reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

anna- nie mogę otworzyć link :-) a on ma ten wózek i w nim po domu jeździ, bo ten się buja, a chicco to tylko na dwór , bo i tak tu u nas wyboista droga to go trzęsie w sam raz i śpi

reklama
Dziewczyny, dlaczego macie problem ze smoczkami. Cały świat je używa, maja anatomiczny kształt by nic sie nie działo z dziąsełkami a pózniej ze zgryzem.
Same pewnie pozeralysmy smoczki i teraz nawet o tym nie pamiętamy. Nie ma to jak widać destrukcyjnego wpływu na dalsze życie.
Po co utrudniać sobie życie jak bobiki zazwyczaj smki uwielbiają i pomagają im sie uspokoić.
Gdybyśmy miały podchodzić ze nienaturalnie to może zrezygnujemy z pieluch i wózków.

.

Z tymi smoczkami to tez nie jest tak łatwo ;-)
Po pierwsze dlatego, ze starsze dziecko nie tak łatwo go odda - mój trzylatek nadal z nim śmiga. Może wydawać się śmieszne i on tez wie, ze w jego wieku to juŻ wstyd chodzić ze smoczkiem, a jednak "kocha go" ponad wszystkie inne zabawki.
No i kilku lekarzy mi zwrocilo uwage ze Maciek ma krzywy zgryz przez niego. Gdy wyjda mu stale zeby nie obejdzie sie bez aparatu ortodontycznego -tak powiedzieli... Skad to wiedza za wczasu? nie wiem...

A jednak oczywiscie gorzej jest aby maluch przezwuczail sie do ssania kciuka.
No i mimo tej calej wiedzy jaka mam z doświadczenia to nie rezygnuje ze smoczka przy Kubie. Moze po prostu bardziej sie postaram aby wczesniej z niego zrezygnowal...

Dziewczyny czy po szczepionce na rota (firmy rotarix miała) jest tak, że są ciągle te luźne kupki takie wodniste i zielonkawo-pomarańczowe? Bo na ulotce jest napisane, że przyczyny niepożądane to biegunka

hej dziewczyny ja tak tylko na chwilkę, bo moj mały mi z rąk nie schodzi jest mega marudny:( Noc jakotako w porównaniu do poprzednich, ale ja dalej jak neptyk chodzę... Dzisiaj mam mega doła, bo mam juz dość karmienia piersią co godzinę i coraz częściej podaje butelkę, a z drugiej strony laktacja wcale łatwo mi nie przyszła i mam ogromne wyrzuty sumienia, że MI SIĘ POPROSTU NIE CHCE DAWAĆ MU CYCY!!:(:(

Edit
otworzyłam jeszcze na szybko ten link z wózkiem i oczy mi wyszły na wierzch jak zobaczyłam cenę!!!!!!!!!!!!!!:szok:

andrzelika ale się naśmiała z filmu... bo mówisz do synka jak ja do mojej córki he he jakbym swój głos słyszała hi hi a myślałam że tylko ja tak ''przepiórkuję '' córci i śmieje się i wkłada piąchy do buźki jak moja - SUPER FILMIK A WÓZEK ZAJE... HE HE MADE IN KOMUNA :-)

Dziewczyny czy po szczepionce na rota (firmy rotarix miała) jest tak, że są ciągle te luźne kupki takie wodniste i zielonkawo-pomarańczowe? Bo na ulotce jest napisane, że przyczyny niepożądane to biegunka

Po pierwszej dawce rotarix Kuba mial takie luzne kupki, a tym razem jak bylam na drugiej dawce szczepienia i powiedzialam lekarce o tych luznych kupkach to powiedziala ze tak nie powinno byc i zeby dziecko obserwowac jak bedzie znosil ta druga dawke. druga dawke znosi dobrze :)

martika mnie tez juz sie nie chce cyca dawac ;) Nier jestes z tym sama... jeszcze sie zmuszam aby dac mu raz dziennie. Tak zeby popil cos tego rzadszego mleczka. chcialabym tak pociagnac poki nie pije sokow jablkowych, aby nie mial wiekszych zaparc niz juz ma.
To chyba normalne odczucie gdy karmienie piersia meczy a nie daje satysfakcji. Zawsze przychodzi ten moment kiedy sie mowi sobie - dosc!
Zobacz wykarmilas dziecko te najwazniejsze pierwsze miesiace. Te starania sie licza :)

Nimfii ,Maritka a ja poprostu czasem zapominam ze powinnam dac cyca. W sensie wiem o tym ,ale jakos mijaja godziny i ciagle to odkladam. Tak ze dostaje teraz max 2, 3 razy dziennie. Ta cala akcja z ciuchami ,stanikaiem ( nie nosze juz rzeczy do karmienia) - po prostu sie niechce ( Pepsi to na bank mnie przeklnie teraz:happy2: )

Niuniunia- miejmy nadzieje ,ze Wikunia noc bedzie maila spokojna po tej szczepionce.

Gola -kurcze jak ci zazdroszcze ( poza tym gratuluje zdrowiutkiej corci) ,ze mozesz sobie isc na badania jakie ci wpadna do glowy i mozesz byc spokojna. Tutaj w tym walnietym kraju ,nie ma mowy zeby zwyklego pediatre spotkac. Idziesz do poloznej ,a jak ona zdecyduje ( nigdy tego nie robi) to dostajesz skierowanie do pediatry.
Bylam wczoraj z jego ulewaniem. uslyszalam ,ze to normalne!!!!!!! Ja chce usg brzuszka ( polozna -CO???), do lekarza-ALE PO CO? Jakbym spytala o neurologa to pewnie by mnie wyprosila.
Odpuszcza, poczekam do wielkanocy i pojde w Polsce.

Andrzelika -odjazdowy wozek.
Fajny pomysl z tym You Tubem - chyba spapuguje.

Bylismy dzis na spacerku w parku ,gdzie na jeziorze masa ludzi jezdzila na lyzwach. Ja tez chce. Uwielbiam jezdzic na lyzwach
( ale nie mam swoich). Poczekam na Olinka i razem kupimy. Widzialam tam jezdzace 3 letnie dzieci.

Olinek pierwszy raz w zyciu ma katar i maz odciagal mu smarki Frida. ( mnie to tak brzydzi ,ze nawet nie moge o tym myslec) i nie zwocil uwagi ,ze po myciu nie ma filtra. Potem mnie sie pyta- czy to normalne ,ze smarki on czuje w ustach. Normalnie ,rece opadaja.

Zobaczcie ,jaki gadjet dzis kupilam ( w ramach -Spimy w lozeczku tez w dzien). Bujaczki do lozka. PO zamontowaniu lozeczko mozna bujac jak kolyske. Jestem zachwycona.

bild (5).jpgbild (3).jpg

reklama
winki-ja dzisiaj wpadłam na taki pomysł , bo na babyboom nie mogłam wgrać filmu i dałam tylko żeby można było oglądać niepublicznie czyli, np. tak jak ja wam linka dam i tylko z linkiem można to oglądnąć... :-)

kati- ty byś musiała usłyszeć jak mój mąż przepiórkuje he he on to dopiero skrzeczy jak perlik :-D no mówię powóz pamięta hitlera, ale wiecie jak nic super się buja i jeździ zasuwa jak nie wiem :-D

Do góry