reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Kati a w czym myjesz teraz swoje maleństwo? Matko może faktycznie przesadziłam z tym myciem w tym emolium ale nawet ostatnio na szczepieniu kazały stosować tylko te apteczne emulsje do kąpieli - nic innego. Juz sama nie wiem...

Dziewczyny w czym myjecie swoje bobaski?

reklama
niuniunia ja nadal w Oilatum Soft i mam jeszcze 2 butle! Nam już na szkole rodzenia położna polecała ten płyn:) Jak dla mnie jest super, nie wysusza skórki, ja już niczym nie smaruję po kąpieli - tylk obuźkę i też mam krem Oilatum Soft:tak:

niunia ja w szarym mydle + leje do kąpieli oliwke, i mały w ogóle nie jest po kąpieli kremowany ani nic ma super gładką skórę i nic mu się nie łuszczy

Ja tez kąpię w emolium i uzywam kremu specjalnego emolium.ale mały i tak ma sucha skórę na zgięciach.czasami do kapieli dodaje oliwke. Wcześniej stosowałam allerco-tez emolient ale nie najlepszy a od pierwszych dni jak nie bylo jeszcze problemów ze skóra to hip był super

mnie tam nie stać na emolium i mydło szare od urodzenia jedną kostkę + oliwka i skóra gładziutka nigdy go niczym nie smaruje i nie mamy problemów :-)

mirelka z szyjką tak to prawda trzeba osuszać ja raz dobrze nie wytarłam i mala miała odparzoną skórkę wtedy bardziej osuszałam i lekko sudokremem 2 dni minęły i znikło powodem byla wilgoć w załamaniu skóry na szyjce małej. co do preparatów dermatologicznych do skór wrażliwych moim zdaniem jest tak że nie powinno się nic stosować przewlekle jednym nie zaszkodzi i nic nie będzie inne dziecko zareaguje np w ten sposób że jak będzie miało faktyczny problem to ten środek nie zadziała (np bierz np jakąś tabletkę profilaktycznie aspirynę i jak zachorujesz nie będzie miała takiej mocy bo organizm się przyzwyczaił do niej - tak tłumaczyła mi położna) ale wiadomo ile osób tyle teorii :-)
niunia ja stosuję hippa on jest z olejkiem migdałowym zamiast parafiny też nawilża wcześniej miałam preparat \apteczny .

no jednak nie można porównywać oilatum czy emolium z lekami, są one także zalecane dla dzieci zdrowych w większość szpitali, tylko dlatego, że maluszki mają delikatną skórę i inne kosmetyki, dziecięce nawet, mogą podrażniać, ale prawda jest taka, że każdy musi wypróbować co jest najlepsze dla jego dziecka, Lenka na szczęście nie ma skłonności do podrażnień, a i tak mam zamiar stosować emolium przynajmniej do pół roku, bo się świetnie u nas sprawdza, więc nie będę zmieniać

Kati mozna kupic mydełko np. oliatum, ono jest zdecydowanie mniej steżone czyli nie takie mocne

niuniunia ja myłam zwykłym mydłem, a teraz lekarka kazała mi myc w oliatum, bo mamy problemy skórne

andrzelika ja raz jak wlałam oliwkę to musiałam go myc drugi raz taki był tłusty! haha rozpędziłam się delikatnie

pepsi no własnie w szpitalu stosowali kosmetyki z tych serii

reklama
My myjemy teraz w Nivei ,a wczesniej w Hippie. Myje tym co mam, w sensie polubilam nivea i kupije prawie wzystko z tej firmy. Olik na szczescie nie jest na nic uczulony i nic mu nie wychodzi po zadnych kosmetykach. Na noc smaruje go Johnsons Bedtime balsam ,bo cudownie pachnie.

Dziewczyny poleccie mi jakis film na wieczor to sobie sciagne. Bo chcemy cos obejrzec a nic w tv nie ma dzis.
Malzonek ugotowal zupe w winie z malzy. Brzmi dumnie a robi sie ja 15 min. Pycha byla.

Do góry