reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

na net piszę po 3 miesiącach... wkładka nie zalecana przy poronieniach nawykowych ja taką diagnoze miałam, bo niby wtedy wkładka wypada i już zdurniałam pojadę do mojego gin prywatnie on mnie zna na wylot i będzie wiedział tylko kasę muszę uzbierać, bo wizyta i wkładka wyjdzie z 420zł

reklama
Hejka mamuśki, przez cały weekend byłam odcięta od BB :-( w sobotę wybraliśmy się na rodzinny obiad i jak po mała zaczęła płakać to wyła do 22 z przerwą w czasie kąpieli. Ja się umówiłam do kina i mąż mnie wygonił, myślałam że będzie oki po kąpieli, ale nie było, bo mała dopiero o 22 spłakana zasnęła :-( nie wiem co jej się stało, nigdy wcześniej tak się nie zachowywała? Może za dużo emocji? Dziś niestety nie jest lepiej, bo zaraziłam małą przeziębieniem, ma katar i mały kaszelek :wściekła/y::wściekła/y: jutro o 8 idziemy do lekarza zobaczyć co i jak.

andrzelika
ja wkładkę założyłam u mojego gina w prywatnym gabinecie, jest naprawdę dobrym specjalistą i nic mi nie mówił, że nie można zakładać, a to było 1,5 miesiąca po porodzie, teraz jak mi się skończy @ mam iść na USG zobaczyć czy się nie przesuwa, ja płaciłam 500 zł na 5 lat

no ja też dzwoniłam teraz do swojego i mówił,że można, a ta na NFZ gadała,że nie...:tak:ale u nas kosztuje 250-300zł na 3 lata ja na tyle chcę,bo planuje drugie, a po co mam specjalnie wyciągać wcześniej :-)

a jaki ma kaszelek??Mojemu też coś łezki z oczków lecą i śiorbał noskiem

hmmm jak to powiedzieć, zawsze mam z tym problem kiedy trzeba opisać jaki rodzaj kaszlu, bólu itp. :-D chyba raczej suchy i to pojedyncze kaszelki, dałam jej nurofen w ciągu dnia i chyba podziałało, bo teraz śpi :-)

Dziewczyny.dzis zauwazylam ze moj synek ma skórę na palcach wskazujących całą czerwoną to wygląda jak popękane krwinki. Chyba od wkładanoa łapek do buzi i gryzienia ich. W czwartek jeszcze zapytam pediatry bo mamy szczepienie. Ale nie wygląda to ładnie. Dzis maluszek sam bez ceregieli poszedl spac wiec mam chwilke dla siebie bo caly dzien to marudzenie bylo.

i ja mam w końcu czas dla siebie, jak już pisałam bardzo się cieszę że już jesteśmy po chrzcinach od soboty wielkie przygotowania, zamieszanie mała strasznie była tym wszystkim zmęczona biedna wszyscy chcieli ją nosić, jakieś zdjęcie pstryknąć, wszystko pomału wraca do porządku dziennego dziś siostra już pojechała została od wczoraj jutro jeszcze mają przyjść koleżanki z pracy myślę że posiedzą krótka bo po pracy mają wpaść, ja uwielbiam sama z małą spędzać czas nie lubię takiego zamieszania, ludzi pełen dom:szok:
Agalodz szybkiego powrotu do zdrowia życzę:tak:

idę już spać jestem mega zmęczona, mała już też śpi od 19.30,

Dobranoc:-)

Ale puchy na forum dziś :szok: więc i ja idę poczytam sobie książkę, kupiłam wczoraj kryminał "Nie jestem seryjnym mordercą" więc w sam raz na noc dobra lektura :-D Tak się przestawił mój organizm, że nie mogę spać, zasypiam dopiero po 24, wczoraj próbowałam się ululać wcześniej o 22.30 i się taczałam do 24 bez sensu :szok: więc jak coś jeszcze tu zajrzę :-)

Agalodz życzę kochana szybkiego powrotu do zdrówka;***

Margo współćzuję przeziębienia;/

Andrzelika moja Wiki nie ma potówek tylko odparzenia delikatne na nóżkach.

Dziewczyny nie pamiętam która to mi mówiła o podologu ale bardzo dziękuję tej kochanej kobitce, która napisała tu o podologu;***** Ogromny buziak;*****

Byłam dziś u podolog w Warszawie, wycięła mi te miejsca wrosnięte tylko kawałeczek i będe tamponować paznokcie;) Zapłaciłam 150zł bolało tylko tamponowanie bo wciskała mi pod paznokcie wazelinkę. Poczułam wielką ulgę naprawdę;) Andrzelika poszukaj i Ty podologa gdzieś blisko siebie naprawdę warto.Teraz w środę wieczorem jadę znowu na zmianę tej tamponady - teraz będą już tylko bezpłatne wizyty. Jeśli nie będzie paznokieć dobrze rósł to wtedy dopiero założymy klamry metalowe. Cały zabieg trwał 5minut ;) A tak apropo to jest tylko kilka salonów w Polsce, które mają uprawnienia do robienia takich zabiegów i zakładania klamer więc trzeba najpierw to w necie sprawdzić;)

reklama
niuniunia fajnie, że nareszcie czujesz ulgę :-) a wiem co mówię! dobrze, że nareszcie załatwiłaś tą sprawę :tak:

Do mnie dziś zadzwonili z pracy, że jest organizowany kulig z ogniskiem i później biesiada z muzyczką i tańcami w karczmie :-) i chyba się wybiorę troszkę się zabawić, akceptacja męża jest ;-) pojadę samochodem bo powrót autokarem zaplanowany jest na 1.30, a to z 15 km od miasta. Fajnie cieszę się jak małe dziecko.

Ostatnia edycja:
Do góry