reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witaj mary-beth, fajnie, że dobrymi wieściami nas witasz:)

Super przeżycie, widzieć swoje maleństwo i usłyszeć serduszko, pozdrawiam-y;)

reklama
Winki80- Damy powinno już dla nas być to piękne zielone światełko,aż do końca i życze wszystkim zdrowego bobaska i żebyśmy później mogły pisać sobie na wzajem jak rosną pięknie i doradzać sobie :)

Kasiente- Kochana chciałam załatwić sobie wszystkie badania genetyczne i inne na kase chorych, bo ponoć się da, dowiedziałam się o tym za późno nikt wcześniej mi o tym nie mówił, a mnie nie było stać bez pracy zrobić badania za ponad 1000zł miałam wtedy jeszcze problemy finansowe, bo zostałam zwolniona z pracy po poronieniu, na początku miałam po pierwszym nadzieje, że się uda, że tamto to przypadek może, drugie poroniłam też wtedy jeszcze nikt mi nie mówił o żadnych badaniach nawet w szpitalu ponoć dopiero po trzech poronieniach, bo to się nazywa już nawykowe poronienia, powinno zacząć się martwić no i zaczełam, bo trzecie też poroniłam nie wiedziałam co mam robić stwierdziłam muszę znależć pracę i uzbierać sobie na badanie żeby być pewna no i niespodziewanie zaszłam w ciąże czwartą powiem szczerze przeraziłam się i z drugiej strony cieszyłam, wcześniej w pierwszej ciąży u nas w mieście pani doktor wysyłała na usg w 3 miesiącu u siebie nie miała usg, więc nie zdąrzyłam zobaczyć maleństwa, bo poroniłam, przy kolejnych ciążach też nie widziałam, dopiero teraz jak byłam w 8 tyg zobaczyłam pierwszy raz serduszo i w dodatku bijące płakałam jak głupia na fotelu jak bym była pierwszy raz w ciąży, plusem jest to, że ponoć jest dobrze i nie było żadnych podejrzeń o to, że coś jest nie tak, ale minus to to, że wcześniej miałam właśnie te 3 poronienia i lekarz dlatego dał mi luteine, bo powiedział, że lepiej dmuchać na zimne.

Ssabrinaa- ja może się uspokoje teraz jak pójdę na usg,bo to już będzie 11tyg

ech, ci lekarze.......kurna ze tez samemu trzeba dbac o wszystko://// wkurza mnie to...ale najwazniejsze ze lekarz ci dal luteine i ze wszystko jest git. Wierze ze wszystko bedzie super:)

mary-beth a Ja ostatnio o Tobie myslalam no ale widze ze dolegliwosci ciazowe wziely gora u Ciebie.Swietnie ze juz widzialas swoje malenstwo na pewno to bylo niesamowite uczucie :-D
A ja z troszke sprzatlam w domciu a teraz odpoczywam i mysle co by sobie zjesc :-D

Dziewczyny jakoś tak mnie naszło i strasznie sie boje ze z dzidzią nie jest ok. Nie boli mnie brzuch Ani nic takiego ale mam takiego stracha. Ja nie wytrzymam do przyszłego piątku do wizyty. Jak to robicie ze jesteście spokojne o swoje fasolki?

Mnie bóle brzucha ustąpiłu odkąd biore luteine z magnezem. Teraz nawet jak w czasie snu sie przekrece na brzuch to mnie nie przeszkadza to tak bardzo jak na poczatku ciązy :tak:Nie mam objawów, nie męczą mnie mdłosci, mam tylko większy apetyt, zmęczenie i nieraz uczucie zamulenia :baffled: Prawie nie odczuwam tej ciąży i tez nieraz do głowy wpadnie mi myśl, ze coś jest nie tak. ale wtedy przypominam sobie slowa lekarza -że jesli mama czuje sie dobrze to znak ze wszystko gra tak jak powinno :tak: Bo jakby cos sie dzialo z dzidzia to najpewniej dolegliwosci by sie nasilaly - bóle brzucha, skurcze, plamienia itp.
Pozytywne myślenie na pierwszyjm miejscu!

u mnie dzisiaj piękne słoneczko więc skorzystaliśmy z okazji i poszliśmy na plac zabaw ,ale mi w tej ciąży ciężko oddychać , też tak macie?? moment się zapowietrzam i muszę odsapnąć bo nie jestem w stanie mówić

Ja bym powiedziala ze odczuwam to jako szybsze zmęczenie niż normalnie. Odkurzac mieszkanie robie sobie dwie przerwy bo nie dala bym rady za jednym zamachem - mam zadyszke. Maćka nie zabieram na rower bo nie mam siły go gonic, w gre wchodza tylko spokojne spacery za rączkę. Na plac zabaw tez go nie zabieram bo nieraz gdy musze go wyjac z huśtawki to czuje sie jakby mi caly świat wirował w głowie. Nie jest łatwo jesli chodzi o zmęczenie, zwlaszcza że trudno o to by się wysypiać ;-) Poprostu zwolniłam tempo życia i to bardzo.

kasiente - dzięki też mam taką nadzieje, że w końcu się uda.

Nimfii- przyszły do ciebie już może te spodnie z allegro?? A no ja też jestem tą kobitką co nie wymiotuje,a ostatnio czuje się lepiej, mam tylko obrzydzenie do mięsa no i spiąca jestem :) a tak jakoś ulgowo ...

AniaSm- Ja teraz sapie jak stara babcia trochę coś porobie no i zadycha nawet przy odkurzaniu jakoś tak jest.

mnie dzisiaj wyjatkowo mdli:/// i zgaga:/// ale po magnezie i duphastonie tez mnie nic nie boli;) tylko wzdecia mam i i to mnie wkurza:///

Ja też się czuję kiepsko:/

Zjadłam na śniadanie tosty z serem, do tego bobofrucik:) i było ok

Później zjadłam banana, i wypiłam bawarkę i nagle, w momencie zbladłam, zrobiło m isię słabo i do wc:(

Muszę to przeżyć! ;-)

andrzelika spodnie powinni dojsc dzis. Czekalam i nic.... Pewnie awizo jest w skrzynce bo jak jest list duzy to listonosz nie donosi do domu :( Bede musiala isc na poczte po nie, a przed świętami to pewnie godzine postoje w kolejce.

reklama
Ja też się czuję kiepsko:/

Zjadłam na śniadanie tosty z serem, do tego bobofrucik:) i było ok

Później zjadłam banana, i wypiłam bawarkę i nagle, w momencie zbladłam, zrobiło m isię słabo i do wc:(

Muszę to przeżyć! ;-)

Ja na samym poczatku tez pilam bawarke ale az do momentu kiedy ich nie zwrocilam w WC :no: po kazdej bawarce mnie wlasnie mdlilo i sobie ja odpuscilam a teraz pije herbatke z cytryna i miodem albo herbatke z sokiem malinowo-zurawinowym i czuje sie po nich dobrze :tak:
andrzelikaspodnie wygladaja ciekawiei wygladaja na wygodne, takie aladyny :-D

Do góry