reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Cześć dziewczyny! U mnie śliczna pogoda, przeszłam się na mały spacer, głównie na zakupy :)
Dziś nawet nieźle się czuję, spałam dłużej w nocy (może dlatego że wczoraj nie miałam popołudniowej drzemki), rzadziej wstawałam siusiu (potrafię nawet 3 x!!).
Obiad zjedzony- spaghetti, tyle że w wersji bezmięsnej, to już czuję ssanie w żołądku. Wpadłam na pomysł i kupiłam owsiankę, do tego jakieś owoce, rodzynki, będę się najadać do woli, bo zdrowa i nie tuczy :)

reklama
andrzelika takie alladynki kupilam sobie w zeszlym lecie, tylko z krótszymi nogawkami. Są bardzo wygodne, al to zalezy od materialu. moje sa bardzo elastyczne. Zamierzam w nich chodzic w lecie. mam 2 pary takich alladynek :tak:
[9]SPODNIE alladynki* ALLADYNY rybaczki PUMPY M/L (1545535482) - Aukcje internetowe Allegro
Takie mam tylko kupilam je za 12zl na bazarze :p

Rozgladaj sie tez za ubaraniami poza zakladka "ciązowe" bo np tuniki kupisz taniej gdy one nie nazywaja sie ciązowymi ;-).
Ja spedzilam na allegro sporo godzin w zimie, z nudów i mozna tam cudeńka znaleść w niskich cenach. Ja juz jestem okupiona w luźne tuniki bo w zimie one były taniutkie. Przed latem ceny zawsze ida w górę.

angun u mnie wstawanie nocne na siku to standard a 3 razy to minimum :tak: Zdarza mi sie pic wode w nocy a wtedy wstaje jeszcze czesciej :tak:

Ja musze pic w nocy bo inaczej mam suche gardlo ze az spac nie moge.
No i ogolnie malo płynow pije - znowu :( bo w pierwszej ciazy tez mialam z tym problem.
A tu przydaloby sie ze 2 litry dziennie, ech...

Mi sie w nocy zdazy isc do WC jeden raz no a jak sie przebudze to u mnie jest podstawa sie napic wody bo w gardle mam zazwyczaj sachare a z suchym gardlem ciezko mi sie spi :tak: Ostatnio pilnuje zebym pila wiecej wody niz ostatnio,bo jak nie pije to bole glowy zaraz wracaja a sa czasem nie do wytrzymania,a wiec u mnie tak 1,5 a czasem nawet 2 litry idzie :-)

U mnie napoje butelkami idą ja nie dość,że w dzień dużo pije to w nocy przy każdym pójściu do łazienki i jest koło wrotek, bo strasznie często chodzę do łazienki :)

,a wiec u mnie tak 1,5 a czasem nawet 2 litry idzie :-)

Prawidłowo :)
Ja sie musze zmuszac zeby litr dziennie wypic :(
Dzis na przyklad herbata ktora zrobilam rano stoi do teraz w kubeczku a w miedzyczasie wypilam tylko szklanke soku z madarynek - wniosek, wypilam dzis niecale pol litra. Musze kupic sobie cos do picia na droge jak pójde na ten "soczek" z kolezankami.

Ostatnia edycja:
U mnie dziś lepiej...chyba mdłości mi odpuściły. Pić też mi się chce cały czas. Żeby do kuchni w nocy nie biegać zaczęłam sobie robić herbaty w termosie...moi chłopcy z innowacji też się cieszą :)
Z kaszlem też lepiej...stodal działa :)

Będzie dobrze dziewczynki...jeszcze troszkę i większość dolegliwości minie, jak poprawi się samopoczucie to psyche może też na nogi stanie :)

reklama
Cześć dziewczyny,

ja się nie odzywam bo pracuję całymi dniami a później mam tylko czas, żeby poczytać Wasze nowe wpisy.
Ogólnie to czuje się dobrze, może nawet za dobrze i to mnie martwi....
Ostanie USG miałam 3 tygodnie temu i było wszystko ok, a kolejne dopiero za tydzień.
To czekanie jest okropne!
Czy któraś z Was też generalnie nie ma żadnych dolegliwości? Z tego co czytam to większość ma mdłości, wymiotuje, ma zachcianki a ja nic :(
Pewnie powinnam się cieszyć, ale to wszystko jednak bardziej mnie stresuje.
No ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Trzeba być dobrej myśli :)

Do góry