reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

hej laski, nie miałam czasu pisać na głównym ale obiecuję poprawę!!
Niuniunia super że juz masz zrobionego pazura!! Mam nadzieje że teraz będzie juz dobrze:tak:
Andzrelika mam nadzieję że będziecie mieć niedlugo wodę. u nas ostatnio pozamarzał pion z wody w łazience i był problem a dodam ze mam drugi pion w kuchni i wc i tam woda leciała a nie wyobrażam sobie byc kilka dni zupełnie bez wody.
margo oby Lence szybko pzreszedł katarek i Tobie też.
Ssabrinko mm nadzieję że czujesz sie juz lepiej!!
angie super że masz takich współpracowników i szefa!! Widać, ze Cie bardzo szanują, na pewno sobie na to zasłużyłaś:tak:

Kurcze laski nie pamiętam która z Was co pisała, wybaczcie!! Muszę Wam opowiedzieć co dziś zrobili moi teście.. hi hi Otóż moi rodzice zwołali wszystkich dzis na obiad (poprawiny chrzcin) bo jedzenia zostało mnóstwo. Teście wczoraj powiedzieli ze będą o 16. Potem zadzwonili ze ise spóźnią jakąś godzinę. Dzwonilam o 17: 30 (nadal ich nie było) czy mam po nich podjechac czy przyjadą autem a teściu mi mówi że oni są w szmateksie!!!!!!!!!!! (Dziś byla wymiana towaru w lumpie koło mnie- swoją droga musze tam zalukać). Myślałam ze mnie rozniesie. Mama z tata gotow dawno czekali, stół nakryty. No masakra. D. na nich czekał bo ok 17 wrócil z pracy a dobrze że reszta zjadla wczesniej. I jeszcze się dziwili ze ja się już z Mają zbieram. nie, oni se po lumpach łażą a ja będę dziecko męczyć- była już zmęczona... Ciu..lnięci..

reklama
niuniunia super ze w koncu ktos Ci pomogl.

onanana no niezli Ci twoi tesciowe, chyba bym sie tez lekko zezloscila:tak:

A mnie niedlugo czeka inwazja dziadkow. 24 lutego przylatuje moja mama na tydzien, 9 marca tesciowa na tydzien i 26 marca tesciu na 5 dni. Moja mama i tesciowa to ok, ale tesciu to masakra, nie mam pojecia jak ja z nim wytrzymie tak dlugo, nigdy go nie interesowal jego syn (odszedl od nich gdy moj mial 12 lat) a teraz traktuje go jak kolege, ciekawi jestesmy jak sie zachowa w stosunku do Kingi, narazie dostala od niego spioszki i ksiazeczke z bajkami - nie zeby mi zalezalo na prezentach od niego ale to jego pierwsza wnuczka i stac go na wiele i moj jest ciekawy jak sie dziadek zachowa. Ja generalnie go nie lubie, toleruje tylko z grzecznosci ale tyle dni pod jednym dachem z nim to bedzie makabra.

Kinga dzis popoludniu byla strasznie marudna, plakala bez powodu co jej sie bardzo rzadko zdarza, jadla malymi porcjami na raty. Na szczescie wieczorem wypila 100 ml i o 20.00 poszla spac, zobaczymy jaka bedzie nocka. A jutro rano na 8.30 mamy spatkanie z fizjo i logopeda, ciekawe co jutro wymysla.

Ja tez nie umie isc spac wczesniej niz o 24.00, a szkoda bo w tym czasie moglabym spokojnie spac a potem to Kinga sie budzi na jedzenie.

Ostatnia edycja:
angie u mnie też Lenka marudziła dziś, pewnie temu że nosek zatkany, jutro do lekarza zobaczymy :-(takie dni kiedy trzeba non stop zabawiać dzidzie męczą bardzo, ja dziś włosy umyłam o 16 :szok: najgorsze jest to, że ja nie mogę zasnąć nawet jak jestem mega zmęczona tak jak dziś, ale jak o 24 się położę to pośpimy wszyscy do 7, bo lenka się nie budzi w noocy.
onanana naprawdę ważne sprawy ich zatrzymały, a ty się czepiasz ;-)

niunia skarbie nawet nie wiesz jak się cieszę że w końcu tam się wybrałaś -super że babeczka Ci pomogła :)))) kamień z serca mi spadł bo w poznaniu wiedziałabym gdzie Cię wysłać -a u Ciebie nikogo nie znam z tej branży, no ale super że się zmobilizowałaś i już Ci lepiej coś czułam że bardziej pomoże Ci podolog niż chirurg bo ci drudzy tylko by zrywali pazury :))
KOCHANE MAMY CUDOWNYCH PEŁNYCH MIŁOŚCI WALENTYNEK WAM ŻYCZĘ - BY WASZA MIŁOŚĆ TRWAŁA WIECZNIE ...A TYCH KTÓRE MAJĄ KRĘTE ŚCIEŻKI ŻYCZĘ WYJŚCIA NA PROSTĄ ... BO NIE MA JAK ŻYĆ Z UKOCHANĄ OSOBĄ U BOKU :)))) WALENTYNKOWE BUŹALE DLA WASZYCH POCIECH :-):-)
OD CIOTKI -KLOTKI Z POZNANIA
PS.MY JUTRO MAMY ZAREZERWOWANE MIEJSCE W RESTAURACJI NA ROMANTYCZNY OBIADEK Z CÓRUNIĄ OCZYWIŚCIE (PRZYDA SIĘ PO DZISIEJSZEJ AWANTURCE Z MĘŻEM - TAK MNIE WPIENIŁ ŻE ZAPALIŁAM PAPIEROSA :wściekła/y: A JESTEM NIE PALĄCA I DO TEGO KARMIĘ UF UF JUŻ DAWNO SIĘ TAK NIE POŻARLIŚMY JAK DZIŚ :no:

