reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

pepsi ,ale jak maluch urośnie przyda się wózek :-) a mój ma jeszcze jeden wózek który się buja, bo tamten z chicco nie da się, no i ten drugi to ukrainka pamięta jeszcze HITLERA HAHA :-D ale buda chyba 80cm a kółka zasuwają jak hulajnoga :-D

ankusch czasem już mam dość wiecznych problemów w tym miesiącu mój dostał 1200złwypłaty, bo komornik resztę zarąbał ja mam ratę w banku i jestem do tyłu,aż 1000zł a gdzie tel net, tv prąd itp... jedne długi się spłaca drugie rosną ... chyba włosy z głowy sobie wyrwę a tu małemu pampersy, mleko 43zł*5 i witaminki wizyty u lekarza :-:)no2:

reklama
andzelika dzisiejsze czasy są bardzo trudne wszytsko drogie i ma jeszcze drożeć i zasze coś niespodziewanego z wydaków wyjdzie masakra jakaś z kasą mi też niedługo z pracy kasa się skończy i ciężko będzie nam..dobrze że na razie na mleko kasy nie tracę bo nieźle drogie te mleczka co kupujecie ...na razie to ja mam tyle mleka że Martynka nie przejada mi tego i nadal tryska jak ją karmię już taki mój urok a biedna się wkurza bo nie nadąża ;-)

andrzelika, jak maluch podrośnie nadal będzie noszony, albo w chuście albo w nosidle ergonomicznym, moją siostrzenicę nosiłam do prawie 3 lat:-) wózek mam ale w chuście jestem dużo bardziej mobilna i niezależna, tak samo mąż i dlatego wózek rzadko jest używany

ankusch ja też tak miałam z pokarmem ale Alan mało przybierał na piersi mimo,że miałam nawał i ciągle jadł i musiałam dawać MM a jak wyczuł butle to już koniec piersi nie chcę wtedy to 2 puszki mi starczyły na miesiąc a teraz bez piersi muszę mieć 5 puszek po 800gram jedna w tamtym roku kosztowała 38zł, a teraz 43zł używam bebilon

pepsi-mi by chyba kręgosłup padł :-)

zaraz pokaże wam tą ukraine to pamięta hitlera jak uda się film wgrać

chusty i nosidła ergo są tak skonstruowane, że kręgosłup nie boli:-) oczywiście dziecko 15-20kg się czuje, ale nie jest jakoś strasznie, wchodziłam z siostrzenicą 2 letnią na Trzy korony w Pieninach i było ok

Czesc dziewczyny!
Mam konkretne pytanko, moze bedziecie wiedzialy albo laski, ktore pracuja w kadrach. Chce dokladnie policzyc date powrotu do pracy, czy zaległy urlop wypoczynkowy, no i tegoroczny liczy sie tylko jako dni robocze (jak zwykle) czy ciagiem?
Milej soboty!!!

eeej dziewczyny stop!
nie wmawiajcie sobie skazy białkowej:p ja też tak chodziłam i gadałam, ze moja chyba ma skazę białkową bo miała mega wysyp na twarzy i ciele, suche i szorstkie policzki, zgięcia mega czerwone itp... Co się u nas okazało to jest uczulenie na płyn do płukania, a może Waszym maluszkom też jakieś kosmetyki nie podpasowały??? Np może krem macie za mocny dla maluszka, albo mydełko? Ja np myję dziecko już tylko w emolium i jest poprawa, a na te czerwone zgięcia dostałam maść dla alergików od pediatry...

a co do suchej skóry to dzieci w pewnym etapie swojego życia zaczynają miec bardzo suchą skórę i należy to smarować kremami. Ja nie jem wcale nabiału od już miesiąca i mała dalej ma te szorstkie policzki i czerwone zgięcia... napiszę Wam czego nie mogę jeść;D

Niuniunia jeśli chodzi o mnie to ja żadnej skazy białkowej sobie nie wmawiam!!!Zapytałam po prostu jakie są inne objawy niż szorstka skóra...
Piorę w płynie bez zapachu i do płukania nic nie używam a w emolium kąpię od początku...
Jestem mamą jak najbardziej wyluzowaną i nie latam do lekarza z byle krostką czy temp.37,7...

A jeśli chodzi o suchą skórę to maluchy do około 6 m-ca często mają bo nie mają jeszcze dobrze pracujących gruczołów łojowych.

Andrzelika takie wózki osiągają astronomiczne ceny...zerknij sobiehttp://www.bobowozki.com.pl/product_info.php products_id=1467&osCsid=212e2aa364813f832404a0f2318c879b
Więc Twój Alan ma super wóz:tak:;-)

Ostatnia edycja:
reklama
AnnaJ007 Kochana ja nie chciałam Cię (ani nikogo innego) urazić broń Boże, ja też się zastanawiałam często jak ta cała skaza się objawia i lekarze też mi zaczynali gadać, że może to są początki skazy itp bo moja mała miała całe ciało w krostach i całą buzię ale to na pewno alergia od płynu do płukania... Wiesz jak dziecko ma delikatne krostki na twarzy czy czerwone zgięcia to wiadome, że się nie biega ciągle do lekarza...

A co do suchej skóry to zgadzam się z Tobą Anna bo moja ma bardzo suchą skórę aż mi jej szkoda... Ale smaruję ją maścią robioną choć nie wiem czy ona taka skuteczna jest w naszym przypadku.

A ja stwierdziłam, że lekarze chcą mi z dziecka zrobić ALERGIKA! Nie jedz nabiału, nie jedz jajek, nie jedz innego mięsa niż indyk i królik (jak ja tego nie cierpię!), pij tylko wodę, żadnych herbat, herbatek itp no bez przesady najlepiej żebym tylko jadła chleb i ziemniaki i piła wodę.

U nas nocka średnio, mała wieczorem się obudziła, rozbudziła i wojowała aż do 2 nad ranem... o 6 z kawałkiem pobudka;/ ale teraz znowu śpi i ma stan podgorączkowy bo 37,9 stopnia ale wiadomo od czego... Kupki ma częste i dość luźne widocznie tak musi być po tej szczepionce na rota...

Dziewczyny powodzenia na jutrzejszej imprezce chrzcinowej;)
No i dla wszystkich mamuś życzę miłego weekendu;)

Do góry