reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

tak podaje D oprócz tego mój je po 90ml czasem 120ml on je co 2 godz a od kiedy używasz pampers 4,
a i jakie mleczko dajesz??

reklama
4 używamy z 10 dni, a mleko daje Enfamil 0 Lac i po jednej łyżeczce dziennie Hipp Ha Combiotic z laktozą, aby mała się przyzwyczajała.

aha ja daje bebilon ostatnio dałam mu kaszki trochę mleczno-ryżowej smak bananowy i super za akceptował,

czy któraś z was dziecku daję coś prócz mleka?

Ja jeszcze nie, wczoraj jak była u mnie pielęgniarka środowiskowa to powiedział aby dopiero po skończonym 4 miesiącu wprowadzać inne pokarmy, więc jeszcze troszkę poczekam.
Ja uczę małą zasypiania w łóżeczku bez lulania i mała gwiazda sobie gada i w całym domu ją słychać, ale jestem twarda i czekam aż zaśnie, choć to trochę pewnie potrwa :happy2:

Hej maminki :-)
Jestescie kochane moje drogie,tak mi brakuje tego czasu na BB i tesknie za pisaniem tutaj ale ostatnio tak mi daje wszystko popalic ze nie mam juz sil na kompa :-( Maly wlasnie spi po przebojowym poranku,w nocy spal dosc ladnie ostatnie jedzonko mial wczoraj kolo 20:30 i potem dopiero jadl o 3 ale w tym mial kilka pobudek i spanie u mnie na rekach a w lozeczku to juz nie spi kilka dni,wicznie steka a jak mnie nie czuje to sie zaczyna drzec ehh wiec usypianie ze mna az zasnie w glebszy sen i potem go odstawiam :tak: ale o 4:30 dzisiaj sie obudzil z wrzaskiem i tak poplakiwal okolo 1h i puszczal baczki.
Ja sie faszeruje tabletkami i pstrykam se w gardlo takim sprayem i troche mi pomaga,gardlo nie boli ale katar nadal meczy i kaszel mam nadzieje ze szybko mi to przejdzie.
A i nie wiem co sie stalo moj synek ma duzo mniejszy apetyt nie wiem czemu,od 2 dni je po 80ml gora 100ml i to z ciezkim bolem to je czasem sie zdarzylo ze zjadl tylko 50ml,boje sie ze sie zarazil od nas i sie mi bardziej rozchoruje :-(
Niuniunia z tego co pamietam to Margana pisala o tym i jesli sie nie myle to przez 2 tygodnie (chyba) trzeba uwazac :tak:
andrzelika ja dalam malemu wczoraj kilka lyzeczek soczku jablkowo-mietowego(nie bylo samego jablka) i jak na razie dobrze sie czuje no i efekt byl taki ze po kilku godzinkach byla kupka :tak: dzisiaj tez mam zamiar mu dac troszke tego soku :tak:

Ostatnia edycja:
ja myślę, że po łyżeczce nic nie zaszkodzi kiedyś też szybciej dawali i mleko od krowy dzieci piły,albo zwykłe kaszki i nic im nie było

SSabrinaa u małych dzieci często przeziębienie objawia się sensacjami brzuszkowymi więc radziłabym udać Ci się do pediatry żeby sprawdził maluszka, tymbardziej jeśli ma słabszy apetyt i Ty jesteś chora. Na pewno mu to nie zaszkodzi a im szybciej leczone tym lepiej.

Dziewczyny u mnie obiadek już gotowy ziemniaczki i kotleciki z piersi z ogóreczkiem kiszonym :-) ale nie mam już siły na nic, a na głowie szogun :-D i chyba się już dziś nie uczeszę i tak zaraz spać :-D:-D:-D a na zakupki pogonię mężusia, lista już gotowa. Mam dziś fazę na gotowanie, na wieczór wymyśliłam pastę z makreli i sałatkę z kurczaka :-)

andrzelika - zdaje się, że Nimfii kiedyś wklejała link do strony Bobovity, gdzie można zapisać się na darmowe próbki jedzenia. Niestety nie potrafię go odnaleźć.

Mnie wczoraj przyszła paczuszka. Jest tam książeczka z fajnym opisem jak karmić miesiąc po miesiącu w przypadku karmienia piersią i MM. Dali też próbkę kaszki i herbatki oraz słoiczek zupki marchewka z ryzem.

Nimfii - wkleisz jeszcze raz ten link? Może się komuś jeszcze przydać.

reklama
Anek moja Martynka też dostała paczuszkę od bobovity ale deserek jabłko z marchewką 2 tyg temu kaszkę i herbatkę a wczoraj dostaliśmy od bebilon 2 śliniaczek ,próbkę mleczka po 6 miesiacu i też fajny poradnik

Do góry