Ostatnia edycja:
angie - powodzenia na wizytach. Dasz radę z teściem...może dziadek będzie zabierał Kingusie na spacerki...miałabyś chwilę dla siebie.

niuniunia - cieszę się, że masz się lepiej z tymi paznokciami....umordowałaś się dziewczyno.

margo - szybkiego powrotu do zdrowia Wam życzę :) Katar u malucha to koszmar...przerabiałam.

Kati - bawcie się dobrze :) i życzę miłej zgody :). Fajnie, że razem gdzieś wychodzicie.

U nas nocka spokojna. Na walentynki nic nie przewiduje....nie w tym roku. Wieczorkiem jedziemy na ćwiczenia :).

Ale wszystkim życzymy:

MILE SPĘDZONEGO DNIA ŚWIĘTEGO WALENTEGO :tak:
Dzień jak co dzień :)
Miłego dnia życzymy.

Zycze Wam aby te Walentynki były spędzone radośnie i miłośnie... ;-)

a ja wlasnie ide zaczynac robic (oczywiscie na raty!) ciasto toffie... Bo juz za 2 dni bedzie nalot gości na impreze urodzinowa maciusia.

Hmmm jak chodzi o spanie to moim chłopakom sie poprzestawialo i chetnie chodza spac ok 18-19 :eek: Maciek spi spokojnie cala noc do 6 rano, a Kuba potrafi zasnac o 18 i spac do 3 w nocy :sorry:
Tylko co z tego ze mamy spokojny wieczor jak i tak spac ide okolo 21, a to oznacza ze moge miec tylko max 5-6h spokojnego snu... ale dobrze i to, nie am co narzekac :-D

Dzień dobry kochane :)

margo, kurujcie się szybciutko, współczuję choróbska!

angie powodzenia! PS ja z moim teściem bym nie wytrzymala w chwili obecnej nawet minuty, to samo z teściową, ta to dopiero ma jazdy!

niuniunia super, że już lepiej i Cię nie boli!

onanana - dziwni ludzie (oczywiście bez urazy) z Twoich teściów... Na szczęście mieszkacie sobie sami , a ich nie widujecie za często (choć pamiętam, jak pisałaś, że teściówka mogłaby częściej do Mai zaglądać), moi wogóle wnusię olali z góry na dół ciepłym moczem:/ Fajnie, że Chrzest Św. już macie za sobą, ja planuję na Wielkanoc, zobaczymy, najpierw muszę dostać becikowe...

agutku ja też nie planuję nic na Walę tynki;) Z resztą pokłóciliśmy się dziś rano, za dużo znowu na głowie, Ech:-(
PS Jeszcze raz serdeczne dzięki za wizytę u Ciebie w Poradni, Pola darła się najgłośniej ze wszystkich dzieciorów, była głodna, niewyspana, ale oczywiście zjeść tam nie chciała, za to od razu po przyjeździe do domu, dorwala się cycka i jadła 15 minut

Kati - super z tym obiadkiem, zadroszczę, bo u nas w związku ostatnio chłod i lód:(

Nocka ok, Pola jadła 2 razy, teraz śpi, coś wcześniej pokrzyczała, ale ostatnio z brzuszkeim ok i naprawdę jest fajniutka i grzeczna. Śnieg sobie prószy, ładnie za oknem

Hey dziewczyny!
U nas cała nocka znowu do dupy nie wiem co się dzieje z tą moją małą kozą..całą noc nie spałam tylko z mała kursowałam po domu brzuch twardy jak głaz i płacz ehh masaż brzuszka był 2 razy z suszarą już nie wiem co jej jest nic wzymającego nie jem a ona już kilka nocy takie akcje ale dziś cała noc nie przespana ..w sumie zjadłam wczoraj z nowych rzeczy niż zawsze pół chałwy ,trochę dżemu morelowego i paczkę prażynek solonych ale to wszystko do południa :-(Dziś post właśnie jem 2 kromki puste chleba i pije rumianek na obiad rosół i kolacja to samo co śniadanie i zobaczę jak noc bo mam dosyć tego wstawania wy śpicie prawie całe nocki a ja tańcuję ..mam dziś doła jestem nie wyspana i zła :-:)-:)-(
Niuniunia super że coś z tym paluchem zrobiłaś ;-)
onanana ale super masz teściów hehhe najpierw lumpa musieli odwiedzić ;-)
gola u nas też ostatnio dziwna atmosfera ja jestem ciągle zmęczona i ostatnio zła..
Fajnie że Polci brzuszek już oki :-)

reklama
życzę romantycznego dnia mój pewnie zapomniał hehe bo tylko o wodzie myśli, to niech mi chociaż sprawi taki prezent,żę wodę rozmrozi i się wykąpie u nas w domu :-D wczoraj od 15 do 1 w nocy rozmrażał i dup...ja już nie wierzę ,że puści i będzie woda i jeszcze mróz zapowiadają... tragedia jak nie wiem. Mój Alan też ostatnio marudzi w dzień tragicznie już mnie uszy od tego bolą :-D

Do góry