i wyłącznie człowiek który podejmuje 1 w życiu pracę na umowę o pracę i to w pierwszym roku kalendarzowym!!!

czyli np zatrudniasz się w firmie x 30 grudnia a z dniem 1 stycznia nabierasz prawa do urlopu w wymiarze 20 dni-oczywiście żaden pracodawca nie da ci wtedy od razu 20 dni, ale np 10 w lutym bez problemu powinien.

My kochane robimy tak: dwa tygodnie przed końcem urlopu macierzyńskiego idziemy dopytać ile mamy zaległego urlopu, od razu piszemy wniosek o ten urlop zaległy i od razu piszemy wniosek o cały należny urlop za 2012 (no chyba że ktoś zamierza wracać do pracy i chce zachować te dni urlopu) jeżeli pracodawca ma jakieś wąty prosimy o odmowe na piśmie i idziemy na skarge do Inspekcji Pracy

margo a jak będziesz przyżądzać mleczko z tą kaszką ryżowa może też tak spróbuje moja też je co 2-2,5godz(90-120ml) rzadko się zdaża co 3godz, w nocy tylko dłuższe przerwy w jedzeniu 8-9godz:-)
winki życzę Wam miłego lotu:tak:

moja już śpi smacznie od 20.40:tak:

u nas pracodawca nie robi problemu z wykorzystaniem zaległego urlopu, ja mam 24dni za rok 2011, 26dni za 2012 i 2 dni opieki wszystko wykorzystam po macierzyńskim dodatkowym (4tyg) wystarczy podanie napisać

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mirelka mi dziś koleżanka poradziła tak aby nie zwiększać ilości wody od 4 miesiąca tak jak na opakowaniu piszą tylko zostać przy 180 ml wody + 6 miarek mleka MM (co daje 200ml) i do tego jedną czubatą miarkę kaszki :-) i wtedy posiłek będzie bardziej syty i może Lena wytrzyma 4 godziny :-D zobaczymy! chciałam kupić sinlack ale on jest dla dzieci które słabo przybierają, a u nas nie ma z tym problemu, bo mała waży 7,5 kg :tak:

Ja mam zaległego też 24 dni, a bieżącego nie biorę bo wracam do pracy więc przyda się na pewno, bo mój mąż na swoim więc nie wie co to urlop ;-)a wiadomo jak to bobasy katarki, kaszelki, szczepienia i inne zjawiska.

Ostatnia edycja:
Katerinka - czy firma ma obowiązek zapłacić mi te wczasy pod gruszą w takiej sytuacji (już opisuję)? Pracuję w mojej firmie ponad 4 lata i nigdy nie brałam więcej niż 5 dni urlopu wyp. (bo później z zaległości bym się nie wykopała:no:). Ale na 100% u nas jest ten rodzaj świadczenia.

Teraz chcę zrobić tak: do 9 marca mam macierzyński, potem (tzn. początkiem marca) wiosek o 4 dodatkowe tygodnie macierzyńskiego, potem 4 dni zaległego urlopu z 2010 i 26 dni z 2011 r. I teraz: te wczasy pod gruszą należą mi się z tego urlopu z 2011? Czy żeby tą kasę dostać, muszę wziąć sobie jeszcze 10 dni z 2012?
Potem muszę wracać do roboty... niestety:blink:

Kurczę jak czytam ile wasze maluchy jedzą... mój ostatnio jakiś dziwny jest je tylko 5 razy na dobę od 100-150 ml, średnio można powiedzieć 120ml, ale po kąpieli wytrzymuje 8 godzin, wtedy oczywiście zjada 150ml. Czekam na szczepienie, bo nie wiem ile waży a wydaje mi się że za mało je...

reklama
margo a czy musi byc kaszka ryzowa albo kukurydzianna?? czy moze byc np. kleik ryzowy?? bo jakby chciala na noc tak moze zaczac synkowi robic zeby spal troszke dluzej a w tych polskich sklepach to widzialam ale kleik ryzowy jedynie :dry::confused2:

Do góry