reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

kurcze to super i tanio, a nic się nie przypala? Moja patelnia nie jest porysowana praktycznie ma ponad 3 lata tre łyżką widelcem i nic, a wcale mi nigdy nic się nie przypaliło...zarąbisty ten zestaw zapiszę stronę,może jak dojdę do ładu z kasą i będą jeszcze to kupię :-)

reklama
Jeszcze nie wypróbowałam zbytnio..;-) W sumie fajny bo mało miejsca zajmuje ale coś ściema z ta patelnią albo tak am być a ściema na pudełku ..kupiłam w sklepie redcoon.pl tam najtaniej było..

ja kąpię tylko w emolium i problemów brak, więc ja bym odstawiła na kilka dni żeby się upewnić, że to emolium, bo może niekoniecznie, to bardzo delikatny preparat, tylko u nas nic nie zostaje w zakamarkach, bo ja bardzo dokładnie osuszam

Zgadzam się z pepsi...ja równiez tylko w emolium kąpię a pod szyjką trzeba po prostu dobrze osuszać. No może się robić czerwone jak się dziecko poci ale to wtedy znaczy że jest przegrzewane i za gorąco w domu.

jakaś ściema ja dałam,aż 110zł za samą patelnie i kółko się nie zmienia...a tam ważne,że nie pali, daj znać jak rączka,czy masywnie trzyma jak w garze pełno jedzenia :-)

Cześć, u nas dzisiaj piękna jak nigdy nocka:-) Franek tylko raz się obudził, chyba skarbek wie, że mamusia przeziębiona i brzuch boli i nie ma siły na nic. Teraz zasypia w łóżeczku, choć bardzo niespokojnie, ja się muszę wziąć za przygotowania do chrzcin...

Winki
nieźle Cię rozumiem, w Polsce wystarczy się przeprowadzić na wieś, żeby doznać takich zachowań, oczywiście nie chcę tu nikogo obrazić ani uogólniać, w końcu sama mieszkam na wsi:) a poza tym nie wszdzie jest tak samo. W każdym razie jak ja słyszę po raz kolejny: jak to nie karmisz piersią?! to dostaję szału, no i oczywiście jak mówię o cc to pada pytanie czy miałam na życzenie:szok: (może mnie tak traktują, bo jestem z dużego miasta, więc część czuje coś na kształt zazdrości, choć zupełnie tego nie zrozumiem).
Nimfii racja, takie sprzedawanie prywatności może sie odbić czkawką, to zostaje na całe życie. U mnie sypia jak cholera!
Ssabrinaa współczuję problemów, na szczęście są one pewnie tylko przejściowe. Zdrowiejcie szybciutko!
Niuniunia takie czuprynki są słodkie, maluszki wydaję mi, że wyglądają na starsze z taką bujną fryzurką:)

Dziewczyny, czy Waszym maleństwom też się wycierają włoski z tyłu głowy?

winki co za baby,wiadomo nie wszystkim sie udaje karmic tylko cycem czy one nie maja choc troszke szacunku do inncyh i od razu takie komentarze wala ehhh brak slow ale u nas za to bardziej popularne jest karmienie butla niz cycem ehh ile Ja sie komentarzy nasluchalam za plecami na sali po porodzie ze cycem karmie i ze sie zakrywam ze nie pokazuje ehh no co za ludzie mysla ze wezme i przy obcym chlopie wyciagne cyca i bede sie pokazywac jak karmie :nerd::baffled: no ale i tak potem przeszlam na butle wiec cycem szybko sie skonczylo ale walczylam z laktatorem dlugo wiec jestem zadowolona z tego jak karmilam :tak:
Cocca moj ma lekko wytarte z tylu wloski i jest to normalne bo od lezenia i krecenia glowka wloski sie wycieraja ale odrosna one wiec spokojnie ;-)

Faktycznie sporo dziewczyn przestalo sie udzielac ale pewnie z braku czasu,Ja tez czasem kilka dni nie zagladam bo nie mam czasu albo jak maly daje w kosc to przy wolnej chwili marze o chwili relaxu ani mi w glowie w tedy komp no ale na FB jestem raz na jakis czas tez wole bardziej BB :tak::-)
Dzieki dziewczyny,moze faktycznie jakis skok rozwojowy maly ma albo i gorszy dzien,teraz np.ladnie spi sam choc musialam byc do niego przytulona jak zasypial ale jak odeszlam to spi dalej wiec jest ok bo mam czas na kawke i kompa :-D

Ostatnia edycja:
Cocca mój Tymci to wygląda jak Franciszkanin...;)od tych wytartych włosków...wklejam zdjęcie ...(z diabelskim ogonem)
DSC_0056.jpg

Ankusch, Pepsi ja spróbuję odstawić to emolium na pare dni ale wydaje mi się, że to nie po tym bo ja emolium stosuję od urodzenia, a szyjka pojawiła się później przez ten głupi lenor. Spróbuję jej bardziej wysuszać szyjkę tzn będę ją na brzuszek kłaść na dłużej żeby ładnie wysuszyło się bardziej pomimo mojego osuszania...

Ankusch ja kąpię w emolium chyba je ostawię i wykąpię małą w samym mydełku bambino bo nie mogę teraz kupić oilan i ten krem nivea ze względu na brak finansów ale jak przyjdzie mi becikowe to od razu pojadę kupię jej ten oilan. Już mnie wnerwia walka z tą szyjką bo ją to piecze ech... jak nie sraczka to urok...
niunia za długo stosujesz to oliatum to jest preparat dla chorych skór wrażliwych atopowych, jak jest poważny problem to może ci już nie pomóc spróbuj parę razy w szarym mydełku umyć, lub na jakiś czas kup białego jelenia w płynie używaj z tydzień - jak będzie oki to możesz spróbować np hippa i płyn do płukania zmień profilaktycznie ja stosuję softlan sensitiv lub kup typowo dziecięcy jelp np ale daj go mniej lub bardziej rozrzedzaj wodą by nie był taki mocny
mi położna powiedziała że stosowanie preparatów typu oliatum balneum tych aptekowych na dłuższą metę nie jest dobre bo uzależniasz skórę one są wszystkie na parfine która też przewlekle stosowana nie jest dobra - ja tylko 1wszy mc stosowałam taki delikatniejszy naprzemiennie z hipp i odpukać nie mam problemu

reklama
AnnaJ007 no jak prawdziwy Franciszkanin z ogonkiem, fajny :tak:
Cocca moja nie ma jeszcze wytartej główki chodź dziś zauważyłam na pieluszce na której leży w łóżeczku włoski więc niebawem pojawi się łysy placek,boki ma wytarte bo najwięcej tak śpi:tak:
Ssabrinaa fajnie że Sami już spokojniejszy i że sobie tak fajnie śpi:tak:kawki też musimy się spokojnie napić ja też zawsze kawę piję jak mała śpi na spokojnie :tak:
Kati w takim razie nic na dłuższą metę nie jest dobre i wskazane ach, ja tez teraz mam Emolium i nigdy Liwia nie miała czerwonej szyi zawsze dobrze osuszam :tak:
andrzelika jak też nie mam FB tylko NK ale rzadko tam zaglądam

my dziś byłyśmy na spacerku 20min na rączkach dłużej się nie dało za ciężka żeby tak spacerwać:tak:

Do góry