hey dziewczyny w końcu mam wodę :-) tylko w kuchni odpływ zamarzł , ale to nic, ważne że w prysznicu jest i w kibelku odpływ i woda w kuchni podkładam pod odpływ wiadro jest teraz na plus to szybko odmarznie , bo krótka rura.
Gola- u mnie krzyk tylko jak ubieram go na dwór czyli kombinezon i czapka, a tak to w ciuszki w domu to nie płaczę jest cicho, a przy zmianie pieluchy się cieszy.
Anek- też oglądałam rozmowy w toku, szprychy jak nie wiem te babki
ale ja to bym nie mogła tak na porodówce jak one opowiadały, ja to patrze na małego spinam włosy żeby mu nie leciały nie maluje ust itp, bo go dotykam i mu zostaję inaczej.
Ja po cc o niczym nie myślałam tylko bólu, a byłam tak zamulona,że miałam wszystkiego dość nie chciało mi się nawet dzwonić,że urodziłam i nie chciałam z nikim rozmawiać jak dzwonili nie wiem czemu... A co dopiero się malować itp...
niunia- ja to meksyk miałam jak chciałam wstać z łóżka w szpitalu to próbowałam z 10 razy zanim się podniosłam, a później obrałam sposób i łatwiej mi szło, ale też strasznie mnie bolało no i jak pisałam nie dawali mi leków przeciw bólowych raz dostałam paracytamol przy obkurczaniu macicy pomógł na 30 min i drugi raz dostałam jak zaczęłam płakać, że mały jest pod tlenem to był chyba 3 dzień przez to dostałam strasznego bólu brzucha i dali mi paracytamol, a to gów... działa i nic więcej poza tym. A jak pierwszy raz wstałam to stękałam jak babcia idąc się wykąpać, bo kazali no i od razu miałam omdlenia z bólu
agalodz u nas w rodzinie jest autystyk męża brata syn i on jak miał parę miesięcy normalnie się zachowywał uśmiechał, gugał skupiał się na nich i dopiero w wieku 2 lat okazało się,że ma autyzm, a tak żadnych objawów nie było także nie znaczy,że jak dziecko macha rękami bądź jest marudne to ma autyzm głupotę ci ten lekarz wciska jak nie wiem, nikt tak naprawdę nie wie, czy dziecko ma autyzm dopóki nie ma te 2/3lata może normalnie się zachowywać. Nie martw się kochana ...Ja też się martwię,czy Alan będzie normalne niby to od szwagierki strony, a nie z mojego męża rodziny w genach jest autyzm, ale tak naprawdę przyczyny autyzmu są nie znane do końca, jest to ciężka choroba tylko do podleczenia, a nie wyleczenia, chociaż są to bardzo inteligetne dzieci, ten ma 12 lat wszystko na kompie robi przytula rodziców mówi kocham tylko gada słowami i się zacina powtarza dużo słów z tv bierze także muszą uważać co oglądają, ale pamięć ma lepszą niż nie jeden z nas głupi wcale nie jest,a wręcz cwany.
ankusch- u mnie też kolor się w patelni nie zmienia to jakaś ściema ...
angum myśmy nigdzie nie mieli wody, musieliśmy chodzić do sąsiadów całe szczęście to rodzina
ssabrinna współczuje opryszczki nie wiem co to znaczy nigdy nie miałam, moja mama za to ciągle, ale przez to nie choruje, bo wywala jej na wierzch.
U nas drogi główne wyglądają przez śnieg jak polne, takie zakopy i garby... i wciąż pada.
Ja swojemu nie patrzyłam dziąseł, chociaż ostatnio też strasznie kciuki i pięści nie ssie tylko gryzie i daje mu gryzaka to sobie gryzie, czy pieluchę, a nerwowy jest i smoka od butli też gryzie, muszę zobaczyć.
Mój Alan jak jest marudny rozbieram mu dół body pampers i skarpety i szczęśliwy fifla sobie i cisza, podkładam mu tylko cerate i pieluchę na to , bo on lubi siurać...:-)